Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan szokás pótolni az...

Hogyan szokás pótolni az iskolai hiányzást?

Figyelt kérdés

Én már régen jártam suliba, nem emlékszem. Jön egypár hülye kérdés:

Valaki 2 hetet hiányzik, akkor mire legközelebb megy mindennek pótolva kell lennie?

A tanítónéninek feladata segíteni ebben? Külön elmagyarázni az illetőnek a hiányt, vagy azt mindenki oldja meg ahogy tudja?

Gondolom manapság a neten is pörögnek az információk. Ti hogy szerzitek meg a kimaradt anyagot? És hogy tartjátok a kapcsolatot a tanítónénivel?

2018. jan. 29. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hányadikas a gyerek. Felsőben már nem fog a tanár leckét küldeni, a mi sulinkban alsóban igen. Az, hogy ez hogy jut el hozzád, megbeszélés kérdése. Pl beugrasz érte nap végén, viszi egy osztálytárs, küldi e-mailben vagy messengeren a tanító néni... erről őt kell megkérdezni.

Pótolni, tanulni otthon kell ilyenkor, egy kisebb betegség esetén úgy menjen a gyereked, hogy mindent pótolt. Ha tényleg annyira beteg, hogy fekszik, nyilván nem tudsz vele tanulni. Ezt megint csak az adott tanítóval kell megbeszélned, de szerintem mindenki megérti.

2018. jan. 29. 19:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Elsős gyerekről van szó. Azért kérdeztem, mert úgy ment suliba két hét után, hogy csak keveset pótolt. Hétvégére viszont úgy jött haza, hogy nem hozta haza a pótláshoz szükséges könyveket. Kérdem miért. Azt mondja a tanítónéni azt mondta felesleges. Pedig lenne még mit pótolni.
2018. jan. 29. 19:16
 3/9 HaEv ***** válasza:
68%

Szia!

A leckét valamelyik iskolatárs-barátnőtől/baráttól is be lehet szerezni. A tanító néninek erre nem biztos, hogy van kapacitása, és ha egyébként nem szokás, akkor az igen sok plusz munka neki. Inkább egy osztálytárstól kérjétek.

Nekem anno még volt olyan osztálytársam, akivel barátnők is voltunk,mindig megoldottuk, ha valamelyikőnk hiányzott - nem volt net, nem volt telefon. Átmentünk egymáshoz 7-8 évesen is. Persze, kivártuk azt a pár napot, amíg a másik lábadozott. Miután visszament a beteg a suliba, pár napig még együtt csináltuk a leckét. Nem értem, hol vannak ma az ilyen osztálytársak. :)

A tanító nénivel a szüleim ennek érdekében nem tartották a kapcsolatot. Volt szülői és fogadóóra. A tanulás az én dolgom volt.

2018. jan. 29. 19:18
 4/9 HaEv ***** válasza:

Óóóó, miközben írtam, írtál.

Ha a tanító néni azt mondta, nem kell pótolni, első osztályban ez úgy szokott menni, hogy odafigyel rá, hogy neki a külön feladatot is odaadja, hogy utolérje a többieket - ha tényleg annyira le volna maradva. Hidd el, a tanító néni ezt tudja! :)

2018. jan. 29. 19:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja, akkor jó. Csak nagyon csodálkoztam ezen. De majd nyilván rákérdezek...
2018. jan. 29. 19:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk nem a tanító néni adja ide a leckét, hanem a szülők egymástól kérik el, általában Facebook (van az osztálynak saját zárt csoportja is), e-mail segítségével. Az első 2-3 nap betegeskedés után, amikor már jobban van a gyerek, akkor szoktuk elkezdeni pótolgatni a leckét és igyekszünk, hogy mire megy iskolába, minden be legyen pótolva.
2018. jan. 29. 23:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy azt mondta, nem kell foglalkoznotok az üggyel tovább, jó fej tanítónőtök van!

A gyerekeimnél és az ismerősök gyerekeinél mindenféle verzió előfordul, de általában a szülőnek más szülőktől kell elkérnie a leckéket, és baromira nem érdekli a tanítókat/tanárokat, hogy hiányzott a gyerek (hát miért nem pótolt 38 fokos láz mellett napi szinten?).

2018. jan. 30. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Harmadikos a fiam, más szülőtől szoktam elkérni a leckét. És ha hosszabb ideig hiányzik, akkor a tanító néni viszi korrepetálásra, hogy tudjon pótolni.
2018. febr. 1. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a tanító néni írja le. Nem kevés! Napi 2-3 órát szoktuk pótolni, és ez csak a matek, írás-olvasás, környezet. De végülis a 45 perces óra otthon is majdnem annyi, én nem tudok sokkal gyorsabban haladni, hiába csak egy gyerek. De nagyon csodálkozott is a tanító néni, hogy 2 hét hiányzás után minden be volt pótolva, pedig ő küldte el.
2018. márc. 5. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!