Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Maradhat egyedül egy 10 éves...

Maradhat egyedül egy 10 éves éjszaka egyedül?

Figyelt kérdés

egyik barátnőmmel nagyon összevesztem. 30 éves és van egy 10 éves kisfia. nagyon felelőtlen anyuka, bár nincs gyerekem, de én ezt nem tenném sose.

egyedül neveli a kisfiát. nincs segítsége. viszont van 4 éve egy párkapcsolata. nem laknak együtt. a srác 50 km-el távolabb lakik. 2-3 naponta anyuka megy a pasijához ott alszik. olyankor elmegy a suliba a gyerekér, haza viszi majd ő kocsiba ül és megy a sráchoz. van mikor 2 napot is ott tölt vele. olyankor a gyerek teljesen egyedül van otthon. mindig azt mondja, hogy már megszokta a fia, mert régóta ez van. olyankor rendel neki kaját és a futár el viszi a gyereknek. azt mondja olyankor egész nap gépezik, semmi baja nincs. mikor felhívja, akkor van fekvés idő. reggel meg mire suli, otthon van. hétvégén szokott maradni, akkor nyilván nem kell haza mennie suli miatt. a gyerek teljesen alultáplált mert nem eszik rendesen. csak ilyen gyors kaját, chipset meg hasonlót. anyuka nem tud főzni, mert mindig azt mondja nem volt ideje megtanulni. a gyerek fogai katasztrofálisak. múltkor begörcsölt a gyomra, ki kellett vinni az ügyeletre, ott mondták hogy a táplálkozás nagoyn helytelen. mi lett volna ha az a szerencsétlen gyerek egyedül van otthon és úgy lesz rosszul? én emiatt nagoyn haragszok rá, de nem igazán merem kioktatni, mert nincs gyerekem. viszont szerintem ez nagyon veszélyes. mi van ha esetleg tűz üt ki vagy bármi és a gyerek 10 évesen egyedl van otthon 2 napig??? hihetetlen. vagy csak én látom rosszul? anyukák? várom az őszinte véleményetek. tudom ne dugjam bele az orrom, de én nagyon sajnálom azt a gyereket :(

márc. 21. 13:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Tehát tudomasod van gyermek veszelyeztetesrol és nem jelzed ? Gratulálni tudok csak.

Szerencsétlen gyereken mef8az se segít aki tud erről.

márc. 21. 19:25
 22/28 anonim ***** válasza:
71%
Nyugodjatok meg, kamu.
márc. 21. 19:48
 23/28 A kérdező kommentje:

22-miért lenne kamu? azért mert te ezt gondolod? mi értelme lenne itt névtelenül kamuznom?

21-tudja a pasija meg az "anyósjelölt". én ebbe nem folyok bele. csak rá kérdeztem, nem fogok rendörösködni

márc. 22. 08:05
 24/28 A kérdező kommentje:
20-nem fogom jelenteni sehol. a gyerek apja börtönben van, a mostani barátja is össze ütközésbe keveredett már a törvénnyel. egy felfújt idegbeteg állat. ha kiderül hogy beköütem, biztos nem alszok többet nyugodtan
márc. 22. 08:06
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

És a gyerek apja aki börtönben van, szerinted örül neki, hogy a gyerek egyedül van éjszaka amíg az anyja fucsázni jár?

Ugyan miért te járnál rosszul?

Ha ennyire fosol, jelentse név nélkül.

márc. 22. 08:44
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

Ti milyen közegben vagytok? Nálunk az osztály harmada(9-10 évesek) szülői engedéllyel egyedül közlekednek Budapesten. Különórára egy 10 éves egyedül jön 45 percig két metróval. Ezek rettenetesen veszélyes dolgok, minden tele van beteg emberekkel, bárhol elüthetik őket, ha pillanatra figyelmetlenek, otthon legalább nincs ilyen. Nyilván ennyi idős gyerek maradhat otthon órákat egyedül, csak az este necces, de ott is max annyi, hogy fél a gyerek, mert rosszat álmodott. De egy majdnem 11 éves is 10 éves, meg egy éppen most volt szülinapja is.. 12 éves kortól meg már büntethetőek és felelősek a tetteikért(részben). Ha közelebb van a 11hez, én hagynám, az pont az a kor, amikor történhet az első ilyen éjszakai egyedüllét, most őszintén sokat nem változtat pár hónap. Ha ez régóta folyik, akkor kellett volna még jelenteni, már felesleges. Ezerszer jobb anyukánál annak a gyereknek, mint egy gyermekotthonban(az ilyen nagyok, pláne fiúk ritkán kerülnek nevelőszülőkhöz).

Én estére még nem hagytam egyedül, de órákat volt. Otthon biztonságosabb ezerszer, mint a metrón, senki sem molesztálja, nem csapja el az autó. Gondolom videócsetelnek is, főleg ha van neki rendelve(luxuséttermek is szállítanak ám ki és nem úgy megy, hogy gyorskajától vékony az ember, sőt). 10 éves, a legtöbb fiú vékony. Van nála telefon? Bármikor lehetne rohama/rosszulléte az utcán is, vagy akár csak 150nmes ház egyik szobájában, ha nem szól, lehet ott hal meg.

Szerintem ez fel van fújva, annyi csak benne a túlkapás, hogy "régóta így van". Ha most kezdené, akkor rendben lenne, fokozatosan, órák otthon, kinti séta egyedül, leküldi boltba, játszóra egyedül, estére pár órára elmegy, majd hazaér éjfélre, majd utána egész este. Nyilván mindből több alkalom.

Két este sok, de egy belefér ebben a korban. Visszamenőlegesen meg felesleges jelenteni, ha 8 évesen is ezt csinálta akkor kellett volna, de már tökmindegy, ennél rosszabbat is tehetne. Én extrém vékony gyerek voltam, nem az étel miatt volt. Általában nem attól van, csak összemossák. Jó genetika, gondolom anyuka sem hajlamos a hízásra.

márc. 22. 18:46
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
26# Debrecenben lakok 300E+-os város ez is, itt is sok a hülye, nagy a forgalom - NEM utazik egyedül a 10-11 éves gyerekek 99%-a. Ez jól is van így, mert más vidéken, ahol naponta látsz 2 autót, meg 3 gyalogos járókelőt, és más egy nagyvárosban a közlekedés, szóval elég baj, ha Pesten tényleg az az átlag, amit te írsz. És pl betoresrol még sose hallottál, hogy szerinted ok éjszakára egyedül hagyni egy gyereket, még ha van már szegény összesen kemény 11 éves is? Fényes nappal szerintem is belefér bőven pár órára, hogy egyedül legyen otthon, de éjszaka azért nagy felelőtlenség, meg aztán ott a rémálom, ahogy te mondtad, akármilyen hirtelen betegség, rosszullét, stb, amit még egy gyerek nem kezel jól egyedul... Az ördög nem alszik.
márc. 22. 18:53
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Kihívnám a rendőrséget és ennyi.

A barátnő egy idióta, akinek fontosabb a frok, mint a gyereke biztonsága.

márc. 26. 17:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!