Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azért lennék rossz szülő,...

Azért lennék rossz szülő, mert a gyerekemnek nem lesz apukája?

Figyelt kérdés
A kapcsolataim sosem voltak a legjobbak. Még a húszas éveim elején az első barátom drogfüggő lett és így ment tönkre a kapcsolat. Ezek után volt még 2 kapcsolatom, de ott mind a kétszer megcsaltak, így azoknak is vége lett. Szeretnék babát, de újabb kapcsolatba nem kezdenék bele. Arra gondoltam hogy felkeresek egy spermabankot. Elmondtam a családtagjaimnak akik teljesen fel voltak háborodva. Azt mondták a gyerekem nem nőhet fel apa nélkül, mert a gyerekeknek szükségük van apára stb. Tényleg nem egészséges ha egyedül vállalnék? Persze régebben én is úgy képzeltem el hogy majd egy boldog házasságban fog megszületni a gyerekem, de sajnos ahogy látom erre már nincs sok esély
2024. márc. 16. 11:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%

#19! Igen, HA van szerelmed. Az emberek többsége, ha megkérdezik fiatalként, amikor párja sincs és épp abban az életszakaszban nem akar, választ tud adni a kérdésre, hogy MAJD, általánosságban akar-e gyereket.

Egy párnál, azért a donor sperma az utolsó lehetőség, mert az, hogy egymástól legyen, az EGYIK motiváció, de nem az egyetlen. Elég baj lenne, ha csak azért akarnának, mert kettőjükből van, ugyanis a házasságok nagyobb része válással végződik. Sok esetben akkor nem a "szerelmük" a másik, hanem, akit utál. Ki akar egy utált embertől gyereket? Gondolom, akkor a meglévőt kidobja az utcára, hisz csak olyan kell aki a szerelméből van, ugye?

2024. márc. 17. 10:14
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

19esnek nincs igaza, nem a párja gyerekét(bár nyilván jobban, mint másét, ha van párja, de ha nincs, akkor is van preferencia). SAJÁT gyereket egészséges akarni, másodlagos, hogy a párodra hasonlítson. Az egészséges kapcsolatban fontosabb vagy magadnak, mint a párod.

Nyilván a kérdezőnek is van preferenciája, gondolom nem egy sérült fekete sorozatgyilkos gyerekére vágyik, hanem olyan férfiéra, akinek számára szimpatikus tulajdonságai vannak kívül-belül. Már amennyire lehet tudni, de az a normális, ha az ember szeretné, hogy hasonlítson rá a gyereke. Ez egészséges önszeretetről árulkodik, nem pedig a másikat felmagasztaló függőségi kapcsolatról, ahol kb a párodból szeretnél egy másodikat..

Egészséges ember maga miatt szeretne gyereket nevelni, nem a párja miatt. Az meg, hogy előfordulhat "sérült" gyerek kapcsolatban is.. én az elejétől egyedül vagyok, és megúsztam pár dolgot(pl kapcsolati gondok), de az anyagiakat teljesen elvesztettem, pedig drága lakással indultam 10 éve. 20 millió elment. Szóval kellő anyagi tartalék azért legyen, főleg akkora, hogy még jusson a gyereket kezelni tudó bébisziterre és pszichológusra is, hogy ne kattanj be rossz esetben. Ez meg még mindig csak egy közepesen rossz, mások otthonra raknak félre vagy otthonápolásra, mert a gyereküket pénzért sem tudják/akarják vállalni mások..

Szóval önállóan kell a mostani árak mellett egy drágább lakás, különben nagyon le fogsz csúszni és borzalmas érzés, hogy 10 éve nem dolgoztál csak most kezdesz részmunkaidőben, mert sikerült hiányszakmát leraknod, ahol annyira kellesz, hogy gyerekkel is felvesznek. És így is benned van az ideg, hogy bármikor hívhatnak, hogy balhé van, vidd haza a gyereked, és ezt meddig fogják tolerálni..

Nem beszélnek eleget arról, hogy minden harmadik gyereknek van valamilyen problémája.

2024. márc. 17. 12:01
 23/26 anonim ***** válasza:
6%

"19esnek nincs igaza, nem a párja gyerekét(bár nyilván jobban, mint másét, ha van párja, de ha nincs, akkor is van preferencia). SAJÁT gyereket egészséges akarni, másodlagos, hogy a párodra hasonlítson. Az egészséges kapcsolatban fontosabb vagy magadnak, mint a párod."

Nem azt írtam, hogy hasonlítson rá. Amúgy ha ennyire nem fontos, hogy kitől van a gyerek, csak legyen gyerek, akkor te mész és össze fekszel bárkivel, amikor felmerul a gyerekvallalas téma? Mindegy hogy a párod, a szomszéd Józsi, vagy a vadidegen fickó a barbol lesz az apa?

2024. márc. 17. 12:12
 24/26 anonim ***** válasza:
65%

#23! Nem tudom, a kommented 2.felét kinek szántad, de igen, nekem már mindegy, ugyanis már írtam hogy én egyedül vállalok gyereket. Ebből következik, hogy nem feltétel, hogy a nem létező szerelmemtől legyen, mivel nincs. Igen, amikor volt, akkor én is tőle akartam volna, nyilván nem a sarki fűszerestől😂 De az én koromban már nem játszik, hogy kitől legyen, csak, hogy legyen vagy ne legyen. Lesz, mivel mindig is akartam, szerelemtől függetlenül. Azért nem fogok lemondani róla, mert a szerelmem nem akar, vagy nem tőlem.

"Mindegy hogy a párod, a szomszéd Józsi, vagy a vadidegen fickó a barbol lesz az apa?"

Egyik se, mivel nem lesz apja. Így tulajdonképpen mindegy, hogy ki nem lesz.

2024. márc. 17. 12:21
 25/26 anonim ***** válasza:
6%

24!

Neked írtam az egészet. Az első fele tőled való idézet, q másik a válaszom, így értelmetlen, hogy megkerdezed, kinek írtam.

Amúgy az meg van, hogy egyenlőre a klónozás nem működik, ergo ha egyedül vállalsz gyereket is lesz egy apja? Tehát vagy lefekszel a szomszéd Józsival, vagy az éppen aktuális pároddal, vagy a vadidegen fickóval a bárból. Vagy, ha minimum 35 éves vagy, vagy igazoltan meddő, akkor jöhet szóba a spermabank. De akkor is lesz egy apja a gyereknek. Valamikor eléd áll majd, és megkerdezi, nekem ki az apukám, nekem hol van az apukám.

2024. márc. 17. 12:46
 26/26 anonim ***** válasza:
65%

#25! Akkor nem nekem írtad, mivel azt a kommentet nem én írtam. Én a #21 vagyok, meg a többi, amiket "alá is írtam", csak az előzőt (#24) elfelejtettem.

Amúgy az megvan, hogy ezen már túlvagyok és nem, nincs apja? Egy donor ugyanis nem egyenlő az apával. Örülök, hogy így felvilágosítasz, de rég elmúltam már 35. Azt látom, hogy te még nem, mesevilágban élsz.

2024. márc. 17. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!