Hol tudnék panaszt tenni a vedőnőre?
A sztori annyi röviden hogy új albérletbe költöztünk ahol 10 ezerrel többet fizetünk de 2 szobánk van nem egy. A családommal eddig egyszobásban laktunk de pont lejárt a bérleti szerződés így szerencsésen letudtuk cserélni egy nagyobbra. Az eddigi védőnőnk nagyon kedves volt de az új (ma) volt nálunk elsőre egy paraszt. Nem tudok hogy meri megengedni magának hogy a saját otthonunkban így beszékjen velem.
Elég korán szültem a fiam 20 évesen ezt jól tudom de a jegyesemmel voldog párkapcsolatban élünk sikeresen viszem a háztartást 10 hónapja és nevelem az kisfiúnkat egyszerre, mindene megvan neki, tiszta a lakás igényes. Hála annak hogy mindig főzök albéret mellett nem keveset félre teszünk és gyűjtünk saját lakásra.
Ma viszont a védőnő folytamatosan szinte lecseszet hogy hogy mertem 20 évesen szülni, meg hogy megkellett volna várnom míg kapok gyedet (a jegyesem kap extragyedet). Olyton azt mondogatta hogy még fiatal vagyok és beleunok gyorsan az egészbe és előre sajnálja a gyereket.
Azt tudni kell rólam hogy világ életembeb életemben csak egy családra vágytam, és a jegyesemmel az eljegyzésünk hetén lettem terhes (ő az első szerelmem 5 éve együtt vagyunk, 18 éves korom óta együtt lakunk most 21 vagyok már).
Szeretnék panaszt tenni ellene hol tehetem meg lehet váltani?
10
Mázli, hogy az értő olvasást nem sajátítottad el.:) Oda is van írva, hogy nyilván van kivétel. És 11 nyilván a magad gondolataiból kiindulva írod, hogy majd jön valaki aki meg azt mondja mert hiába nagy részedről a szerelem a másik tuti megcsal.
Az én családomban is van fiatalon házasuló. Anyu 17 volt mikor hozzáment apuhoz, aki 21 volt. 40 évet leéltek egymás mellett.Ettől még tény, hogy az ismeretségi körömben(barátok, család ,ismerősök) nagyon sok a válás.Munkatársam (férfi) 25 éves, nagy szerelem volt az első barátnőjével, volt gyűrű meg minden és lett baba, aztán most gyerektartást fizet és egy másik csajjal él aki mostanában szül már.
A másik srác 26 éves, 2 gyerekük van.1 éve házasodtak és már külön élnek mert a srác félre ment többször és belebukott. A csaj nem fog vele kibékülni.
A harmadik srác 25 éves, 2 gyerekük van és a nyakukra jár a gyámügy, szerinte velük minden rendben, de amúgy náluk az asszony kész van a 2 gyerektől, normális hogy egyik családtag a másikat megkéseli, a fiú meg akarna dolgozni csak soha se ér rá. Lövésem sincs miből élnek :D
Lehet még sorolni..
A statisztika alapján is minden 10 házasságból 4 válással végződik.Ami szerintem durva szám, mert azt mutatja szinte 50% esély van arra, hogy egy család szétválik és a gyerekek nem tudják meg milyen amikor apa és anya együtt nevelik.(Mondjuk vannak kapcsolatok ,ahol jobb is ha nem tudja, gondolok itt az agresszív apákra stb.)
És nem, nem azt mondom hogy a kérdezővel is így lesz.De az sem biztos hogy nem...Majd 10-20 év múlva kiderül és legyen igazatok, legyenek boldogok, öregedjenek meg együtt.
13
Szerintem és nyilván ez csak egy vélemény, magamból kiindulva,a fiatalon össze kerülők esélye nagyobb a válásra.Nem forrt ki teljesen a személyiség talán egyik oldalon sem.Fiatal felnőttként alakul ki az , hogy mit is akarok valójában,mi jó nekem,mik a célok és sok esetben a két fél egész másféle fejlődik.Meg aztán az is lehet hogy egyfele megy a két ember.Viszont 30 környékén már általában jobban tudja mindenki mit akar,mit nem..de nyilván erre is lehet ellenpeldat hozni
Az, hogy ki mikor szül édes mindegy a védőnő szempontjából. Persze lehet magába véleménye, de azt tartsa meg magának. Ez olyan, mintha a 35 éves anyukát azért szólná le miért várt ennyit. Válás van 5 év meg 15 meg akárhány év házasság után is. Válik olyan nő aki fiatalon olyan is aki 30 vagy 40 évesen szült. Ehhez neki semmi köze. Ha így is gondolja fiatalon/öregen stb szült valaki csendben marad. Az a feladata, hogy a gyermek fejlődését nyomon kövesse segítse az anyát ect..
Én is úgy tudom már a kórházak alá tartoznak múlt évbe vették el az üzemeltetést az önkormányzatoktól. Betegjogi kèpviselőnél is azt hiszem panaszt tehetsz. De arra készülj fel, hogy olyan kevés a védőnő nem biztos, hogy kapsz másikat.
Első körben még megpróbálhatsz beszélni vele, hogy nem minősítse az életed a korod. A gyerek érdekében tartsa meg az ilyen véleményét. Stb
Köszönöm a válaszokat! Hétfőn megteszem a panaszt.
Egyébként lehet az a baj hogy tényleg látja hogy kikezdhető vagyok. Sajnos én igyekszem elkerülni mindig a vitát és a feszültséget ezért hajlamos vagyok inkább nyelni egyet, de ez a szint volt ahol nem tudok.
Az meg hogy kockázatos anya lennék mert nem vagyok jogosult semmire kicsit vicces. Remélem itt mindenki tudja hogx a gyerek 2 éves kora után az anyák visszamennek dolgozni, illetve hogx nem CSAK MI vesszük fel az extra gyedt hanem rengetegen. Szerintem a kockázatis anya ott kezdődik ahol anyuka szarik a babára meg putriban van a pici már a 10 et nyomja ki.
És persze lehet véleménye bárkinek mert tudom hogy mindenki magából indul ki és nem sokan vágynak 20 évesen az anyaságra de azért szerintem ezt nem illik a másikhoz vágni, meg bunkóskodni.
És igen lehet 10 év múlva elválunk és egyedülálló anya leszek de akjor mi van? Nem én lennék az első megtudnám csinálni mint ahogy sokan megtudják. Bár szeritem ha eg kapcsolatban több éve működik az együttlakás és a férfi kiveszi a részét mindenből, becsüljük egymást és nem mellesleg a szexisműködik akkor ettől nem kell félnem. Mert persze szokott vita lenni néha de mindig nyugodt hangnemben érvekkel letudtuk kommunikálni.
Milyen 2 gyerek? Milyen 0 munkatapasztalat?
Volt munkahelyem ahol visszavárnak. És minek mennék vissza ha közel gyeddel jól kijövünk? Eszem ágában sincs előbb visszamenni (nyílván ha kéne visszamennék) élvezem az időt a kisfiammal.
Á nem a habokba beszélsz csak semmi infó néljül azonósítasz a sógornőddel 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!