Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ritkán látogatjuk a...

Tényleg ritkán látogatjuk a szüleimet?

Figyelt kérdés
Bécsben élünk,a párom(ő is magyar),a 17 hónapos kislányom és én.A szüleim Budapesten.Még "fiatalok",anyukám 57,apukám 59.Még dolgoznak,de kötetlen állásban.Én idejártam,Ausztriába egyetemre(a férjem is),ezért itt ragadtunk.Ez egyébként nagy csalódás volt a szüleimnek,de megértették,elfogadták(vagyis inkább nem tudtak mit tenni a helyzet ellen.)A látogatások:havonta megyünk egy hosszú hétvégére.Csütörtöktől vasárnapig.Ezen kívül ők is jönnek hozzánk 2 havonta,szintén négy napra.Nyáron 2 hetet vagyunk otthon.Megyünk karácsonykor,a szilvesztert is otthon töltjük,húsvétkor,valamint születésnapokra,névnapokra.Apukám szokott menni Hegyeshalomra,2 hetente(munka)ilyenkor mindig találkozunk.Odamegyünk kb. 11-re és velük vagyunk 5-ig-6-ig.Férjem szülei közel laknak hozzánk,ennek ellenére a lányom jobban kötődik az én szüleimhez.Nagyon sok helyre viszik őt.Május 1-jén például Velencén voltak.Balatonra is sokat járunk,anyumék nyaralójába,ilyenkor ált. együtt vagyunk.2 hét múlva megyünk anyuékkal együtt Olaszországba.De sokszor megszólnak a barátnőim,hogy ez így kevés,meg úgy kevés.És ez nekem is rossz,meg anyuéknak is.(mert persze,ők szeretnének többet velem lenni,de mondják,hogy azért így is jó,mert sokat vagyunk együtt.)
2012. jún. 27. 14:06
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Elnézést,így utólag visszaolvasva a fogalmazásom elég gyatra lett.
2012. jún. 27. 14:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a nagy távolságot, ha nézzük, ti elég sokszor találkoztok. Én kb. évente 4* látogatom apámat, anyám meg havonta-kéthavonta jön hozzánk látogatóba. 100 km-re laknak.

Anyóshoz heti 3 órát visszük a gyerekeket, ő 6 km-re lakik. Akinek igénye van, az emelje meg magát és látogasson.

2012. jún. 27. 14:11
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem nem kevés, hiszen ezek szerint havonta legalább egyszer találkoztok, több napra + ünnepek, alkalmak, nyaralás, sőt ha jól értem, Apuddal 2 hetente találkoztok.

Mit nem adnék, ha ennyit találkoznánk mi a szüleimmel.

Én az osztrák határ közelében élek, ők 200 km-re innen és csak havonta egyszer találkozunk, akkor is csak 1-2 napot(egy hétvégét). vagy ők jönnek vagy mi megyünk.

Na, ez a kevés! De sajnos ez van. Ők is sokat dolgoznak, párom is, és csak ennyit tudunk összehozni.

Mennék én akár minden hétvégén is, de ilyen üzemanyag árak mellett sajnos nem tehetjük meg, ők meg még annyira sem. :(

2012. jún. 27. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:

Tök sokszor mentek, :-O

és sokszor találkoztok.

Nekünk 100 km-re vannak, és úgy megyünk havonta.

Legyél nyugodt, jól csinálod.

2012. jún. 27. 14:19
 5/13 A kérdező kommentje:
Nemcsak apukámmal,hanem anyukámmal is találkozok 2 hetente,mert együtt jönnek Hegyeshalomra.
2012. jún. 27. 14:20
 6/13 anonim ***** válasza:

ne izgulj az én anyukám kb 15 percre lakik biciglivel. és 1 hete nem látta a gyerekeket. egyszerűen nem jön. én meg két gyerekkel nem fogok ilyen melegbe elmenni, gyalog. úgy nekünk kb 45 perc.

amúgy szerintem nem kevés. ahhoz képest mekkora a távolság.

2012. jún. 27. 14:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Húha, szerintem nagyon sokszor találkoztok! Mi 250 km-re lakunk az én szüleimtől akikkel nagyon jó a viszony, de évente kétszer járunk csak haza, nyáron és karácsonykor. Most hogy így írod, hogy ti ilyen gyakran találkoztok, ez nekem is nagyon kevésnek tűnik. Persze ez nem jelenti azt hogy ennyi az összes évi találkozónk, mert anyu már nyugdíjas így ő havonta - kéthavonta feljön pár napra.
2012. jún. 27. 14:33
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát ez rengeteg.

