Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ilyen esetben?

Mit tennétek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Fél 3 óta fent vagyok a fiúkkal, lázas, nem alszik. Keltem a párom, kávéval, időben. Elmodnom neki miért van fent a fiúnk, "egyem a szíved" majd elkezd facebookozni. 10 perc után lerakta azt hittem végre megihatom nyugalomba a kv-n, atveszi a fiúnk. Nem. Ő beült még plusz 10 percre nagy WC-re. Majd cipő húzás és sziasztok! Ez oké?? Vagy én fújom fel?

Mondtam neki TELJESEN EGYEDUALLO ANYUKÁNAK ÉRZEM MAGAM ilyenkor mellette.

2024. febr. 15. 07:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
59%

A férfiak a konkrétumokból értenek. Valószínűleg fogalma sincs arról, hogy mennire felidegesítetted magad a viselkedésén.

Legközelebb szólj neki, ha szeretnél tőle valamit.

2024. febr. 15. 09:26
 12/28 anonim ***** válasza:
41%

Ugyan azt tudom csak elmondani, mint a többiek.

Ha időben feljelted, akkor lehet lett volna ideje a napi rutinon kívül másra is.

Most te keltetted reggel, ő megcsinálta a szokásos indulas elötti dolgát és ennyi. Mit vártál?

Ezek szerint nem a napotok része, hogy te is nyugodtan kávézz. Akkor ő honnan tudta volna, hovy azt szeretnéd, hogy átvegye a gyereket (holott lehet ideje sem lett volna rá).

És igen, azért nem mindegy hol a gyerek. Ha veled otthon, te is kipihenheted magad, ihatsz egy kávét is.

Ha nem, akkor meg a te döntésed volt, hogy vegigmártírkodod a napot.

2024. febr. 15. 09:51
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Előbb kelteném, nyíltan közölném, kérném meg..nem hisztiznék.

Kommunikálnék..🙄

2024. febr. 15. 10:07
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Azt tenném a helyedben, hogy kinyitnám a számat.. “ Figyelj Géza! Fél 3 óta fent vagyok a gyerekkel, világomat nem tudom, vedd már át, amíg megiszom a kávémat, köszi!”

Én még nem találkoztam olyan pasival, aki értette volna az utalásokat, gesztusokat, pofavágásokat.. A férjem is az elején letisztázta, hogyha akarok valamit, akkor mondjam, mert ő nem jós, nem gondolatolvasó, hanem egy férfi, akinek bizony feketén-fehéren, körítés, célozgatás nélkül meg kell mondani, hogy mi van, mit várok el, mit csináljon..

2024. febr. 15. 10:24
 15/28 anonim ***** válasza:
68%
14# Én az ellenkezőjét olvasom itt mindig,de el se tudom képzelni hogy hogy lehet ekkora szemellenzővel élni 1-2 férfinak. Vagy milyen lehet így élni,hogy mindig szólni kell még neki is külön. Nálunk a családban sem láttam soha ilyet,de a férjemnél sem. Gondolom ha ennyit nem mér fel,hogy fél 3 óta fent van a felesége vagy ennyire nem veszi észre,ami megint furcsa,akkor a munkahelyén alap dolgokat sem tud ezek alapján ellátni,elvégezni. Empátia hiánya ez inkább.
2024. febr. 15. 11:32
 16/28 anonim ***** válasza:
60%

15# Nálunk a férjem olyan mélyen alszik, hogy konkrétan arra sem ébredt fel soha, ha az újszülött gyerekünk mellettünk kezdett sírni a babaöbölben.

Amióta nagyobb, ha felkel, én megyek át hozzá. Ha azt akarom, hogy a férjem menjen, vagy segítsen, akkor fel kell keltenem. Neki bizony fel sem tűnne, hogy hajnali 3 óta fent vagyunk és az sem, hogy belázasodott a gyerek, amíg fel nem kel reggel az ébresztőre és észre nem veszi, hogy nem vagyok ott.

Ettől függetlenül, ha felébresztem, hogy segítsen, vagy megkérem, hogy szervezze úgy a következő fél óráját, hogy nekem legyen időm egy kávéra, akkor zokszó nélkül megteszi.

A munkahellyel meg nem is értem milyen összefüggést lehet ebben hozni. Ott is az egyértelmű kommunikációból értenek az emberek általában, abból van félreértés, ha valaki magában morog, feszeng, pofákat vág...

Nem védeni akarom a kérdező párját, nem ismerem, lehet kritikán aluli apa és férj, de azért nem borzasztó úgy élni, hogy kimondom mit szeretnék.

2024. febr. 15. 12:41
 17/28 anonim ***** válasza:
62%
16# Nem gond,ha ki kell mondani,de ezek alapján nekik mindent a szájukba kell máshol is rágni,így értettem. A munkahelyemen,ha látom,hogy én kész vagyok és a kollégám bizony elúszott,megyek és besegítek,ugyanígy a férfi kollégáim is. Konkrétan az ilyen helyzetekre céloztam. :) Hogy akinek ennyire nem tűnik fel a saját felesége,gyereke,annak más sem. Szerencse nálatok,hogy te akkor felkelsz rá,ismertem olyan családot,ahol a nő sem kelt fel a pici sírására. Ez nem férfiszokás,személyiségen múlik ez az egész. Nem kell magadra venni,nem azért írtam. Mindenkinek van 1 véleménye,ebből nem kell sértődést csinálni.
2024. febr. 15. 12:50
 18/28 anonim ***** válasza:
80%
A másik pedig,tényleg nem gáz,ha kimondod,hogy a cipőt legközelebb ne oda tedd már,például,de itt akkor ha a kérdező 40 fokos lázzal fetreng fulladással könyörögni kellene,hogy egy nyamvadt teát vigyen már neki vagy egy levest dobjon össze,bármi,mikor ez annyira evidens. De ezzel sincs baj,ha valakinél ez van,hogy a szájába kell rágni mindent,mint egy gyereknek,de akkor viszont kommunikálja a kérdező,mint ahogy te is közlöd a férjeddel mit szeretnél,mikor mit csináljon,stb. Nem lehet mindenki egyforma. 17# voltam.
2024. febr. 15. 12:54
 19/28 anonim ***** válasza:
Ahhoz azért több kell, hogy megsértődjek, csak nem teljesen értettem a felvetést, hogy miért lenne totál empátia hiánya, ha valakit meg kell kérni rá, ha szeretnék valamit. Ha pl. beteg vagyok, akkor megszokta kérdezni a férjem, hogy miben segítsen, csináljon-e valamit, stb. De akkor sem magától értetődő, hogy nekiáll teát, vagy levest csinálni, lehet nem is esne jól. Vagy ha éppen elmarad, akkor megkérem, hogy legyen kedves csináljon nekem egy teát. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Azzal van, ha erre ő húzza a száját és beül a budiba, majd elhúz itthonról. De akkor már merőben más a problém ugye. :) Én igazából csak gondolatébresztőnek szántam, hogy lehet ki kéne mondani mit szeretne, mert tetszik vagy sem, a férfiak szerintem sokszor sokkal sutábbak, mint mi nők és ez nem azért van, mert tapló és nem akar segíteni, szimplán csak kevésbé érzékenyek a radarjaik.
2024. febr. 15. 13:31
 20/28 anonim ***** válasza:
38%

Hulla fáradtan megyek ma be dolgozni.

És a beteg gyerek?

2024. febr. 15. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!