Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlanátok magán gyermekszemé...

Ajánlanátok magán gyermekszemészt, aki úgy is fogad, ha a gyerek retteg attól, hogy valami a szemébe megy?

Figyelt kérdés

Eddig egyszer jött össze a pupillatágítás, akkor le kellett fogni 7 évesen. Más sem mehet a szemébe, víz sem, fél tőle nagyon, azt sem szereti, ha valami túl közel kerül a szeméhez. Már gyenge a szemüvege, nem lát vele, megint menni kell, és az állami eleve fél év, plusz nem is voltak szerintem alaposak, mert kb 10 percet voltunk bent és hát elég mérgesek voltak, mert nem hagyta a cseppentést a gyerekem..

Észérvekkel nem lehet meggyőzni, tudja, hogy kell, de nem meri, az otthoni tréningezés sem segített, illetve már tudja, hogy kicsit "szúr" az orvosi szemcsepp, nem olyan, mint a visine.. Bpn belül érdekelne.

jan. 9. 03:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Sima szemüvegcseréhez nem kell pupilla tágító. Én is szemüveges vagyok, kb. 15 éve nem tágították, pedig ez idő alatt vagy 4 szemüveget biztos elfogyasztottam. Akkor szoktak cseppenteni, ha valami gond van, jobban meg akarják vizsgálni.
jan. 9. 08:32
 12/24 anonim ***** válasza:
Ja, és én a kislányomat a Czeizel intézetbe vittem anno gyermekszemészhez, elégedett voltam, de nem tudom, hogy ekkora gyerek lefogását tudják-e kezelni. (11)
jan. 9. 08:34
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
9 éves korom óta vagyok szemüveges, azóta legalább 6 alkalommal voltam látásvizsgálaton, de sosem cseppentettek. Ez mihez kell, biztosan nem lehet kihagyni?
jan. 9. 09:50
 14/24 anonim ***** válasza:

34 éves vagyok, 30 éve szemüveges és talàn 2x volt ilyen pupillatágítós èlményem...

Sima dioptria beméréshez nem kell.

jan. 9. 12:42
 15/24 anonim ***** válasza:
78%

48 vagyok, nekem minden alkalommal pupilla tagitassal mérték eddig be a szemem - azzal a legpontosabb az eredmény.

Amúgy lehetséges a csepegtetest otthon gyakorolni: becsüljük a gyerek a szemét, oda cseppemtesz a belső szemzugba, aztán kinyitja a gyerek a szemét és máris oda folyik a cucc.

jan. 9. 13:36
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
15 Hát az fura, ha neked mindig pupillatagitassal mérték be. Szembetegsegem miatt nagyon nehéz bemerni a szememet, emiatt több kórházban is jártam, sehol nem kellett pupillatagitas, csak nézed a táblát és cserelgetik a lencsét a szemed előtt plusz számítógéppel is mérik. Sőt nem is lesz jó a mérés ha kitagitjak a pupillat, mert úgy homályosan fogsz latni egy fél napot minimum és nem fogod látni a táblát sem.
jan. 9. 14:25
 17/24 anonim ***** válasza:
71%

16!

Nekem a géppel mert mindig egészen mást mutatott. Egy ideje külföldön élek, itt is az optikában a géppel mert totál más értéket mutat -legutóbb pl +3 volt, amúgy-4,5 a szemem...

jan. 9. 14:32
 18/24 anonim ***** válasza:
20%
Mi az a pupilla tágítás? Én felnőttként nem hagynám, nem hogy gyerekként :D
jan. 9. 14:53
 19/24 anonim ***** válasza:

18!

Szemcsepp, amitől a pupilla kitagul. Ennyi. Nem fáj, semmit nem lehet érezni, max kicsit homályosan lát az ember.

jan. 9. 15:32
 20/24 anonim ***** válasza:
Kitágul tőle a pupilla, mint amikor sötét szobába lépsz. Régen egyébként ezt tartották szépnek és az asszonyok valamit (na nem hiszem, ugyanezt) csepegtettek is pl. bál előtt a szemükbe, hogy igézőbb legyen a tekintetük. :)
jan. 9. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!