Hogy legyek két kislány anyukája, mikor kis túlzással magamról sem bírok gondoskodni?
5 éves ikerlányok, a páromé lett a felügyeleti jog.
Szeretem őket, már az ideköltözésük előtt is itt voltak hétvégente sokszor. De akkor az más volt.
Szerveztünk programokat, játszottunk végig, mozis estét tartottunk, szóval tényleg buli volt az egész. De most, hogy itt is élnek, azt érzem, nehéz és fogalmam sincs, hogy menedzseljem az életünket, mikor én sem voltam soha valami önálló.
Barátnőim két kedvenc "összefoglalója" rólam az, hogy én vagyok az a lány, akinek szinte az én minden napja szülinap, a maradék 2 pedig karácsony + annyi életképesség van bennem, hogy ha az asztalon le van takarva a kenyér, éhen is tudnék halni. Úgy nőttem fel, hogy a szüleim megoldottak nekem/helyettem mindent, majd később ezt a szerepet a párom vette át.
Tanulok, csinálom a dolgom, de ha egyedül kell valamit intézni, kétségbe esem picit.
Most pedig itt van két gyerek és hiába nem nehéz természet egyikőjük sem, sőt, nagyon jó fejek, akik tényleg mindenben partnerek.
De óvodások, így néha van hiszti, veszekedés, sírás. Ilyenkor én próbálok higgadt maradni, megölelni azt, aki éppen jobban sír, megbeszélni, mi történt. De ma nálam is eltört a mécses. Szülinapi bulira vittem volna őket (amit elfelejtettünk és tegnap jutott eszembe). Ruhát választottunk, megcsináltam a hajukat, indulásra készen voltunk, mire az egyikőjük magára borította az innivalóját. Oké, átöltözés, indulás újból, majd összevesztek azon, ki vigye az ajándékot. A csomagolást elszakították, az egyikőjük sírni kezdett, a másik közölte, ő nem is akar már jönni és duzzogva elvonult. Késésben voltunk, nekem utána időpontra oda kellett volna érjek máshová, de láttam, hogy esélytelen.
Szeptembertől iskolába mennek, amitől még jobban félek. Mert az ovi valamennyire rugalmas, nem baj, ha tízóraira érünk oda, vagy ha 1-1 napot nem mennek, itthon sem kell külön készülni (ettől függetlenül rengeteget foglalkozunk velük, tudnak írni és olvasni is, rengeteg verset és mondókát tudnak, igazából ha éppen nincs mondanivalójuk, elkezdenek mondókákat mondani:D).
Pár éven belül szerettünk volna közös gyereket, de el nem tudom képzelni, hogy egy kisbabára hogyan tudnánk figyelni 0-24 így.
Elozo vagyok, anno az egyik exemnek szinten volt egy 4 eves fia, SOHA tobbet gyerekes pasit ! Max. ha mar 40 folott lennek, es nem lenne / lehetne sajatom.
Es ha par ev mulva kidob ? Ott leszel senki es semmi nelkul, mert ugye eltartott eddig, lehet idosebb leszel, nem kellesz senkinek, so sajat gyereked sem lesz. Merlegeld.
Nem tart el, nekem is megvan a saját pénzem, van lakásom, autóm, életem. Szóval, ha esetleg szakítanánk, akkor sem esnék kétségbe, hogy mi lesz velem... És szerintem sokkal nagyobb az esélye, hogy egy fiatal, 20-22 éves srác gondolja meg egyik napról a másikra magát, "élni akarok még" címszóval, mint egy felnőtt férfi, aki azért tudja, mit akar az élettől, határozott tervei vannak.
Azért tanulok, hogy később nekem is olyan életem legyen, hogy ne bérből kelljen élnem, számolva, vajon kapok-e még a hétvége előtt fizetést. De igen, jelenleg az én időbeosztásom a lazább és a lányokkal is nagyon jól érzem magam.
Úgyhogy köszönöm, de szakítást nem tervezek... :D
Főleg, hogy nyáron lesz az esküvőnk.
Aha.Szerintem a szokasos lanyregenyes tinivel van dolgunk.
Iskolas, sosem dolgozott de mar van lakasa autoja penze :D
Szülői támogatás, mint olyan, gondolom ismeretlen számodra.
Nyilván a mai gazdasági helyzetben bármiféle segítség nélkül, egyedül, kis túlzással lehetetlen 30 éves kor alatt saját ingatlanhoz jutni.
Autót pedig azért kaptam, mert másik városba jöttem egyetemre anno. Tömegközlekedéseel mindennel együtt, háztól házig valami 4 óra lett volna az út, autóval pedig még nagyobb forgalomban is másfél.
A szüleim pedig szeretik a páromat, valamint a lányokat is. Konkrétan nyáron nyaralni is viszik őket, jövő hétvégén pedig náluk lesznek 3 napot.
Nem tudom, miért próbáltok olyasmit belemagyarázni az életünkbe, amiről szó sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!