Aki már hónapok,de inkább évek óta alig alszik,hogy bírjátok?
Olyanokhoz szól a kérdésem,akik már legalább egy éve nem alszanak a gyerek miatt. Az enyém 14 hónapos,és attól tartok még hosszú idő míg a szopóágnak vége lesz. Az első négy hónapban semmit nem aludtam éjjel,de azóta is maximum hat órát két részletben a leges legjobb éjjelén. Egy átlagos éjjelén meg maximum öt órát három négy részletben. Elegem van,de nem tudok mit tenni. Hisztizek sokszor én is a ygerekkel. Olyanok válasza érdekel, akik maguk is így vannak,és nincs semmilyen segítség sem,apa is maximum fürdetesre ér haza. Ha legalább nappal ellenne,de nincs, sokat nyüszög,szinte mindig igényli a figyelmet. A nappali alvasai alatt sem tudok érdemben pihenni,ritkán sikerül,ha mégis,az is csak a túlélésre elég. Nem ötleteket kerek,azon már túl vagyok,mindenen is. Sorstársakat keresek,hogyan élték túl,mi segít, vagy csak vágjatok a centit,hogy előbb utóbb vege lesz?
Bocsi ha zavaros,ezt is alig tudtam megirni,részint,mert most is egy légüres térben készül megölni magát,részint,mert megint kétszer két órás alvással abszolvalom a napot.
Pedig mindig két gyereket akartam,de most úgy vagyok vele,ezt éljem túl,szerencsére utána már úgyis túl idős leszek,mire az idő megszépítené,és még egyszer ilyenre vetemedjek. (Imádom a gyerekem,ez a kérdés nem arról szól,hogy megbántam volna)
Tudom, pokolra velem de én ilyen helyzetben lazán elválasztanám és ha kell alvástréning.
Azért a lóf@sznak is van vége, fene fog belebolondulni abba hogy hisztis éjjel a gyerek
Használj füldugót 3 napig és nem menj be hozzá éjjel. Meg használj hangra bekapcsoló plüsst, ami fehér zajt vagy egy dalt játszik a 20 percig, ha hall valamit.
Ennyivel szerintem megoldódik és utána már nem fog éjjel kelni.
14 hónaposan már bőven nem kell ennie éjjel, szóval nem lesz baja.
Nekem az a mottóm, hogy ha te rosszul érzed magad, az a gyerekednek is rossz.
(2 gyerekem van)
Én az első gyerekünknél mondtam azt, hogy lesz második, de addig nem is próbálkozunk, míg ő el nem kezdi átaludni az éjszakát… ez 3 évesen jött el. Kb másfél éves koráig agyhalál volt, ritka volt az az éjszaka, amikor nem óránként kelt és baromi nehezen aludt vissza. Később azért javult valamicskét. Az él elmémet a szüleim mentették meg azzal, hogy 1 éves kora után 2 hetente 1 éjszakát ott aludt és akkor kipihentük magunkat.
Gondoltuk majd a kistesó csak nem fog ilyen vacakul aludni. Most 7 hónapos, pár hete 20 percenként ébred. Csak úgy bírjuk ki, hogy az éjszaka egyik felében én, másikban az apukája kel hozzá. Most kijött 2 foga, bízom benne, hogy jobb lesz.
A fiam 20 hónapos. Egy jobb éjszakán 5x-7x kel, rossz éjszakán meg nem is számolom. De van, hogy fél óránként, óránként felébred.
Rettenetes. Nem aludtam 3 óránál többet egyhuzamban ezer éve. Átlag 2-2,5 óra a legtöbb, amit egyszerre tudok aludni.
Megyünk majd alváslaborba, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki. Mondjuk azért megyünk, mert szokott lenni alvási apnoéja. De nem azért kel fel állandóan. Mondjuk amekkora mázlim van, majd előtte 1 héttel kezd el jól aludni, mert júniusra kaptunk időpontot. :D
Hogy hogy bírom? Hol jobban, hol kevésbé. Vannak napok, amikor egy kanál vízben megfojtanék bárkit. Van, amikor meg elvagyok.
Én várom a végét. A lányom 3 éves volt, amikor átaludta normálisan az éjszakát. Bár ő addig se volt ennyire brutál, mint az öccse.
A nagy 3,5 éves, kicsi féléves múlt és a nagy és a kicsi is rossz alvó. A nagy akkor kezdett aludni amikor már a kicsivel való terhességem annyira előrehaladott volt, hogy azért nem aludtam. Egyébként kétéves korig volt nehéz, utána javult. A szívás az volt hogy másfél éves korában visszamentem dolgozni és volt hogy egy éjszaka nyolcból hat órát ébren töltöttünk... Nálunk apuka és nagymama segített be, és az együttalvás hozott még javulást.
Most a kicsi fogzik, van hogy óránként kel. Ha véletlenül aludna, akkor a nagy hazahoz valami betegséget az ovibol és azért virrasztunk... De tudom hogy 1-2 év és elmúlik, addig családi segítséggel néha behozom az alváshiányt.
Végső esetben meg óvatos alvástréning. Itt a neten a pokol legmélyebb bugyra, de sokkal szélesebb körben csinálják, mint ahogy bevallják...
Én egy évig nem aludtam egy óránál többet egyszerre, és nem azért kelt 679x, hogy egyen. Egy 24 órás intervallumban maximum 7 órát aludt, lemértem. Tehát nappali és éjszakai alvás együtt összesen. Az idő javarészében ordított, az, hogy kimerült voltam, egy enyhe kifejezés. Mindent megtettem, hogy aludjon, szó szerint, próbáltam sírni hagyni is, de semmi. Egyszer csak egy éves korában jött a frissítés és átaludta az éjszakákat. Addig csak vergődtem, amikor csak tudtam, aludtam, akár csak 20 percet is. Egyszer elaludtam a fogorvosnál, fogkő leszedés közben.
Nem vigasztal, tudom, de nálad valszeg úgy lesz, mint nálunk, hogy ezt sose fogod visszasírni, és teljes lelki nyugalommal iszod majd a kávéd az idegbeteg dackorszakos hiszti mellett, mert az már lófax a nem alváshoz képest. Tényleg, amióta alszok én teljesen immunis vagyok a faxsàgaira, és tökre élvezem ezt a kisgyerek részt. De a babás... fú nem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!