Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mentetek szülési szabira...

Mikor mentetek szülési szabira és mit csináltatok, amíg nem jött a baba?

Figyelt kérdés
Hétfőtől szabin vagyok, de marhára semmi dolgom, csak döglök egyedül itthon egész nap. Jógázok, sétálok, olvasok, de nagyon unalmas. Lassan megbánom, hogy nem maradtam tovább a munkában. 38+5 vagyok.
márc. 19. 11:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Vagy*
márc. 19. 12:43
 12/28 babyboom567 ***** válasza:
100%

Tényleg nem bántás lesz amit írok, de már MOST elkezdődött egy önismereti utazásod(mindenkinek,csak rengetegen nem veszik észre),és még nagyon időben vagy,hogy tréningezd magad arra,hogy egyedül sem áll meg az élet,és fel kell találnod magad,mert nem mindig van aki szórakoztasson téged.(őszintén nem értem,hogyan lehet az internet és a mai modern technika világában unatkozni,mikor 1000 életre való,film/könyv/tanulmány/nyelv/ és otthon végezhető hobbi/kreatív dolog,érhető el századmásodpercek alatt,szinte bármilyen témában).Mert ezzel a mentalitással fog az "anyaszerep" bedarálni, aki még a főiskolás gyerekétől is elvárja,hogy szórakoztassa.

Pihenjél,meditálj,jógázz,olvass,filmezz,ALUDJÁL amennyi jólesik,mert most ezeknek van itt az ideje,nem kell mindig "produkálni" valamit.És adj hálát,hogy ezt a kényelmet megengedheted magadnak,mert nők százezrei élnek/dolgoznak éhbérért gyárakban/földeken szülésig,mert különben éhen halnának.

(és csak úgy élvezd a csendet,mert a következő 15évben,ebből lesz a legkevesebb,és rettentően fog hiányozni)

márc. 19. 12:49
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A teljes terhességem táppénzen töltöttem, abból az utolsó 10 hétben gyakorlatilag csak zuhanyozni, enni, pisilni kelhettem fel, orvosi utasításra.

Valahogy túléled basszus. 😃

márc. 19. 13:00
 14/28 A kérdező kommentje:

Szerintem ez olyan, mint az alvás. Nem tudom előre kialudni magam a következő évekre.

Egyébként HO-ból dolgoztam, szóval tökre nem volt megterhelő a munkám, meg igazából az a hobbim is. Filmezni nem szeretek, olvasni és horgolni szoktam, de naponta 16 órát ezzel ellőni picit sok. Elég rossz magyar mentalitás az, hogy ha másnak rosszabb, akkor én már nem is érezhetem magam rosszul.

Egyébként nem tanácsokat kértem, hanem azt kérdeztem, ki mikor ment szabira és mit csinált. Köszönet azoknak, akik megértették és válaszoltak.

márc. 19. 13:22
 15/28 anonim ***** válasza:
Ezen a témán megint teljesen felesleges egymásnak ugrani, ugyanis nem vagyunk egyformák. Ismerek olyat aki az életét leéli úgy hogy a telefonját nyomja napi 10 kávé meg 1-2 doboz cigi mellett és úgy is nehezére esik csinálni bármit is, mert nincs kedve, fáradt. Én meg pl pont az a típus vagyok aki állandóan pörög, dolgoztam kint szezonon, kemény fizikai munka, hulla voltam, de pihenés helyett inkább nekem az volt a kikapcsolódás, hogy elmentünk túrázni. Én a gyerektől sem félek, mivel most is éjszaka kb 1 órát alszok egyhuzamban aztán felkelek vagy inni, pisilni vagy mert a kutya felkelt, de így sem vagyok fáradt.
márc. 19. 13:32
 16/28 A kérdező kommentje:

Utolsó, azt hiszem, mi hasonló személyiségek vagyunk :)

Én mindig elképzelem, hogy de jót fogok én pihenni, egész nap henyélek, de aztán gyorsan megunom és keresek valami aktivitást. Már várom, hogy jöjjön a baba.

márc. 19. 13:34
 17/28 anonim ***** válasza:

Első gyermekemmel 38 hetesen mentem szabira, én is nagyon szerettem dolgozni, de akkor már a főnököm szabályosan hazaküldött, nehogy bent szüljek meg :D

Nekem is uncsi volt az utolsó 2.5 hét, simán dolgozhattam volna végig, ez a pihenés nekem sem megy, egyfolytában takarítottam, főztem, alig vártam, hogy a férjem hazaérjen :)

A második gyermekemmel viszont nehezebben indult a terhesség, a vége felé már elég fáradékony voltam, vele a 37. héten mentem szabira.

márc. 19. 13:43
 18/28 anonim ***** válasza:
16os én elvagyok a henyéléssel is, de max fél napot tudok Netflixezni, mert szó szerint elzsibbadok a fekvéstől :D Mondjuk én félidős kismamaként is 7-8 kilómétereket túrázok, sokan meglepődnek rajta
márc. 19. 13:44
 19/28 A kérdező kommentje:
A 37. héten még én is letoltam egy 14 km-es hegymászást :D Meg végig kondiztam. Szerencsére nem nagyon érzek a terhességből semmit.
márc. 19. 13:56
 20/28 anonim ***** válasza:
71%
19 nekem azt mondták könnyebb szülni is úgy ha nem hagyod el magad :)
márc. 19. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!