Ti is voltatok így, mit csináltatok?
3 hónapos a babám, és vannak olyan napok mikor úgy érzem, én nem birom tovább, hogy kéne egy kis kikapcsolódás. Sokat idegeskedem.. mondjuk mindig is egy kicsit idegesebb típus voltam, olyan magamban örlődős.. és mostanság a kialvatlanság se a legjobb. Főleg mikor késő estig nyűglődik a pici. Pluszba sűrün kel hajnalban is. Szerencsére ez ritkán van, de másnap olyan szinten nyúzott vagyok.. meg ha napközben is nyűgösebb kicsit, és nem tudom a háztartás beli dolgokat is csinálni, szó szerint az őrületbe kergetem magam. És hiába magamon töltöm ki, ezt a pici is érzi.. ma képes voltam azon sírni, hogy elrontottam a pizzatésztát..
De igazából jobb napokon is hulla fáradt vagyok. Hiába ha van olyan este, hogy jól alszik a pici, nem birom magam kipihenni. A párom nem sokat segít. Sokat is dolgozik, meg valahogy nem mer úgy a babával foglalkozni.
Pluszban mindig szédülök, folyamatosan hányingerem van, a fejem fáj. Valamelyik nap sikerült is össze esnem..
Eb pl. tobbet pihentem. Amikor aludt a baba akkor lazitottam en is. Persze a hazimunka fozes sem marad el, de nem egyszerre, es nem azonnal. Nem fozok bonyolult, vagy maceras eteleket, mint pl a pizza. Nem problemazok azon, ha szalad a lakas, mert epp nem tudok ketteszakadni. A mosatlan megvar, ha vakaki meg kritizal megkerem segitsen vagy figyeljen a kocsire, vagy mosogasson el. Ha takaritok aprankent haladok, nem mindent egyszerre, hanem mindig vakamit a helyere teszek, leporolok. Ugy is korbeerek egyszer, es nem idegeskedek, hogy hogy fussak a babahoz. Ha este nem hagy aludni a pici akkor masnap pihenek vele en is. Ugysem jon mindennap az ellenor, hogy megnezze a rendet.
Szamomra nem a haztartas az elso, hanem a baba. A paros is tolerans es segitokesz, ha masban nem is abban, hogyha itthon van akkor nem csinal kuplerajt a lakasbol, es nem huzza a szajat, ha par percet varnia kell a vacsorara.
Ezt már biztosan mondták: Kitartás, el fog múlni, még ha úgy is érzed, hogy az az idő soha nem jön el. Én is voltam már többször a megkattanás szélén és hogy nem bírom tovább, de aztán mégis.
Nekem most 10 hónapos. Hasfájós volt, majd a fogzás, ami azóta is tart kis szünetekkel, ráadásul egy nagyon rossz alvó baba. Az éjszakát még mindig nem aludja át, de az utolsó két napban csak 2x kelt, úgyhogy van még esély :)
Amikor kicsi volt, szoptatás közben neteztem, azon tartottam a kapcsolatot a külvilággal. Persze a takarítás, főzés szinte szóba sem jöhetett, nem tudtam tőle semmit csinálni, mert nem lehetett letenni, és ha fél órát aludt, akkor összeraktam a kezem. Még a wc-re is magammal kellett vinnem. Agyvérzésig tudott ordítani. Nagyszülők öregek és messze laknak. Ritkán tudnak jönni. Az férjem nagyon sokat dolgozott/dolgozik, most már bevállal külföldi utat is, viszont őrá rá lehetett bízni a gyereket, mikor hazajött, így tudtam legalább fél-egy órát magamra szánni. Úgyhogy a férjed erőltesse meg magát, az ő gyereke is. Tanuljon meg kezdeni valamit a gyerekkel, amíg te fürdöl vagy bármi. De főzhet ő is, takarításba is besegíthet, nincs megtiltva. Főleg, hogy összeesel már.
Engem kb. egy hónappal ezelőtt vittek kiszáradással sürgősségire, mert már a fáradságot és az alig evés-ivást már nem bírta a szervezetem. Szóval próbálj megnyugodni és ne ess abba a hibába, mint én. Egyél, igyál mindig egy kicsit, szedj vitamint. Ne idegeskedj, attól csak rosszabb lesz. Hidd el, lassan de biztosan könnyebb lesz a babáddal.
Ha kertes házban laktok, vagy földszinten, akkor a szerencsésebbek között vagy, mert nem kell egy lift nélküli házban emeleteket cipelned a gyereket/táskát stb-t, hogy levidd sétálni, mint nekem. Minél többször vidd ki, ha teheted. Sétálj, beszélgess más anyukákkal, akár neten is.
Játszószőnyeg, pihenőszék egyebek nem segítenek, hogy egy kicsit ellegyen?
Játszó szőnyegen, meg forgó alatt akkor tudom ott hagyni, mikor olyan kedve van. Mert van, hogy akármit mozgatok neki csak sír ha nem az ölemben van. Volt úgy is, hogy a hordozójában feltettem az asztalra, és úgy csináltam a dolgokat h lásson. De akkor is sikerült kifognom h jó kedve volt.
Van nekem is hordozóm, de attól szörnyen fáj a hátam.
Milyen hordozoeszkozod van? Nekem is beletelt egy idobe, meg megtalaltam a megfelelot, raadasul nagy sullyal szuletett a babam, mar most a fel eveseknek valo ruhakat hordja...
Karikas kendoben szoktam hordozni 30-40 percet egyhuzamban, aztan oldalt valtok, illetve most vettem egy emeibabyt, ami draga, de nagyon kenyelmes, 1-2 orat is birok benne, es sokan ennel joval tobbet, pehelysulyut csinal a gyerekbol, es csak felkapom, kotozgetni sem kell. A ferjem hosszu kendoben hordoz, es neki 2-3 ora utan szokott fajni a hata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!