Anyák,hogy bírtok gyerekek mellett dolgozni?
Nincs helyben családi segítségünk, így van fizetett (pótnagyink), aki a betegségek első napjait leszámítva be tud ugrani. Emiatt így annyira nincs gond a munkahelyeinken, bár egy vagyont kifizetünk cserébe a pótnagyinak egy-egy betegségnél... Ez van. Szerencsére már nem annyira betegesek a gyerekek. Amikor a nagyobb kezdte az ovit, még itthon voltam a picivel, a pici is elkapott mindent tőle kb., a pici a bölcsi elejét már könnyebben átvészelte, én pedig akkor még rugalmasan dolgoztam részmunkaidőben. Volt időm a háztartásra is és a betegségeket is tudtam kezelni nagyjából.
Őszintén szólva a férjem segít a házimunkában esténként/hétvégén, de ez nekünk szenvedés. 2-3 naponta főzünk, főzős napon a takarítás már nem fér bele, így vagy igyekszünk együtt összedobni 1-2 másik este alatt, vagy egyikünk kimegy a gyerekekkel, a másik meg erején felül suvickol 2-3 órán át. Egyik sem jó igazán, a hétvégéket is jó lenne inkább hasznosan eltölteni a családdal, mint takarítással, szóval ciki vagy sem, mi erősen gondolkozunk azon, hogy heti, vagy két hetente egy alkalommal keresünk egy takarítót, aki a nagytakarítást, esetleg ablakpucolást megcsinálja. A tisztaság szintentartása azért mégsem akkora feladat utána.
4 és 8 évesek, a nagy után visszamentem egy évre (amikor 2 éves volt), aztán a kicsi után mentem vissza végleg, szintén 2 éves korában.
Főzés: nem főzök :D Hétköznap e-foodos menüt rendelünk a munkahelyünkre (ugyanott dolgozunk, csak másik irodában), a gyerekek meg esznek az oviban, suliban. Hétvégén sütünk-főzünk, hol én, hol a férjem.
Ha betegek, akkor hála a jó égnek anyósom mindig tud és akar is rájuk vigyázni, ő meg főz minden nap, így a kajájuk akkor is megoldott. Egy kincs amúgy, nélküle sokkal nehezebb lenne minden. Anyu is ilyen, csak ő sajnos másik városban él, nem lehet csak úgy reggel "ledobni" a gyereke(ke)t nála.
Egyéb házimunka: megoldjuk, elvégre ketten vagyunk rá. Nálunk nincs az, hogy én vagyok mindenki cselédje, mindketten foglalkozunk a háztartással, sőt, pl a gyerekek is elég nagyok már hozzá, hogy elpakoljanak maguk után, a ruhát a szennyesbe dobják, ne oda, ahol épp leveszik, stb.
A fiam másodikos, hétköznap nem kap házit, csak hétvégén. Általában én ülök le vele "tanulni", azért az idézőjel, mert segíteni nem kell neki semmiben, inkább csak a társaságot igényli.
Az én munkaidőm 8:00-16:30, a férjemé 6:30-15:00. Én viszem a gyerekeket reggel, és ő hozza haza őket délután. Kellően rugalmas a munkahelyünk, tehát nap közben ha felhívnak, hogy gáz van, akkor bármelyikünk el tud rohanni bármelyik gyerekért, de pl home office egyáltalán nincs, mert nem olyan jellegű munka, amit meg lehetne otthonról oldani.
Illetve amit még meg tudnék említeni, hogy otthon ami csak lehet, az gépesítve van. Mosogatógép, szárítógép, robotporszívó...sok időt spórolnak, ahogy az ebédrendelés is.
Nagyon sok mindent leírtak előttem,nekem sincs segitsegem,rohadt nehéz. Ő kiveszi a részét,nem segít (sonbam a maglyara ezt a segít szót!) De más az igény szint,igen
Az ablakon kb nem lehet mar kilatni,neki jó úgy nekem még nincs kapacitásom ilyenekre (neki se annyira az igaz). Négy éves a lányunk, egyelőre részmunkaidőben dolgozom és valszeg igy is marad mert az én dolgom hozni vinni,itthon maradni ha beteg. Fél éve mentem vissza,mikor ovis lett. Szerencsére tolerálják és otthonról is tudok dolgozni de hát mindenki akinek van egy csepp este is tudja ha home office van egy anya a beteg gyerekkel akkor max éjjel dolgozik.
Ja és emberek! Cityfood,interfood,efood. Úgy,a az....a legjobb dolgok a világon. Fozzon a halál. A lányom is azt eszi,semmi baj a minőségével és bőséges a választék. Azóta alig kell bevásárolni menni is.
Mindent leírtak. Én az iskolai szüneteket említeném, az valami borzalom, micsoda logisztika kell hozzá. Már márciustól figyelni a hirdetett táborokat, mert mind pillanatok alatt betelik. Az eddig 11 hetes, illetve idéntől 10 hetes nyári szünetben legalább 7 hét tábor kell. Tavaly a legolcsóbb napközis tábor 15ezer/hét, de ahhoz nagyon résen kell lenni, hogy időben jelentkezzünk. Átlag 40 ezer volt tavaly. Én 1 hetet, férjem 1 hetet, 1 hét közös. Így lesz megoldva. Mert még ott az 1 hetes őszi szünet és a 3 hetes téli szünet is.
És mielőtt még bárki szólna egy szót is, nincs nagyszülő.
Valamint nekünk SNI-s a gyerek, hát az 5 napos hétből 4 délután fejlesztésekre kell járni, ami egy kisebb vagyon. 45 perces kiscsoportos foglalkozás 4-5 ezer, egyéni másfél órás fejlesztés 10-12 ezer, logopédia 6-7 ezer /45 perc. Pszichológus 10 ezer/alkalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!