Ha napi szinten találkoztok egy másik családdal, foglalkoztok ezzel? Illetve, nálatok mi a szokás?
Közel lakunk, osztálytársak a gyerekek, 90%-ban együtt megyünk játszóterezni. Kialakult az, hogy amikor sokáig ott vagyunk, mivel éhesek a gyerekek, ha nincs maradék uzsonna, ehetnek valami nasit. Ez általában zacskós, több darabos dolog. De van, hogy egy Dörmi, vagy valami más egy darabos. Ilyenkor a másik gyereknek is viszünk (illetve ott 2 van, nekem 1). Az enyém nem egyszer az uzsonnáját osztotta 3 felé. Volt hogy már a másik 2 gyerek kereste, hogy maradt-e uzsonnája az enyémnek, és volt, hogy megjegyezték, az enyém magának magyobb darabot tört - a sajátjából, ugye... Ha én sütök valami pogácsa félét, viszek nekik magammal, ő sose készül.
Mindegy.
Mostanában viszont többször jöttek úgy, hogy a másik szülő a sajátjainak hozott egydarabos apróságot (150 ftos dologról beszélünk), de az enyémnek nem hoztak, pedig fixen együtt megyünk azon a napon. Lehet ez szándékos, vagy figyelmetlenségből? Vagy célzás, hogy hagyjunk fel ezzel a szokással? Én viszem túlzásba ezt a dolgot? Én szívesen adnék a másik kettőnek is, de azért az nem fair, hogy ez csak egyirányúan működik. Leginkább az zavar, hogy odajönnek és árgus szemekkel nézik, hogy az enyém mit eszik...nekem van kb lelkiismeretfurdalásom. De ha ők kapnak, úgy adják elő a gyerekek, hogy "van nyalókám, anya vette nekem meg a tesómnak" - mire én: "oké..."- gyerekek...de na.
Hülye vagyok hogy ilyenen agyalok? Vigyek én is Csak az enyémnek?
Én nem vagyok a játszótéri kajálás híve. Nálunk ez a fajta nasiztatás tuti a vacsora rovására megy. Persze nyáron egy-egy fagyi belefér, de sosem értettem aki fixen mindig hoz nasit a jatszóra. Babakorban vittünk kekszet néha, de már nagycsoportos a fiam. Ha éhes, megyünk haza enni. Viszont ha megkinálták mindig elfogadja mert imád nasizni :D
Volt idő mikor rosszul éreztem emiatt magam és olykor olykor visszavettem, de ezek miatt tényleg mindig ez egész jatszoterezes egy nagy nasizasba fullad, a vacsora rovására. Emiatt én inkább a nem viszek táborba tartozom. Nem szarrágóság miatt, de kívülről akár így is tűnhet. Lehet ez áll a barátnőd hátterében is.
Nálunk ez úgy ment, hgoy vitte a sajátját - de csak kis almát ilyesmit, azt megette mellettem, nem rohangál, meg stb.
Miután megette, ment játszani, és nem volt ez, hgoy Bence meg Józsika és MArika ott tobzódik a gyerek mellett, és kunyerál.
Én szóvá tenném anyukának,de nekem ami a szívemen az a számon is. Nincs annál gusztustalanabb mikor ennyire pofátlanok. Nálunk tesóm barátja volt olyan,jött hozzánk gyerekként,de már nyúlt szinte a hűtőbe be kivenni mondjuk a tejszeletet,vagy a fiókba és onnan. Vagy átjött ebéd közbe és mondta,hogy neki nem szedünk? És nem azért,mert éhezett,anyáink nagy barátnők voltak,szomszédok,jól is éltek. Sőt már úgy jött,hogy közbe nasizott. Csak éppen pofátlan és neveletlen volt. Akármennyire jóba voltak anyáék szépen szóvá tette az anyjának,hogy be lehet fejezni ezt és azt is,hogy délbe mikor ebédelnénk a családdal jön bárki is. Nem volt vita belőle,megértette. De nekem az sem volt soha szimpi,mikor elvenné,és az anyja ahelyett,hogy szépen elmagyarázná,hogy az bizony a másé és éppen ebédelne mondjuk,bármi,helyette azt mondja,hogy háát kérdezd meg az anyukáját lehet-e. Ha megkínálom az más szituáció,de ha nem,nyilván csak annyi van nálam vagy csak szimplán szeretném a gyerek megenni.
Megmondod kérdező,hogy adnál,de most sajnos nem tudsz.
#35 igen, az úgy más szitu...
Amúgy megint felhúztam magam :D Tegnap megpróbáltam ezt, hogy csak az enyémnek vittem - amúgy lehet nem írtam korábban, de azért nálunk sem napi szintű ez, hogy viszek, de ha pl tudom, hogy vacak aznap az ebéd, akkor biztosan. Szóval, vittem és láttam a másik két gyerek fején, mennyire sóvárog, aztán szóvá is tette az egyik, h nem kaptak. Hát, az anyja annyit mondott rá, ne követelőzzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!