Mit tehetek, ha úgy érzem az apuka veszélyezteti a gyerekét a mérhetetlen igénytelenségével?
Olyan írjon, akár privátban, aki járt hasonló cipőben és ki tudott jönni belőle akár így, akár úgy.
A történet röviden (minden részletet nem írhatok).
Az egyik gyerekünk beteg, és emiatt kiemelt figyelmet kíván. A betegsége miatt nem önellátó és a tisztálkodásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Ez fárasztó, megterhelő, de mit tehetek, ha apuka olyan szinten nem hajlandó még a legapróbb dolgokra se (mint kézmosás) odafigyelni, hogy az több alkalommal kórházba juttatta már a gyereket. Sajnos ott sose ismerné be, hogy az ő hibája, gondatlansága, figyelmetlensége, igénytelensége miatt kell bemenni vagy bevinni a gyereket, a személyzet meg a gyerek betegsége miatt úgy van vele, hogy hát ez van, előfordul ez mással is...vagy feltételezem volt olyan is, hogy apuka hazudott.
Már nagyon ki vagyok készülve, mert a boltba se mehetek el lassan fél órára, csak ha idehívok valakit, az apuka mellé pluszban, különben biztos, hogy baj lesz.
Sajnos mindegy mennyit veszekedtem, vagy előtte szép szóval kértem, hogy mit, hogyan, mutattam, mondták el az orvosok vavy bárki, egyszerűen nem megy be a fejébe. És még meg is sertődik vagy azt kezdi hajtogatni, hogy minden az őhibája az ő hibája, mint valami idióta.
Már elkeseredesemben az is eszembe jutott feljelentem, hogy veszelyezteti a gyerekunk, de nem lenne bizonyitekom es még szerintem bantana is engem es a gyereket is. Vagy még a végén az jönne ki én veszélyeztetem, mert hagytam, hogy ő fürdesse vagy sétáljon vele.

"Már elkeseredesemben az is eszembe jutott feljelentem, hogy veszelyezteti a gyerekunk..."
Miközben házasok vagytok, együtt éltek, te bizod rá a gyereket ennek tudatában? Aztán szerinted mi értelme lenne? A semmin kívül. Max anyni, hogy magadat is bele kevered a xarba: ha apuka veszélyezteti a gyereket és te hagyod, te is elitelheto vagy kiskorú gondatlan veszelyeztetese miatt

12# Láttál-e már el sérült gyermeket? Azért itt nem egy kézmosásról van szó,amit korábban nem vett észre a kérdező például. Én igen elég sokat,ez sokkal komolyabb,azért ha egy tápszondához úgy nyúlsz,kirántod,komoly dolgokat okozhat. A többiről nem is beszélve,mint sebkezelés. Ez nem az a szint,amikor nem mosol kezet a 2 éves gyereknek ebéd előtt (nyilván az is gáz).
Van rá lehetőséged kérdező,hogy külön menjetek? :( Borzasztó volt olvasni is,nagyon sajnálom,hogy így alakult.

Mondjuk ha nem a kezmosast emelte volna ki a kérdező, hanem eleve azzal kezdi, hogy a gyerek kb steril körülmények között kell hogy legyen, akkor egyetlen olyan válasz se érkezett volna, hogy észre vehette volna a házasság előtt.
Halkan megjegyzem a "gyűjtöm a pénzt" egy házasságban kimondottan problémás, hacsak nincs házassági vagyonjogi szerződés, ugyanis amit gyűjtögetsz, az közös vagyon. Váláskor a fele a férjedé lesz.
Ettől még nyugodtan el lehet válni, talán 30e az illeték. A beteg gyerekre magasabb összegű tartasdijat fognak megallapitani.

Gyerekapolo vagyok.
Irod tegnap tossz polot adott ra. Ebben mi a veszelyeztetes ?
Eltulzod, es gondolom egy harpia vagy, ahelyett, hogy segitenel neki, kioktatod, leorditod. Te is nezz magadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!