1 óra hiányzás miatt mit szokás beírni az üzenő füzetbe?
Idén kezdte az iskolát a gyermekem, így még nincs tapasztalatom, mit szokás írni ilyen esetekben. Csütörtökön az utolsó 1 óráról el kell jönnie a fiamnak, mert sportorvoshoz van időpontunk. Szerencsére ez csak énekóra, így nem kel pótolnia majd.
Nálunk évente 3 napot igazolhat a szülő. Ez az egy óra hiányzás miatt, elhasználunk egy szülői igazolt napot?
Kedves Zsuzsi néni!
Kérem, csütörtökön engedje haza Zsoltikát az utolsó óráról, mert sportorvoshoz megyünk, 12.45-kor várom az aulában.
Köszönettel,
Klein anyuka
Hogy ez egy nap-e vagy sem, ez főleg a tanítónéni jóindulatán múlik. Kérdezd meg tőle.
Nálunk középiskolában is úgy volt, hogy egy óra igazolása is egy napot jelent, szerintem ez minden iskolában így van. Nekem anyukám mindig ennyit írt:
“Tisztelt Tanárnő/Tanár úr! Kérem engedje el XY nevű gyermekem (dátum) az X. órájáról családi okok miatt. Köszönettel: aláírsz”
Tisztelt Tanítónő/Kedves Gizi (néni)!
Lacuskának csütörtökön 13-kor jelenése van az orvosnál. Kérlek, ebéd után pakolja össze a táskáját és várjon az aulában.
(Opcionálisan: 12:30-ra ott vagyok érte, nem kell pakolni, doki után visszaviszem napközibe házit csinálni)
Köszönöm:
Lacusanyu
Ha orvoshoz mentek, ő amúgy is ad igazoplást
Ha jófej a tanítónéni, akkor be sem írja hiányzónak, vagy ha igen, le is igazolja.
Ne csak az üzenőbe írj, ma vagy holnap keresd meg személyesen, szólj neki, esetleg messengeren írd meg neki, vagy telefonon szólj miatta előre.
Nálunk az ilyen nem gond, simán jöhet a gyerek hiányzás nélkül.
Az a bizonyos 3 nap az UTÓLAG igazolt napokra vonatkozik.
A Te esetedben kikérőt kell írni. Ezt általában az osztályfőnök (általában 1 hetet nem meghaladó program esetén) vagy az igazgató (ha több, mint 1 hét) hagyja jóvá. És nem számít bele abba a bizonyos 3 napba. Nézd meg az iskolátok házirendjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!