Tanítónéninek szokás ajándékot adni karácsonyra? Mit?
Most láttam egy kérdést kisgyermeknevelőről kiírva. Mi bölcsiben nem adtunk, oviban igen. tavaly iskolában nem. De most felmerült bennem, hogy mit szólna a tanítónéni?
Nem az a kérdés, hogy kell-e, hanem inkább, hogy lehet-e? Elvégre majdnem annyi időt van a gyerekemmel, mint én :o
És milyen apróságot?
Nem akarok elcsépelt ajándékot, de jó lenne, ha kicsit személyes lehetne, hiszen nagyon közel áll a gyerekhez.
Èn mind ovodába mind az iskolában akkor adok ajándékot, ha magam csinálok valamit direkt erre a célra.
Pl tavaly mézeskalács fenyöfákat csináltam és azt kapott mindenki... Idén saját készítésü karácsonyi képeslapokat kapnak. AMelyik évben nincsen ilyenre idöm akkor nem kapnak semmit.
Az a baj a kézműves dolgokkal, hogy míg te szívből csinálod, úgy gondolod szép, lehet, hogy neki más az ízlése, nem fog neki tetszeni.
Másrészről gondolj bele, ha a kb. 25 fős osztályból akár csak a felétől kap minden karácsonyra, évzáróra ilyen ajándékot, egy idő után bizony csak lom, nem tudja hová tenni.
Anyukám óvónő volt, ő mindig örült a virágnak, csokinak, ezekkel nem lehet mellélőni, kapott még néha kávét, ezt továbbajándékozta.
Volt, hogy ő is kapott dísztárgyakat, persze jólesik a figyelmesség, örült nekik, de természetesen a legtöbbet nem tette ki a szekrényre, hanem vagy továbbajándékozta valakinek, vagy a szekrény mélyén porosodott míg ki nem dobta.
Az édesség mindig nyerő, annak a pedagógus családja is örül :)
Azt tudom, az édességet általában meg is eszik mindjárt a gyerekekkel valamelyik órán jutalom gyanánt :)
De köszönöm a választ, hasznos volt mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!