Hogyan fogadjam el, hogy a szüleimet, főleg anyukámat nem érdeklik az unokái?
Két kisfiam van, egy 5 éves és egy 2 hónapos.
A férjem oldaláról a két nagyszülő egyáltalán nem foglalkozik a gyerekekkel, a kicsit még nem is látták.
A nagyfiammal sem foglalkoztak soha, így nem is lepődtem meg.
Az én szüleimmel az a helyzet, hogy apukám foglalkozik azért a nagyfiammal.
Anyukàm csak ha muszáj, azaz 1-2 havonta jön el ő is.
A kicsit eddig kétszer látta két hónap alatt.
És itt nem is az a gondom, hogy nincs segítség.
Barátnőmnél meg több ismerősnél is látom, hogy milyen sokszor megy a mama, szívesen foglalkozik a picivel.
Nálunk arra sincs igénye, hogy megfogja..
Már nyugdíjas , otthon van. Jó anyagi körülményeik vannak, tehát ez sem akadály pl az utazás, mert új autójuk van.
Egészségügyileg is jól van, járnak kirándulni, sétálni apukámmal.
Látom pl a barátnőmnél (3 hónapos a kisfia), hogy anyukája milyen sokat van ott.
A társaság miatt is irigylem, én sokat vagyok egyedül. Férjem a munkája miatt sokat megy, van, hogy csak este ér haza vagy máshol alszik.
Anyukámnak kb addig volt érdekes a pici is, míg nem csinált róla egy képet. Körbehívta a családot meg mindenkit, hogy megszuletett a kicsi és ennyi..
Meg mindenki azt hiszi családon belül is, hogy milyen jó mama, mert ezt adja elő.
A kicsi születésénél is húzta a száját, hogy a nagy ott aludjon náluk..
Senki mást nem tudtunk volna megkérni..
Van másnál is ilyen, hogy ennyire nem érdekli a nagyszulot az unoka?
Arra reagálva, hogy örökbe fogadtak. A barátnőm anyukája bölcsiben meg oviban dolgozott kb 40 évig, ő már a terhesség alatt megmondta, hogy tőle ne várják, hogy babázzon, kibabázta magát egy életre. Így is volt. Párszor megnézte a gyereket, de nem volt vele sokat, viszont amint iskolás lett, elkezdett nyitni felé. Konkrétan, amikor már nem baba volt, nem kellett tötymörögni vele, nyílt az értelme és lehetett vele mit kezdeni. Már nagy a lány, hetedikes, de tök jó a kapcsolatuk a nagymamával.
Hátha nálatok is jól alakul végül, bár társaság szempontjából akkot már neked nem biztos, hogy segítség lesz, de érted.
"Van másnál is ilyen, hogy ennyire nem érdekli a nagyszulot az unoka?"
Nálunk érdekli őket mindkét oldalról, csak épp megmozdulni egyik sem mozdulna, hogy lássa. Ha nem hordanánk oda, nem is jönne egyik sem, gyanítom. Pl. anyám akkor hajlandó bárhova menni, ha kocsival cipelik. Buszra nem szállna (10 perc a buszút hozzánk). Nem az egészségügyi állapota miatt, ezt kihangsúlyozom.
A nagyszülő már végigcsinálta minimum egyszer a babázós korszakot. Elhiszem és teljesen megértem, hogy a nyugdíjas éveikre nem akarják elölről kezdeni.
Havonta 1x megy, nem szarik rátok. De neki te voltál a gyereke, azt vállalta, felnevelt stb. Simán el kell neked is fogadnod, hogy nincs igénye a babázásra. Ettől még nem utálja a gyerekeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!