Mit illik, mi a szokás a tanító/tanár/óvónénik ajándékozásánál? Milyen alkalmakra adtok ti ajándékot? Egyénileg, vagy közösen?
Ev vegen van kozos ajandek, ez nalunk a pedagogusnapi. Ilyenkor mi egyenileg is viszunk egy csokor viragot.
Nonapon egy szal virag.
Nevnapon szinten, de volt, hogy melle vittunk csokit, kavet.
Kis telepules. 10 eve vagyunk kapcsolatban az ovival.
ovis a kisfiam.
én ugyan nem értettem vele egyet, de több anyuka ragaszkodott a karácsonyi ajándékhoz. szerintem az családi ünnep, de ám legyen. nem szoktuk túlvariálni, 2-300 ft gyerekenként, ebből jut vmi jelképesre (kézműves szappan, kis dísz -lehetőleg fára akasztható, mert akkor nem porfogó, és jó eséllyel használatban marad sokáig, mécsestartó, stb) illetve a gyerekeknek enni-innivalóra, évzáró partizni :)
évzáró/pedagógus nap (kb ugyanakkor van) egyénileg 1-1 szál virág. persze van, aki ajándékcsomagot hoz... legyen az ő baja.
ballagás lesz idén, akkor gondolnék valami nagyobb közös ajándékot. de nem tudom, mit. valami egyedi, felejthetetlen kellene, és ne egy sokadik lom legyen a szekrény mélyén.
oviban és a suliban is kizárólag pedagógus napon kaptam valamit
ált cserepes növényt és normálisabb desszertet
ált csoportosan adtunk olyan 200-300.- volt fejenként
SZMK-sként nem preferálom ezeket és nem is szoktam mást javasolni
de mindig van szülő aki nyal a pedagógusoknak és minden szarra virágot csokit teát kávét stb. visz nekik, tegye ha olyanja van
mondjuk a legdurvább az volt mikor az oviban a másik csoport óvónéniknek és a dadusnak 3 napos wellnest fizettek a nyárra
Nálunk nincs karácsonyi ajándékozás, csak pedagógus napi, az is közösen. Névnapra egy szál virág, de az is csak az osztályfőnöknek.
Én csak akkor adtam ajándékot, ha a csemetém "tovább lépett" (eljött az oviból, felső tagozatos lett, otthagyta az általánost), de csak annak a pedagógusnak, akiről úgy gondoltam, megérdemli.
Amint az eddigi válaszokból látszik, elég vegyes a kép, nagyban függ attól, milyen a közösség, akiknek a gyerekei együtt járnak valahová.
Alsóban év végén volt csak ajándékozás, az is közösen (kb. 1000 Ft/főre jött ki), általában vásárlási utalványt kaptak a tanítónők virággal. Persze nálunk is volt olyan, aki még magánszorgalomból hordta az óriási ajándékokat külön is – s bár nem voltam rajongója a tanítónőinknek, mellettük szóljon, hogy ennek ellenére pont olyan szemetek voltak a „különajándékos” gyerekekkel is, mint a többivel.
(8. vagyok még)
Elfelejtettem írni, hogy egy másik osztályban ugyanebben a suliban viszont a tanítónőknek névnapot és születésnapot is tartottak a szülők, bár ilyenkor csak virággal, süteménnyel ünnepeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!