Anyósomék itt laknak a szomszéd kerületben, de 2-3 hetente kb 1-2 órára megyünk át (nekünk ennyi elég).

2012. jún. 27. 14:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Dehogy is!Az én fiam is kint-Bécsben-él, egyetemista(20 éves a TU-ra jár),és van,hogy csak 3-4 havonta jön haza(és persze ünnepekkor itthon van).Szerencsére az én vállalkozásom olyan,hogy kb. hetente mennem kell ki.Én nem haragszom,hogy nem jön gyakrabban,hiszen annyi dolga van(tanul,melózik,és a barátokkal is kell jönni-menni).Azt is tudjuk,hogy ott fog maradni(valljuk be,igaza is van),kint tervezi az életét(mondjuk minket is mindig hív,hogy költözzünk ki).Most kicsit nehezebb,mert 27 hetes terhes is vagyok,ráadásul a 4 éves kisfiunkat is viszem,mert nagyon ragaszkodnak egymáshoz a fiúk(tavaly március óta tanul kint a fiam,addig sülve-főve együtt voltak a kicsivel).Szerintem sokat találkoztok,mások 1 városban laknak,mégsem ilyen rendszeres a kapcsolattartás.
2012. jún. 27. 17:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Ne bolondozz már!

Anyukám meghalt, apukám letojja a fejünket, több mint egy éve nem látta a 3 unokáját, nem érdeklik őt sajnos.

A férjem szülei (csak a legkisebb lányunk az ő unokájuk) Budapesten laknak, kocsival tőlünk kb. 30 percre. Van autójuk, nyugdíjasok, tömeg közlekedve is könnyen elérhetőek vagyunk, mégsem jönnek, csak kb. 2 havonta, akkor is 2-3 órára maximum. Lusták eljönni, pedig mi kertes házban lakunk, ők pedig egy belvárosi agyonzsúfolt kicsi lakásban, ahol nem érzi jól magát a kislányunk, mert minden veszélyes. A vitrin, a gázsütő, stb.

Mi is kb 2 havonta megyünk hozzájuk, általában ünnep alkalmával.

Sokszor elmondtuk, hogy jöjjenek bármikor, de nekik fontosabb a telekre járni, közben meg felhívják a férjemet és gonosz megjegyzéseket tesznek, hogy direkt eltiltjuk őket a gyerektől.

Persze volt olyan többször is, hogy felhívtak reggel, hogy délután jönnének, nekünk addigra volt más programunk, amit nem mondtunk le, ezen ment a sértődés.

A legutolsó ilyen az volt, hogy vasárnap elmentünk a barátnőmékhez medencézni, összeeresztettük a gyerekeket. Hétfőn ezt megtudták anyósék, és jól lecseszték a férjemet, hogy ahelyett, hogy hozzájuk mentünk volna, már megint a barátnőméknél voltunk. (Hozzáteszem, hogy több mint 2 hónapja nem találkoztunk, mert mindig beteg volt valamelyik gyerek)

Azt sem tudtuk, hogy itthon vannak és nem a telken, nem hívtak egy szóval sem, ők sem jelentkeztek.

Nálunk örökké ez a huza-vona megy, épp most mondtam a férjemnek, hogy lassan beszólok anyósnak, hogy állítsa le magát.

Ha unokázni akar, beszéljük meg, én nyitott vagy, de ezek a megjegyzések már az agyamra mennek.

Ja, és mindig szóváteszi, hogy miért nem viheti el a gyereket ( 2 éves múlt) több napra.

Még soha életében nem pelenkázta, nem fürdette, nem tudja mit eszik, hogy eszik, mik a szokásai. Semmit nem tud róla.

Ő azt gondolja szerintem, hogy berakja egy szatyorba, körbemutogatja a szomszédoknak mint egy pudlit és majd csak lesz valahogy.

Irigylem az olyan családokat ahol nagy az összetartás, nálunk sajnos nincs ilyen, pedig én mindig is nagy családra vágytam. Egyenlőre nem így alakult.

Szerintem bőven elég amennyit találkoztok!! Klassz, hogy együtt nyaraltok, együtt töltitek az ünnepeket és a szabad időtöket is. Irigyellek Titeket!

2012. jún. 29. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!