Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A baba jön, kisállat megy....

A baba jön, kisállat megy. Mennyire gyakori ez?

Figyelt kérdés

Sokadik alkalommal történik meg ismerősi körben, hogy ahogy megszületik az első baba, az addig imádott kisállatnak mennie kellett a háztól. Volt, aki féltette a babát a macskától vagy panelban laktak, és már nem volt idő/energia levinni a kutyust stb. Azt totál megértem, hogy vannak helyzetek mikor nincs más megoldás pl. féltékeny az állat vagy allergiás lesz a baba, de szerintem sok esetben egyszerűen már nincs rájuk "szükség".

Nekünk egy brit cicánk van, és őszintén nagyon aggódok, hogy hogyan fog kijönni a babával, mert 100%ban családtagként szeretjük, képtelen lennék tőle megvállni. Abban bízunk, hogy mivel elég magának való, egyáltalán nem egy bújós ölcica, hogy leginkább nem fogja érdekelni a baba sem. Nektek mi a tapasztalatotok? Tényleg ennyire gyakori lenne, hogy muszáj mennie az állatnak? Sokan mondják, hogy főleg a cicák nem valóak kisgyerek mellé, mert kiszámíthatatlanok, de a miénk pl.5 éve velünk van, elég jól ismerjük már a természetét, így egy percig sem aggódnék a gyerekért. Pl.vendég gyerekeket/babákat sem bántott soha, pedig volt olyan, aki farkánál fogva ráncigálta. Inkább bebújt a kanapé alá órákra, de sosem mutatott agressziót.

2024. márc. 23. 04:35
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
89%
Ismerőseim körében sehol nem volt ilyen. Valakiknél 3 macska mellé született az első gyerek, ott azóta van 4 macska, 4 gyerek, és teljes a boldogság :D Nálunk is egy cica van, két gyerek, sose volt vele baj. Kutyáról nem tudok nyilatkozni, sose tartanék lakásban kutyát, most ugyan már kertes házban lakunk és a gyerekek részéről kezd felmerülni a kutyatartás gondolata, de nekem sem időm, sem kedvem, sem energiám kutyázni, szóval ezt még hanyagoljuk így is.
2024. márc. 23. 08:23
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Ez csak kifogás náluk kérdező. Előbb vagy utóbb megválnának amúgy is tőle. Megoldás azért szinte mindenre van. Barátnőmék a tengeren túli költözésüknél is vitték a kutyusukat a családdal,mert családtag. Felelősségvállalás. Azt gondolom,aki egy védtelen állattal szembe is ilyen,az a gyerekével is később,mivel legbelül emberileg is ilyen mentalitás,csak tagadja még.

19# Egyetértek. Amíg mi is panelba éltünk ugyanígy a tacsit kézbe,lift nem volt,babakocsinak nem volt hely a tárolóba jó sokáig,még azt is cipeltük le-fel. Nagyon-nagyon nehéz volt az eleje így nekem is akkoriban,annyi szerencsém volt,hogy ott sokáig szabin volt a férjem,úgyhogy így felosztottuk szépen meg közösen vittük. Kertes ház totál más,kilépsz és mész. Azóta sokkal jobb.

2024. márc. 23. 08:53
 23/38 anonim ***** válasza:
87%
Szerencsére egy ilyen degenerált ismerősöm sincs.
2024. márc. 23. 09:37
 24/38 A kérdező kommentje:
Olyanokat ismerek én is, akik családon belül oldották meg, de nekem így sem szimpatikusabb megoldás. A macska hozzánk szokott, minket és ezt a lakást szereti, nem lenne szivem még anyukáméknak sem lepasszolni. Köszi mindenkinek a hasznos választ! :)
2024. márc. 23. 09:53
 25/38 anonim ***** válasza:
85%

Ismerős körben sajnos nálunk is ez a jellemző. Érdekes mód volt ahol a macska ment a kutya maradhatott....

Nálunk most érkezik az első baba, mindenki második kérdése: a macska marad?

Aztán meg vannak lepve, hogy határozott igen a válasz....

2024. márc. 23. 10:00
 26/38 anonim ***** válasza:
76%
Jön a kistestvér majd azt is leadják? Undorító az aki egy hüséges kutyától vagy szeretett macskától megszabadul mert már nem kényelmes neki.
2024. márc. 23. 10:54
 27/38 anonim ***** válasza:
77%
Ez csak azoknál fordul elő, akiknél gyerekpótlék az állat és csak azért vállalták be, mert ez az első "közöe gyerekük". Az ilyenek általában a saját gyerektől is megszabadulnának ha megtehetnék. Én kutya/macska mellett nőttem fel, a férjem is. Teljesen egyértelmű, hogy nem mennek sehova a háziállataink, mert ők is a családunk részei.
2024. márc. 23. 11:13
 28/38 anonim ***** válasza:
10%
Oké, és mi a kérdés? Mert ismerősi körben felmérted, mennyire gyakori. Mit változtat, ha én azt mondom, marad az állat, más meg azt, hogy nem? BefolYÁsolni nem fog semmit, de legalább nem unatkoztál ma sem...
2024. márc. 23. 11:50
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen a családomban, ráadásul a legrosszabb az volt, hogy átmenetileg nálunk volt a kutya, mikor a gyerek megszületett.

Én tinédzser voltam, nem én döntöttem, de nekem kellett a neten intéznem, hogy gazdit találjak, és minden savat én kaptam a nyakamba, pedig nem is az én kutyám volt. Nem preferálom ezt a jelenséget.

Én megfogadtam, nem lesz háziállatom kisbaba mellé, amit be is tartottam, meg amúgy sem akartam lakásba állatot, nem kell plusz nyűg. Hörcsög lett kompromisszumként egyik gyereknapra, mikor már a kicsi is elmúlt 3 éves.

Aztán tavaly nyáron nem is tudom milyen indíttatásból, hoztam egy akkor 8 hetes kiscicát.

Rengeteg kárt okozott már, sokmindent tönkretett, lepisált mindent 🤬

De imádom és nem adnám semmiért.

Én nem tervezek több gyereket, de ha már idehoztam a cicát (amit éveken àt teljességgel kizàrtnak tartottam, hogy megtörténjen), és felelősséget vállaltam érte + kötődik hozzánk, nem fogom elpaterolni.

2024. márc. 23. 13:00
 30/38 anonim ***** válasza:
90%
Én nem ismerek ilyeneket, pláne nem ha "imádott kiskedvenc" volt addig az állat. Aki szereti az állatokat, az tudja, hogy a gyerek testi-lelki egészségének csak jót tesz ha van egy állat a családban. Max azt tartom elfogadható indoknak, ha a gyerek allergiás rá (de ez nagyon ritka ha alpból állattal nő fel). Minden más csak kifogás. Nekünk is macskánk van. Eleinte egyáltalán nem érdekelte a baba, aztán mikor kúszni kezdett akkor elkezdtek haverkodni.
2024. márc. 23. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!