Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Maradhat egyedül egy 10 éves...

Maradhat egyedül egy 10 éves éjszaka egyedül?

Figyelt kérdés

egyik barátnőmmel nagyon összevesztem. 30 éves és van egy 10 éves kisfia. nagyon felelőtlen anyuka, bár nincs gyerekem, de én ezt nem tenném sose.

egyedül neveli a kisfiát. nincs segítsége. viszont van 4 éve egy párkapcsolata. nem laknak együtt. a srác 50 km-el távolabb lakik. 2-3 naponta anyuka megy a pasijához ott alszik. olyankor elmegy a suliba a gyerekér, haza viszi majd ő kocsiba ül és megy a sráchoz. van mikor 2 napot is ott tölt vele. olyankor a gyerek teljesen egyedül van otthon. mindig azt mondja, hogy már megszokta a fia, mert régóta ez van. olyankor rendel neki kaját és a futár el viszi a gyereknek. azt mondja olyankor egész nap gépezik, semmi baja nincs. mikor felhívja, akkor van fekvés idő. reggel meg mire suli, otthon van. hétvégén szokott maradni, akkor nyilván nem kell haza mennie suli miatt. a gyerek teljesen alultáplált mert nem eszik rendesen. csak ilyen gyors kaját, chipset meg hasonlót. anyuka nem tud főzni, mert mindig azt mondja nem volt ideje megtanulni. a gyerek fogai katasztrofálisak. múltkor begörcsölt a gyomra, ki kellett vinni az ügyeletre, ott mondták hogy a táplálkozás nagoyn helytelen. mi lett volna ha az a szerencsétlen gyerek egyedül van otthon és úgy lesz rosszul? én emiatt nagoyn haragszok rá, de nem igazán merem kioktatni, mert nincs gyerekem. viszont szerintem ez nagyon veszélyes. mi van ha esetleg tűz üt ki vagy bármi és a gyerek 10 évesen egyedl van otthon 2 napig??? hihetetlen. vagy csak én látom rosszul? anyukák? várom az őszinte véleményetek. tudom ne dugjam bele az orrom, de én nagyon sajnálom azt a gyereket :(

márc. 21. 13:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
6os, nekem egy kolbász se lenne fontosabb mint a gyerekem. ha annyira viszket neki, akkor menjen heti egy nap és fogadjon bébiszittert éjszakára.
márc. 21. 14:24
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg azt csináld, hogy jelentse be anyukát..

Ha baj lesz a te lelkiismereted sem lesz tiszta.

Hiszen tudtál róla, és nem tettél semmit...

márc. 21. 14:27
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy 10 éves fiam, maximálisan megbízható, de nem merném egyedül hagyni éjszakára, pláne nem napokra. Annyi minden történhet, és egy gyerek nem tudja mit kell csinálni, hogy reagáljon, sokszor még egy felnőtt sem kapcsol azonnal. Borzasztó felelőtlen szerintem.
márc. 21. 14:40
 14/28 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy mikor szokta otthon hagyni, hogy szóljak a rendőröknek. nem köti az orromra, csak tudom hogy többször előfordul
márc. 21. 15:13
 15/28 anonim ***** válasza:
62%

#14! Akkor itt valami kamu van.

"2-3 naponta anyuka megy a pasijához ott alszik."

"hétvégén szokott maradni, akkor nyilván nem kell haza mennie suli miatt. a gyerek teljesen alultáplált mert nem eszik rendesen."

Ha 2-3 naponta megy, akkor nem 2-3 havonta. Tehát, minden hétvége beleesik. Vagy abban hazudsz, hogy nem tudod, mikor hagyja egyedül, vagy az egész történet kitalált.

márc. 21. 15:40
 16/28 A kérdező kommentje:
jézusom persze ez törvényszerü...mot komolyan ezen akadsz ki 15ös? lehet nem 2-3 naponta megy hanem most pont majd 4. nap vagy egy hétvége kimarad mert más programja van...azért ne mááááááár
márc. 21. 15:57
 17/28 anonim ***** válasza:
45%

10 éves gyerekemet néha pár órára egyedül hagytam anno (már idősebb). Egész estére nem, pláne napokra.

Elég aggasztó amiket írsz, de gondold meg jól mikor és hova jelented be (ha ez a terv).

Állami gondozásban úgy gondolod jobb helye lesz? Sajnos nem😕

És nem, egyáltalán nem értek egyet anyuka viselkedésével, de alaposan mérlegelni kell a következményeket

márc. 21. 16:21
 18/28 anonim ***** válasza:
13%

#16! Igen, azon akadok ki, mert nyilván hétvégén tud kimaradni 2 napra. Tehát kizárásos alapon nagy eséllyel hétvégén lesz egyedül. Ha pedig olyan gyakori, ahogy leírtad, akkor kb.minden hétvégén. Továbbra is azt gondolom, 1x megtörtént, te meg kiszínezted.

Ennek ellenére egyszer SE hagynám egyedül a gyerekemet. De ha ennyire aggódsz, miért nem ajánlottad fel a rengeteg alkalomból egyszer se, hogy te vigyázol rá? Nagy barátnő lehetsz.

márc. 21. 16:47
 19/28 A kérdező kommentje:

17es, nem jelentem, eszembe se volt ilyen. nem akarok bele folyni, csak érdekelt a véleményetek

18as nem ajánlom fel, mert azért mert ő pasizik állandoan és a mellnagyobbítás fontosabb volt mint a gyerknek a tábor...nem, nem fogok neki segíteni. meg nem is tudok. éjszakás munkám van. értelme sincs. meg lehet gondolom oldani hogy a pasi menjen hozzájuk, de az meg nem szereti a gyereket. szóval itt már alapból eldőlne szerintem nálam...

márc. 21. 17:56
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd a gyermekvédelemnél. Első körben úgysem fogják elvenni a gyereket, de talán anyuka megijed, észbe kap.
márc. 21. 19:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!