Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kicsinylik le sokan a...

Miért kicsinylik le sokan a gyerekvállalás költségeit?

Figyelt kérdés

Számos gyerekvállalás témájú poszt alatt vagy itt is sokszor olvastam, hogy amikor arról van szó, hogy nem vállalnak (több)gyereket az emberek, mert anyagilag nem fér bele, sokan elkezdenek magyarázni, hogy mert nagyok az igények, bezzeg régen ők 4-et is felneveltek, meg két fizetésből meg lehet oldani 2 gyereket, stb.

Ezek az emberek nem látják a valóságot?

Mi pl. 2 gyerekes 30-as pár vagyunk, és csak azért engedhetjük meg őket, mert sok év külföldi munkának hála van minimális (havi 30'ezres) hitellel saját ingatlanunk, amúgs biztos nem tudnánk kifizetni most 120-150 ezer forint albérletet vagy törlesztőt.

És még így sem élünk nagylábon, tudatosan figyelünk a pénzre, hogy tudjunk előre haladni, spórolunk mindennel, pedig egyelőre még a gyerekek is kicsik, így a költségeik is kicsik.

De egyesek szerint miért olyan fontos a pénz? Kifizetni a gyerekek normális étkezését, a fejük fölé a tetőt, a cipőt és minden mást azért nem 1-2 forint.

febr. 6. 07:06
1 2 3 4 5
 11/43 Derjaderja ***** válasza:
90%

10. Ez a normális szerintem.

És még a nyaralások, utazások, programok is nagyon sokba kerülnek.

Szemüveg, hangszer, iskolaszerek, játékok.

Ezen vagy azon lehet spórolni, de mindenen nem lehet, hacsak nem akarja valaki úgy nevelni a gyereket, hogy beleivódjon a szegénység tudata.

febr. 6. 08:13
 12/43 Derjaderja ***** válasza:
81%
Ja és fogszabályzás nekem 20 éves is többmilliós költség volt, és nem csinálták meg allamiban.
febr. 6. 08:14
 13/43 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk 14 ezer az étkezése, egész jól főznek az oviban. 2 edzésre jár(tánc,harcművészet) azok egyben 14 ezerre jönnek ki. Ruhát nem kap minden hónapban és játékot se. Így se játszik nagyon a meglévőkkel se tök felesleges. Én azt mondom nekünk olyan 60-70-ből kijön most a gyerek. De nem élem meg, hogy hú mekkora költség, mert én válaltam én szerettem volna gyereket. Én anyagilag rosszabbra számitottam őszintén megmondom. Későbbiekben nyílván drágább lesz (zsebpénz, drágább öltözködés, több étel), de akkor is azt mondom, hogy én vállaltam. Most a 2 gyereknél az adókedvezmény 40 lesz, még nem született meg, de útón van. Mindent eltudtunk rakni. Ruhák, kiságy, babakocsi, és az összes játék, mert a lányom nem tette tönkre egyiket se. Anyagilag 2 gyerekre készűltünk eddig is. Azért hozzáteszem szokott a család is vásárólni neki, nem kérjük, sose kértünk semmit.
febr. 6. 08:17
 14/43 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem hatalmas különbségek vannak abban, hogy mit gondolunk egy gyerek számára szükségesnek és mit fölöslegesnek vagy luxusnak, és emiatt nagyon másképp becsüljük a költségeket is.
febr. 6. 08:17
 15/43 A kérdező kommentje:
13-as, ez rendben, de mekkora plusz költség pl. a nagyobb ingatlan?
febr. 6. 08:33
 16/43 anonim ***** válasza:
84%
Mások az igények. A legtöbb 3 gyerekes nem vágyik külföldi nyaralásra, mert előtte se volt, nem tudja milyen, így nem igényli. Jó az albérlet is 2 szobával, minek minden gyereknek külön szoba? Ruhából jó a használt is, kajából meg a legolcsóbb. Sok ember úgy tekint a jobb módúakra hogy számukra az az élet amúgy is elérhetetlen, ezért inkább szüli rakásra a gyerekeket, majd az boldoggá teszi. A pasi meg talán keres annyit, hogy ne haljanak éhen hó végén. Én pl mindig azt mondtam hogy addig nem vállalok gyereket amíg nincs meg mindenünk és legalább 1millió félretett pénz végszükség esetére. Most várjuk az első gyermekünket, készül a saját szoba, vettünk nagyobb autót hogy elférjünk és már tervezzük a baba első nyaralását, wellnesshétvégét stb. Tudom, sokaknak ezek felesleges dolgok...
febr. 6. 08:38
 17/43 A kérdező kommentje:
Nyilván én sem arra gondolok, hogy csak milliomosok vállalhatnak gyereket, de na, onnantól kezdve, hogy gyereke van az embernek, 20 évig elö kell teremtenie a pénzt akkor is, ha csak 180 ezres albérletet találnak, ha magas infláció van és megduplázódik az élelmiszerek ára, ha beüt a válság és tartósan munkanélküli lesz az egyik, és azért nem havi 10-15 ezer egy gyerek költsége spórolósan sem.
febr. 6. 08:46
 18/43 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, 13-as vagyok. Nem többletköltség az ingatlan, mert sajátban élünk. Albérletbe született meg, még újitottuk a házunkat, átkellett rendezni a teljes belső tereket. Folyamatosan tettünk félre amég a gyerek nemvolt, hogy tudjunk venni házat. Így a háznál csak a rezsi meg a biztositás ami költség.
febr. 6. 08:48
 19/43 anonim ***** válasza:
79%

Én nem szoktam beszállni ilyen vitákba, mert szerintem parttalan. Nem bagatellizálom a költségeket, de más igényekkel, más lehetőségekkel és más-más méretű zsebekkel vagyunk megáldva, így teljesen felesleges ezen agonizálni. Egy gyerek felneveléséhez leginkább fűtött otthon, étel és szeretet kell. Az összes többi (de mondjuk már itt is az első kettő) igényszint kérdése. Mi már akkor is vágytunk családi házba, amikor csak ketten voltunk, most hogy az 80 nm, vagy 100, majdnem mindegy. Kicsit kijebb költöztünk és probléma megoldva. A férjem egy két szobás panelban nőtt fel harmadik gyerekként, nem lett sérült, sokan ezt azért erősen túltolják.

A kaját is. Mert kell a bio, cukorgluténlaktózmenteslófüttyfürütty csilliárdokért napi ötször (nem az étel érzékenyekre gondolok). Minek? Más meg eteti kenyérrel meg a legolcsóbb párizsivel a gyerekét. Hogy lehet ezeket összehasonlítani?

Vagy pl. lehet, hogy neked gondot okoz 150-200 ezer forintot kifizetni albérletre/hitelre két gyerek mellett, más meg kisujjból kirázza. Vele fogsz tudni erről érdemben diskurálni? Más a mérce.

febr. 6. 09:12
 20/43 anonim ***** válasza:
83%
19 mondjuk a glutén, laktózérzékenység nem luxus, bárkinek a gyereke lehet az és akkor már csak az ő étkezésére számolhatsz havi minimum 50ezret pluszba, de akkor lehet keveset mondtam
febr. 6. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!