Mit tehetek, ha úgy érzem az apuka veszélyezteti a gyerekét a mérhetetlen igénytelenségével?
Olyan írjon, akár privátban, aki járt hasonló cipőben és ki tudott jönni belőle akár így, akár úgy.
A történet röviden (minden részletet nem írhatok).
Az egyik gyerekünk beteg, és emiatt kiemelt figyelmet kíván. A betegsége miatt nem önellátó és a tisztálkodásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Ez fárasztó, megterhelő, de mit tehetek, ha apuka olyan szinten nem hajlandó még a legapróbb dolgokra se (mint kézmosás) odafigyelni, hogy az több alkalommal kórházba juttatta már a gyereket. Sajnos ott sose ismerné be, hogy az ő hibája, gondatlansága, figyelmetlensége, igénytelensége miatt kell bemenni vagy bevinni a gyereket, a személyzet meg a gyerek betegsége miatt úgy van vele, hogy hát ez van, előfordul ez mással is...vagy feltételezem volt olyan is, hogy apuka hazudott.
Már nagyon ki vagyok készülve, mert a boltba se mehetek el lassan fél órára, csak ha idehívok valakit, az apuka mellé pluszban, különben biztos, hogy baj lesz.
Sajnos mindegy mennyit veszekedtem, vagy előtte szép szóval kértem, hogy mit, hogyan, mutattam, mondták el az orvosok vavy bárki, egyszerűen nem megy be a fejébe. És még meg is sertődik vagy azt kezdi hajtogatni, hogy minden az őhibája az ő hibája, mint valami idióta.
Már elkeseredesemben az is eszembe jutott feljelentem, hogy veszelyezteti a gyerekunk, de nem lenne bizonyitekom es még szerintem bantana is engem es a gyereket is. Vagy még a végén az jönne ki én veszélyeztetem, mert hagytam, hogy ő fürdesse vagy sétáljon vele.

Nos, apuka nyilván a gyerek előtt is ilyen volt, de te úgy döntöttél, szülsz egyet neki. Innentől lehet őt szidni, de nem érdemes.
Kezmosas hiánya miatt egészen biztosan nem kerül senki kórházba.

"még szerintem bantana is engem es a gyereket"
Menekülj!
Ha ilyen felmerül, akkor csak ez a megoldás.
De gondolom anyagilag ki vagy szolgáltatva, beteg gyerek mellett meg főleg. Gyodot kapsz? Van esélyed home office-ra? Van kihez mennetek?
A többieknek: igen, egy koszos kéz pont elég pl: egy tápszondánál is

ok akkor ide kiirom
a gyerekünkből csövek lógnak ki, volt hogy kitepte, kirantotta, leszedte, mert mindegy hogy hogyan kertem rn vagy apolok, vagy mutattak ő csak azert se ugy kezeli az eszközöket, ahogy kell
nem teszi tisztaba, nem furdeti nem adja nem ugy adja be a gyogyszereket
En képes voltam és vagyok megtanulni mindent, es segitseget hivni, ha valami nem megy. Ő nem, sőt a nagyon egyszerueket se, mint sebkezeles, gyogyszereles elott kezmosas, se kepes megtenni, es ez csak a puszlicsari aprosag.
csak kb ennyi erovel kiirhatom lassan a nevem is
a butasagokra inkabb nem is valaszolok, irtam privatba uzenjem aki konkretabbat akar es tud segiteni ilyenkor mi a teendo
5, 6 igen, köszi a válaszotokat! (nem tudom más miért pontozta pont őket le)
7-es igen volt ilyen is, ő akkor csak azért se húzott gumikesztyűt.
Igen. Gyod. Nincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!