Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit írnál vissza üzenő füzetbe...

Mit írnál vissza üzenő füzetbe, ha nem értesz egyet a tartalmával?

Figyelt kérdés

Van egy iskolai dolgozó, aki ebédeltet, vele nem jön ki a gyerekem. Nem figyel eléggé, hogy mi történik és ki van élezve a gyerekemre. Több ilyen mikroagressziót tapasztalt a gyerekem és én is(pl nem köszön vissza többször “véletlen”, több gyerek kaphat főzelék nélkül húst, az enyém nem, az enyémet kiküldi beszélgetésért a másikat, aki beszéltette nem, másik oldalt konfliktusnál nem hallgatja meg, de ezeket csendben tudomásul vesszük, belefér, max kicsit puffog a gyerekem). Nem tanár, a tanárok, és a diákok kétharmada is kedveli a gyerekem, egy tanárnak meg semleges. Most kaptam egy olyan üzenetet, ami jogos(az én gyerekem is hibázott, meg én is) eset miatt lenne, de erősen el van túlozva valótlanságokkal és őszintén felháborít, ahogy ezt kezelte.

Konkrétan azt állítja, hogy a gyerekem tiszteletlen a tanárokkal és a társaival rendszeresen. Ez nem igaz, az ofője szerint sem, meg hát làtom/hallom, hogy alapvetően kedvelik a tanárok, megsimogatják a fejét, megdicsérik, mosolyognak rá, rendszeresen jelentkezik és szólítják, a gyerekem csupa jó óráról számol be, nem írnak be neki, nem küldik ki, nem kiabálnak vele, másokat meg kiküldenek és beírnak nekik és kiabálnak velük. Mindig nyüzsög a gyerekem körül 8-10 gyerek, mindig van párja, választják csapatba, hívják játszani, öltözni, stb, és bőven van vaj a többiek füle mögött is, simán besimul az enyém, még enyhe is.

Tudom, hogy tök jogosan szidták volna le, de ez a nő aránytalanul rászállva bünteti és felnagyítja, nevetséges 50x leíratni valamit, majd 100x(nyilván egyiket sem tette a gyerekem)majd az igazgatóval fenyegetni egy síró gyereket meghurcolva és random mesélve másoknak a folyósón, úgy, hogy a gyerek még 2 órával később is sírt.. nulla emberség. A fiúk ezt a nőt nem nagyon kedvelik egyébként, csak a lányok, mondták a folyosón egymásközt. Nem ő a mumus a suliban, hanem a napközis, neki “csak” az én gyerekemmel van baja.

Te mit írnál válasznak? Ez az első, hogy üzenőt kell kezelnem és az ofő szerint nyugodtan írjam le, amit gondolok, de nem hiszem, hogy az célravezető lenne. Szeretném, ha leszállna a gyerekemről és korrekt lenne, mint a többi felnőtt, de ha leírom, amit ide, nem lesz az. Már az első találkozásnál látszott/érezni lehetett, hogy nem korrekt. Semmivel sem rosszabb a gyerekem a többinél(sőt, magatartásra és tanulmányi eredményekre is jobb sokaknál, nyugiban van, aktív az órákon és szünetekben), csak hevesebben védi magát néha szóban, de mindig akkor, ha sérelem éri, pl most szétszedték, amit épített és a srác direkt csinálta, mikor kérte az enyém, nem hagyta abba..Nyilván akkor sem szólhat be neki az enyém, de mentségére szóljon, hogy az ő régi játékát vittem be közösnek és a sajátjának érezte, amit épített.. de ha nem így lenne akkor is 5 percig meghagyhatta volna a másik gyerek, mikor van kb 2000db másik olyan.

Tanácstalan vagyok, reggelre valamit ki kell találnom válasznak. Egy problémásabb kisfiúra kiabàlt rá az enyèm egyèbkènt, aki többször hátracsavarja gyerekek karját játékból és erőszakosabb, de neki is nehéz, nagyon rossz tanuló, nagyon duci fiú, a gyerekem nem kedveli, ezért is vehette tőle jobban zokon az építményének szétszedését.

Mindegy, soktényezős, minden oldalról átgondoltam.. mit írjak erre a nem valós dolgokat tartalmazó üzenetre, amivel elérem, hogy leszálljon a gyerekemről a nő? Értem, hogy mérges, talán frusztrált és bizonyítani akar, mert nem tanár..de nem tanár, nem arányosan büntet(azt se tudom büntethetne e egyáltalán így), megalázza a gyereket és hát nem hallgatja meg a másik oldalt(ezért nem kedvelik a fiúk és az én gyerekem sem). Naponta van ebéd, nem tudjuk kikerülni, meg kell oldanom a dolgot, és kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a füzetben, reagálnom kellene..

márc. 13. 22:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, már megint te? Borzasztó anya lehetsz. Komolyan. Olyan kérdéseid vannak,olyan baromságaid, elképesztő hogy a gyerek hogy bírja melletted. Minden kérdésed eddig arról szól,hogy a te gyereked bár ludas dolgokban, még is kis tündérke. Valahogy mindig a gyerekeddel van a gond vagy körülötte, nem fura picit? És biztosan te voltál, mert annyira felismerhetően kacifántosan értetlenül írsz mindig.
márc. 14. 08:30
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy miért kell ezen annyira fennakadni, hogy oldalakat írsz tele miatta?

Oké, van egy szerinted nem fair szituáció. Erre az a megoldás, hogy aláírod, bemész, megkereses a tanárt, meghallgatod és megbeszélitek a továbbiakat. Ha újra jön vele valami probléma, megteszed megint. Ennyi. Nem kell a gyakori népének bizonygatni, hogy pikkel a gyerekedre és nem is tanár és aránytalan bűntetés úgy, hogy te csak a gyereked oldalát hallottad. Ha egy oldalt hallasz, hajlamos vagy részrehajlóan ítélni. Ha a gyereked elfogadja a bűntetését és leírja 50-szer, amit le kell egy olyan dolog miatt, amiben szerinted is hibázott, akkor nem is lenne miről beszélni. A tetteknek következménye van, nekem viszont úgy tűnik, hogy te ezt sem akarod elfogadni, meg azt sem, hogy "feltartsd" a hölgyet 10 percre, amíg face to face megbeszélitek a problémákat.

márc. 14. 09:00
 23/24 anonim ***** válasza:
97%

Keresd meg személyesen, de csak a gyerekeddel közösen. Sokszor otthon teljesen másképp adják elő. Lehet sokmindent elnéztek neki és ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Igaz a gyerekem mégcsak óvódás, de semmi bajom nincs azzal, ha a dajka rászól akár a szemem előtt, nem hisztizek, mert ő nem óvónő. Ha ez a személy ebédeltet az azt jelenti, hogy ő a felelős a gyerekekért, ha bármi baj történik őt veszik elő.

Saját szemem előtt hagyta ott a gyerekem az óvónőt amikor épp elbeszélgetett vele a csúnya viselkedése miatt, erre én fogtam és visszaküldtem, hogy igenis megfogja hallgatni. Nemforditunk hátat a felnőtnek és nem hisztizünk, mert lecsesz egy csúnya dologért. Válalni kell a felelősséget ilyen korban is.

Szerintem túlreagálod és a gyerek ferdit dolgokban.

márc. 14. 09:21
 24/24 anonim ***** válasza:
76%
Jajjj tudom már ki ez. Akinek a kis tündérkéje nem tudott meghajtogatni egy szalagot és kikelt magából.
márc. 14. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!