Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyen esetben...

Szerintetek ilyen esetben megpróbáljak teherbe esni? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Genetikai vizsgálat igazolta, hogy kromoszóma rendellenességem van. Nekem tünetem nincs, kiegyensúlyozott transzlokáció hordozó vagyok. Azt mondta az orvos, hogy lehet egészséges gyermekem, de az átlagosnál nagyobb arra az esély, hogy a gyermekem egy bizonyos fokú rendellenességgel szülessen, vagy elvetéljek. A terhességem 9. hetében el kellene mennem egy magzatvíz vizsgálatra, ez sem veszélytelen sajnos és ha itt valami gond van, akkor akár a terhességem 20. hetében (kb. erre lenne kész minden vizsgálat) beindítják a szülést. De persze 100%-os bizonyossággal így sem tudnak minden betegséget kizárni.

Nagyon-nagyon félek ettől az egésztől, úgy érzem nem lennék képes arra, hogy lelkileg feldolgozzam ha elvetélek, arra pedig végképp nem, hogy megszüljek egy beteg gyermeket. 29 éves vagyok, párom persze szeretne gyermeket, de nem erőlteti, rám bízza a döntést.

2018. aug. 5. 23:29
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Nem vállalnek...
2018. aug. 5. 23:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon kockázatos. Örülj neki, hogy a párod támogat, esetleg nézzetek más megoldás után.
2018. aug. 5. 23:45
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! 6 évvel ezelőtt csinálták nálam meg azt a vérvételt, ami kimutatta ezt a rendellenességet. Most utánaolvastam, hátha azóta fejlődött a tudomány. Találtam egy "Preimplantációs szűrés" nevű eljárást, mely során előzetesen megvizsgálják a beültetni kívánt petesejtet, hogy egészséges-e. Úgy néztem, hogy erre csak budapesti fizetős magánklinikákon van lehetőség, de akkor ezek szerint talán nem teljesen reménytelen a helyzetem :)
2018. aug. 6. 00:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Reméljük ❤, érdeklődj utána.
2018. aug. 6. 00:42
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem mernék így vállalni

Mert csak a gyermekem életét tenném azzal tönkre ha világra hozom úgy hogy neki testi vagy szellemi problémája lesz az pedig nem élet hanem csak magablenne a pokol a szenvedés amíg megnem hal

Tudom h minden vágyad egy saját gyermek de ha nagyobb az esély arra higy beteg gyermeked születik akkor önzőség lenne így gyermeket vállalni

Tudom nehéz

De örökbefogadásra még mindig van esély

Vagy lombik

Egy másik nő petesejte és párod spermája amit beléd ültetnek

Nem teljesen lesz a “sajátod” de te hordod ki és te szülöd meg és Te/Ti bevelitek fel!!

2018. aug. 6. 01:07
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
Nehéz válasz, de én nemet mondanék ha nálunk lenne ez. Persze a te szituációs teljesen más, a végső döntés a tiéd.
2018. aug. 6. 02:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben a szituációban az örökbefogadás mellett döntenék.
2018. aug. 6. 07:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy hány százalék esély van egészséges/beteg babára. Mondjuk 80-20 esetében bevállalnám.

Vetélésre pedig sajnos mindig van esély. Két egészséges terhesség után volt két vetélésem. Kb. minden egyedik terhesség spontán elmegy vagy elhal.

2018. aug. 6. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is hasonló bajom van, ha teherbe is esek rizikó.

- 95% kis súlyú, fejletlen újszülött, koraszülés, esetleg vetélés

- 100% állapotromlás nálam a hormoningadozások miatt, ami azt jelenti, hogy 10-12 évnél tovább már nem fogok élni

- ha lányom születik 100% örökli, és manifesztálódni is fog nála idővel

- fiam csak hordozná

Sohasem fogok szülni, párom megérti, ez van. 29 vagyok én is, már jóideje tudom, hogy számomra a gyerekvállalás = korai halál és rohamos leépülés fizikálisan.

2018. aug. 6. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!