Szombati munkanapon viszed elsős gyereked iskolába? Főleg olyanok, akik nem dolgoznak.
Bocsánat előre is a nyersségem miatt.
Ha annyi idős lesz akkor igen. Ugyanis pont az ilyen “lázadásokkal” lesz a gyerek is majd lázadó. Sokan ledolgozzák és sokan ki is bírják. Amúgy is az ilyen szombati napok nem szoktak durvák lenni. Meló helyen sem feltétlenül..
Ha az ilyeneket mindig mindenki megússza, akkor később is keresni fogják a kiskapukat.
Egy iskola az iskola. Egy rendszer. A munkahelyen meg majd kiveszi az ember a szabit.
Bár az én lányom már harmadikos, de nem fogom vinni, ahogy nem vittem elsőben sem. Egyik szombaton se. Én sem megyek be soha.
A hétvége az hétvége, egész héten épp elég reggel 6-kor kelnie, iskolába menni délutánig, tanulni, házit írni stb, a hétvége hadd legyen már a pihenésé. Ilyenkor tudunk mi is csak 3-masban programozni, minőségibb időt együtt tölteni.
És ez nem lázadás, szimplán nevetségesnek tartom, hogy az ember kb halála napjáig tanul és dolgozik, az élete nagy részét a suliban és a melóban tölti és nem fér bele az, hogy ne kelljen pl a karácsonyt ledolgozni...
Vicces.
Èn külföldön élek és egy borzalom Mo-n az áthidaló napok ledolgozása/letanulása.
Itt mindenki aki nem akar áthidaló napon bemenni az kivesz egy szabit.
DE ez egy kötelezetség, ugyan olyan iskola nap mint a többi, és ez ugyan olyan lógás mint egy normál iskola napon.
A tanár sem jókedvében megy be, hanem azért mert muszáj neki.
Szerintem inkább azon ügyeskedjél, hogy az egész országban tíltsák be az áthidaló napokon való ledolgozást, és akkor mindenki oldja meg ahogy tudja az áthideló napjait.
#8, neked mi bajod van?
Ha nem megy be az adott szombaton, azt a napot ki kell vennie szabinak (iskolában meg a hiányzott óráinak számát növeli, a szülői igazolást fogyasztja), ergo, eggyel kevesebb jut neki pl a nyárra, mikor te mondjuk nyaralsz.
#8 Felőlem te töltheted akár a vasárnapodat is a munkahelyeden, engem kicsit sem izgat, de életünk nagy részét munkával töltjük, kb onnan mész a saját temetésedre, úgyhogy nehogy már 1 nap ne férjen bele! Ráadásul SZABADSÁGOT vesz ki az ember, nem pedig "ellóg". Vagy már ott tartunk, hogy szabi se legyen, dögöljünk meg bent a melóban?
Engem nem hat meg kinek mi a véleménye, ÉN nem fogom hétvégén iskolába vinni a gyerekem, ahogy mi sem megyünk be dolgozni, ilyen egyszerű, más azt csinál amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!