Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kicserélnéd gyermeked elpusztu...

Kicserélnéd gyermeked elpusztult kisállatát másikra az ő tudta nélkül (hörcsög, papagáj, hal, ilyenek)?

Figyelt kérdés

Ismerősöm megtette, de nekem ez olyan furcsa megoldás...

A gyerek se olyan kicsi már, 7 éves. Amúgy madárról van szó.

Nekem az a véleményem (szakemberek véleményét figyelembe véve), hogy nem szabad tabuként kezelni a halált gyermekek esetében sem.

Ti mit gondoltok erről?

Persze a gyerek gyanakszik, mert az új állat teljesen máshogy viselkedik, mint az előző...

2021. okt. 9. 22:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
93%
Szerintem nagyon fontos hogy a szülő őszinte legyen a gyerekkel. Lehet könnyebb átvágni a kisgyermeket, de azzal előbb utóbb le fogsz bukni, utána meg magyarázkodás megy csak, vagy újabb átvágás stb... szóval ne. Lehet erről beszélni értelmesen egy 7 évessel. :)
2021. okt. 9. 22:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Én nem akarok semmit kicserélni, nyugi. Kisállatunk nincs, a kutyám meg 12 éves nyugdíjas :).

Csak nemrég mesélte egy ismerősöm. Furcsa volt, én nem tennék ilyet.

2021. okt. 9. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem.Ez egy hatalmas debilség szerintem ..

Nehogy beszélgetni kelljen a gyerekkel, vagy őszintének lenni? Elhiszem,hogy ez könnyebb a szülőnek,de ezzel semmit nem tanít,csak hazugságra és gerinctelenségre nevel, ha a gyerek rájön ,hogy a saját szülei verték át.

2021. okt. 9. 22:21
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Mellesleg a gyerek jó eséllyel észreveszi, hogy valami gyanús a kisállat körül. Ez lehet akár egy apró külső eltérés, de viselkedésbeli különbség is. Teszem azt az új hörcsög az idegen helyet és a gazdákat lassan szokja meg, a gyerek pedig csodálkozik miért nem lehet kézbevenni és miért harap, mikor eddig olyan szelíd volt...
2021. okt. 9. 22:33
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a nagymamám cserélte ki a gekkóm egy teljesen más fajtára, csak a színe volt nagyjából ugyan olyan. Nem haragudtam rá, idős volt már a mama csak jót akart (én 16 voltam kb).

De nem értettem miért nem mondta meg és inkább rohangált másikért.

Én biztos nem cserélném ki.

2021. okt. 9. 22:46
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

NEM

A 1,5 és 3 évesemnek is elmagyaráztam, hogy elpusztult.

Kaptak másikat.. de nem kezeltük ugyanannak

2021. okt. 9. 23:12
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Velem történt ilyen. Pátyolgatott kiskacsámat megfojtotta a kutya. Anyu kétségbeesésében körberohangálta a környéket egy másikért. Az első pillanatban láttam, hogy ez nem az a kacsa. A színén és kb.a méretén kívül semmi sem stimmelt. Mondjuk idősebb voltam már, de a gyerekek nem hülyék, összerakják magukban, miért olyan fura a kiskedvencük.
2021. okt. 9. 23:38
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Apám kicserélte a kiscsirkéimet. (megette a kutya, leestek valahonnan és meghaltak stb)

Sz4r érzés volt később rájönni hogy cserélgették őket,és hogy hogyan haltak meg. 4 éves voltam amúgy.

2021. okt. 10. 07:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim mindig elmondták, amikor valamelyik állatkánk elpusztult. 7 éves voltam, amikor az idős németjuhász kutyánk meghalt végelgyengülésben, nagyon szerettem, és meg is sirattam a halálát. 9 éves voltam, amikor elpusztult az arapapagájunk (ő 8 évet élt), hát nagyon rosszul érintett, de jobb volt így, mintha kicserélték volna, mert különben is, biztos észre vettem volna (egy fiatal és egy öreg papagáj könnyen megkülönböztethető). Az más dolog, ha a kisgyerek tud a halálesetről, de együtt a szüleivel megbeszélik, hogy újat szeretnének (itt most leginkább a halra gondolok).

Meg különben is; az ember előbb vagy utóbb meg fogja tapasztalni a gyászt, nem lehet előle kibújni.

2021. okt. 10. 07:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tenném, szerintem ez tök jó lehetőség arra, hogy beszélgessünk a gyerekkel a halálról.
2021. okt. 10. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!