Szombati munkanapon viszed elsős gyereked iskolába? Főleg olyanok, akik nem dolgoznak.
Nem viszem. Egyik gyerek elsős, másik harmadikos és egyikőjük sem megy. Ahogy én sem és az apja sem. Számunkra a hétvége a családról szól. Mi dolgozunk, a gyerekek meg tanulnak épp eleget, ez a két nap bőven kijár.
Ja és nem tudom a 8-as munkahősének pl mi baja van, de tök igaza van a 79%-osnak, nehogy már ne férjen bele 1-1 nap szabadság!!!, mikor mindennap a melóban rohadunk. És jelzem, ez NEM lógás, a szabimat arra veszem ki, amire akarom, a gyereknek pedig leigazolom, tehát annyival kevesebbje marad, nekünk meg annyival kevesebb szabi.
Az meg szerintem is felháborító, hogy a dec.24-ét pl le kell dolgozni. Az egy ÜNNEP, hihetetlen hogy még ezt sem képesek odaadni.
Természetesen, hiszen nem lövöm el cak úgy az igazolásokat.
Plusz egész másképp állnak a szombati napokhoz, mint egy hétköznapjoz.
Sokszor nevelésmentes nap van ( vetélkedők, karácsonyozás, stb) 12 körül jöhetnek is el akár
Az egyik szombaton megy, mert mennek Nagykarácsonyba kirándulni.
A másikra nem megy.
Én dolgozom.
Megy, tanulás úgysem lesz, játszanak délig, aztán jön haza. Kár erre ellőni az igazolást.
(Dec 24 nem ünnepnap)
Gimnazista fiaimnak nem lesz tanítás egyik ledolgozos szombaton sem így nem is kell bemeniuk az iskola döntött így .
Az alsós lányom még nem szóltak mi lesz ezeken szombatokon.
Pontosítsunk: a KORMÁNY szerint nem ünnepnap! De csak a saját önös érdeke miatt, hogy nehogy egyetlen egy nappal is kevesebb bevétel legyen és ők kevesebb pénzt nyúlhassanak le.:) Egyébiránt pedig 24.-e Szenteste és a kormánytól független nagyon is ünnepnap.
A másik: iskola válogatja, hogy hol "kell" menni és hol nem. Ez is nevetséges, mert a mi városunkban pl két suli van, az egyikben minden szombatot megadnak, a másikban mindegyiken menni kell. És akkor magyarázd el a gyereknek, hogy neki miért kell mennie, míg a tesójának nem, mert a mi gyerekeink pl pont nem egy suliba járnak, egyik az egyikbe, másik a másikba. Tehát az egyiket vinni kéne, a másikat meg nem. Hát mi nem visszük egyiket se, probléma megoldva.
Harmadik és egyébként a leglényegesebb: A 24.-e az iskolásoknak már eleve téliszünet, akkor ugyan mégis mit "dolgoznak" le??! És miért iskola válogatja hol kell és hol nem? Tehát ez még csak véletlen sem kötelező, ez szimplán a gyerekek szívatására van kitalálva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!