Ha napi szinten találkoztok egy másik családdal, foglalkoztok ezzel? Illetve, nálatok mi a szokás?
Közel lakunk, osztálytársak a gyerekek, 90%-ban együtt megyünk játszóterezni. Kialakult az, hogy amikor sokáig ott vagyunk, mivel éhesek a gyerekek, ha nincs maradék uzsonna, ehetnek valami nasit. Ez általában zacskós, több darabos dolog. De van, hogy egy Dörmi, vagy valami más egy darabos. Ilyenkor a másik gyereknek is viszünk (illetve ott 2 van, nekem 1). Az enyém nem egyszer az uzsonnáját osztotta 3 felé. Volt hogy már a másik 2 gyerek kereste, hogy maradt-e uzsonnája az enyémnek, és volt, hogy megjegyezték, az enyém magának magyobb darabot tört - a sajátjából, ugye... Ha én sütök valami pogácsa félét, viszek nekik magammal, ő sose készül.
Mindegy.
Mostanában viszont többször jöttek úgy, hogy a másik szülő a sajátjainak hozott egydarabos apróságot (150 ftos dologról beszélünk), de az enyémnek nem hoztak, pedig fixen együtt megyünk azon a napon. Lehet ez szándékos, vagy figyelmetlenségből? Vagy célzás, hogy hagyjunk fel ezzel a szokással? Én viszem túlzásba ezt a dolgot? Én szívesen adnék a másik kettőnek is, de azért az nem fair, hogy ez csak egyirányúan működik. Leginkább az zavar, hogy odajönnek és árgus szemekkel nézik, hogy az enyém mit eszik...nekem van kb lelkiismeretfurdalásom. De ha ők kapnak, úgy adják elő a gyerekek, hogy "van nyalókám, anya vette nekem meg a tesómnak" - mire én: "oké..."- gyerekek...de na.
Hülye vagyok hogy ilyenen agyalok? Vigyek én is Csak az enyémnek?
Hát ha valóban annyira éhesek, akkor szerintem is sokkal jobb 1-1 szendvics, esetleg alma neki (csak a sajátodnak), mint a Dörmi vagy egyéb nasi.
Én sem vagyok szarrágó, de oldja meg mindenki a saját gyerekének valót. Nehogy már te érezd magad kellemetlenül ez miatt, tessék felvenni a fapofát és odaadni a gyerekednek az 1db valamit. Esetleg otthon finoman el lehet mondani a gyereknek, hogy más az, ha van egy zacskó cukor, vagy 3 db Dörmi nasinak, akkor illik megkínálni a barátait, de ha uzsonnára van 1 szendvicse, az más, nem kell elharmadolni. Más a nasika és más az étel. Az ebédjét sem osztja szét az iskolában (remélem).
10, 12 nem pont ez volt a kérdés... látni akkor is látják mi van a másiknál. A nasi pedig nyilván a rendes evést követően jár.
Jelenleg elkerülő üzemmódra kapcsoltam, de ez nem jó érzés nekem, erre szeretnék tanácsot kapni. Köszönöm.
Akkor kapjanak nasit, otthon vacsora után, az nem rendes evés?
Amúgy az előbb meg pont arra hivatkoztál, hogy mennyire nagyon éhesek a gyerekek, suli után. Hiába ettek rendes kaját a suliban, ha éhesek nem nasit kell adni nekik.
Nálunk az a szokás, hogy koszos kézzel és/vagy játszóterezés közben nincs kaja. Semmilyen. Ha éhesek, hazamegyünk.
Gyűlölöm a játszótéren kínálgató szülőket. Az én gyerekeim ugyan nem koldulnak, de a traktát állni is fárasztó. Amikor kicsik voltak, nyilván én válaszoltam helyettük: hát azok a lesajnáló tekintetek, hogy "jaj, tényleg nem ehet? Most miért? Nekünk nem teher!" (nekünk se, nem azért nem viszünk, mert nem telik, de ha ráerőlteted a gyerekre se fogok legközelebb se vinni).
19# Nekem pont ez jutott eszembe. Aki kint van 7-8-ig a gyerekkel,és reggel óta meló volt,stb.,még otthon tanulni is kell,házimunka,stb. az mikor csinálja ezeket,ha minden nap estig kint vannak? Meg hát meló után nyilván én is szeretnék otthon enni nyugiba,stb. és nem este 7-kor. Nem önzőség,de hétfőtől péntekig minden nap ezt így azért kemény. :D
Amúgy vigyél annyit amennyi a gyerekedé. Én se értettem sose a játszótéren evészetet. Egye meg előtte,és majd otthon eszik utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!