Hogy segített a család szülés után? Kellett a segítség vagy jobb volt hármasban az első napokban?
37. Hétben járok, nagy a készülodes a szülésre. Császár lesz. Eddig minden olyan harmóniában ment, viszont most kezdek bestresszelni. Anyukámmal egy városban élünk a párom szülei nem messze 25 km re. Anyósom most közölte hogy ő ide jönne hozzánk az első hetekben segíteni meg ellátni a babát, ő furdetne, stb. Nem tudom ez csak nekem esik rosszul? Vagy én miért vagyok akkor csak megszülni? Én szeretnem ellátni a babamat a férjemmel és senkit nem akarok hogy ide költözzön.
Kicsit úgy érzem anyósom most fúj anyukámra hogy ő helyben van, de anyu se költözik ide, ilyenről szó sincs. Jobban esne ha anyósom is segíteni jönni főzni, vasalni, agyazni nem a gyerek felett anyaskodni.. velem van a baj?
Kétségbe vagyok esve hogy családi botrány lesz (már nem egy volt) és jelenleg nem erre szeretnék koncentrálni.
Mondjuk anyósod valszeg csak irritálni megy oda, vele nem leszel beljebb.
De első gyereknél még szerintem végig kell szopni az első pár hónapot, hogy aztán tényleg akard, hogy "inkább fogd a gyereket, csak hadd szrjak végre" érzésed legyen. Ez az első gyerekkel az első pár hétben nincs meg, ha véletlenül nyugis a baba akkor főleg.
Második gyerekkel én már a kórházból is úgy jöttem haza, hogy nyomtam a gyereket anyós kezébe, hogy na tessék, csodáld, én meg leültem a konyhába enni. De az elsővel még nagyon izgultunk mi is, nem akartam másra bízni. Minél kevesebbet tudtok aludni, ez annál hamarabb elmúlik.
Nekem hármasban, aztán négyesben meg ötösben volt könnyebb.
Emlékszem, anyuék hoztak haza az elsővel a kórházból, mert a férjemnek vidéken volt munkája. Megvárták, amíg hazaér. Hát én meg alig vártam már, hogy hazamenjenek végre. :) Aranyosak voltak, nagy segítség, de annyira útban voltak. O:)
De jó nektek. Én is hasonlóan képzeltem, bár a rokonság jönni fog ha kell ha nem, ezt előre tudom. De legalább az esteink, a rutinunk a minden ami ilyenkor kell kialakulna.
Mit mondtam? Hát semmit, a férjemnek tettem szóvá, viszont csak annyi volt a válasz hogy ez megint csak anyám dumaja.. Sokszor csak mondja mondja aztán nem úgy van. De félek most komolyan gondolta, meg egyébként is miért kell ezzel farasztani ilyenkor. Izgulok, szeretném hogy minden sikerüljön, egészségben haza érjünk erre a mama akár az anya lenni kb..
2 hetig 2 naponta anyosom hozott fott etelt, oriasi segitseg volt 🥰
Ezen kivul hogy most ugy konkretan valaki naponta tobb orat nalunk legyen vagy bekoltozzon, nem igenyeltem. Szoptattam 0-24, nekem az volt a konnyu, ha ebbe nem zavar bele senki. Ferjem csinalta a hazimunkat, elvoltunk. Masodik gyereknel mar azert tobbszor kellett fizikai segitseg, pl a nagyot hozni-vinni az ovibol vagy epp jatszoterre menni vele, de en szules utan 7 hetig jarni is alig tudtam es stb, az egy mas helyzet volt.
Ugy csinaljatok, ahogy nektek jo kerdezo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!