Megbántam a gyerekvállalást(?)
A sok savazás elkerülése végett nem fogok részletekbe menni, nagyvonalakban annyit írnék le, hogy soha életemben nem szerettem volna gyereket, de végül a férjem miatt belementem, mert annyit nyaggatott és győzködött. Minden percét utálom az anyaságnak, a gyerekhez sem tudok kötődni, nincs olyan nap, hogy ne gondolnék arra, hogy bárcsak ne lenne. Úgy érzem teljesen tönkrement az életem, a férjemre is neheztelek, mert miatta vagyok ott ahol, ezt sose fogom neki megbocsátani. Azt kívánom, hogy bárcsak elváltam volna tőle, ahelyett, hogy gyereket szülök neki, amit sosem akartam. Mindig is független voltam/akartam maradni, imádtam a gyerek előtti életem. Kilátástalan a helyzetem, azon fantáziálok sokszor, hogy szó nélkül lelépek és a férjemre hagyom a gyereket, aki most 18 hónapos.
Nem várok tanácsokat, erre sajnos nem lehet mit mondani, csak jól esett kiírni magamból. Esetleg van/volt még valaki hasonló helyzetben?
Szerintem sem gáz, ha elválsz és a gyerkőcöt az apukára hagyod. Hoztál egy döntést, megpróbáltad, de nem működik. Ezért nem kell egy életen át boldogtalannak lenned. A gyereket az apja is nagyon jól fel fogja tudni nevelni, nem eldobod magadtól vagy sorsára hagyod.
Plusz a férjednek is lehetősége nyílik egy olyan családot találni, ahol mindenki elégedett. Így egyikőtök sem lesz boldog.
10-esnek nagyon igaza van.
Kérdező, ne a férjedre haragudjál, hanem saját magadra. Senki nem kényszerített arra, hogy gyereket vállaljál, de arra sem, hogy ilyen eltérő életcélok mellett összeházasodj ezzel a férfival.
Szerintem lépj le. A gyereknek az sem lesz kisebb trauma, ha ott van az anyja, de érzi, hogy nem szereti őt. Akkor inkább nőjön fel csak apával.
Nagymamák vannak?
Én szerettem volna gyereket, de 3-4 hónapos korában azt vettem észre, hogy néha azt kívánom bárcsak ne/ne most szültem volna.
Menj el pajzsmirigy (TSH, T3, T4, Anti-tpo) szűrésre. Nálam a pajzsmirigy alulműködés masszív depresszióba csapott át, van ilyen orvosi kórkép. Én ezzel kezdeném, mert ha ez a gond, akkor gyógyszerrel gyerek mellett is jobb lehet gyógyszer nélkül meg gyerek nélkül sem lesz jobb. Utána szereznék egy pszichológust, mert az is lehet, hogy párkapcsolati problémáról beszélünk, ami miatt depressziós vagy. Ki lehet próbálni, hogy a párod átveszi a gyedet szeptemberig te meg visszamész dolgozni, lehet, ha azonos élményeitek vannak, akkor az is segít.
Én annyit mondanék, hogy teljesen átérzem, mert én is voltam ott, több program, a te családod előtérbe helyezése és több énidő szintén lehet segít. Elég sok ismerőstől hallottam, hogy ők egyes napokon szívesen eret vágnának és saját tapasztalatom alapján lehet ezt szó szerint értették. Nem kell ezt szégyellni, én pszichológussal kezdenék, hogy ne tegyek olyasmit, amit később megbánok.
Kiírtál mar ide pár kérdést joval több reszlettel, olvasd vissza azokat.
Nem lep le, mert övé a lakás és nem akarja, hogy a férje a gyerekkel benne lakjon. Neki az felelne meg, ha a pasi a gyerekkel albérletbe menne. Amit nyilvan nem fog megtenni.
Keress egy szakembert. De egy jót,akinek igazán ez a szakterülete..
Nézd,felelős vagy. A dontesert is,de én most itt a gyereket nézem. Felelős vagy a gyerekekért ha tetszik ha nem. Felelős vagy érte milyen felnőtt lesz. Az már biztosh,így sérült,mert nem szereti az anyja,de ezen sajnos nem tudsz változtatni. Bár úgy lennem,int írta valaki,hogy csak besokaltal,de szerintem- és jó lenne ha tevednek- egy anya,akárhogy is sokall be,magát a gyereket semmi oentlzerz nem adna. Az egész anyasaggal járó dolgot igen,de a gyereket nem
Keress egy kifogástalan,hozzáértő szakembert. Magad miatt is,meg a gyerek miatt is. Akár gyermekpszichoogust is..hogy nem szereted a gyereked,hogy tudnád a legkevesebb kárt okozni....de nem elegedj meg annyival H próbálja meg szeretni...akarni csak a wc-n lehet,és ezt nem viccnek szántam.
Felelős vagy a gyerekért! Ne maradj bent a helyzetben,de tegyél meg mindent,hogy a legkevésbé igya meg a levét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!