Baba nevével kapcsolatban szeretnék kérdezni..szerintetek mit kellene tennem?
Nalunk ugyan ez volt. Csak én nem akadékoskodtam. Tudom mennyore fontos volt férjemnek az apja.
A fiuji így Bence Béla.
A Bélát soha az életbe nem használtuk. Oké, naplóba be van írva pl. De 1 évbe 1x beírják. Evi 1x ha ügyet intézek is képes vagyok leírni én is. Sokszor rá is csodálkozok, ugy elfelejtem, hogy van 2.neve.
1x nem cikizte senki miatta.
Én Mónika Mária vagyok. Mamám után.
Na én sem kaptam az életbe se emiatt. Leírni is letudom.
Egyedül a házasságnál okozott "gondot"
Mióta férjnél vagyok
"Kovácsné Szentkirályi Monika Mária" (nem szószeront ez, csak ilyen hosszúságú) a nevem.
Nálunk a kedvenc nagypapám neve generációkon át öröklődött a családban, de a mi családunkban csak lányok voltak, így megállt a dolog, habár még vannak unokatesóim akik viselik a nevét, de csak egyről tudom hogy szeretné tovább vinni viszont valószínűleg neki nem lesz gyereke.
Lényeg a lényeg: fiam lett, és elgondolkodtam, hogy adjam esetleg, de nem igazán tetszik maga a név. A férjemnek két neve van, ő is az apjától örökölte az egyiket, így az is felmerült, hogy az ő nevét adjuk másodiknak.
Habár nagyon szerettem a nagypapámat, tárcámban hordom a fotóját a mai napig, de nem adtam a nevét, mert nem tetszett. A férjemet is nagyon szeretem nyilván, de igazából én annak a híve vagyok, hogy a családon belül mindenkinek legyen saját neve. Igaz nálam a férjem is ezt gondolta, mivel nem szerette sose hogy két neve van.
Mi olyat választottunk, ami hangzásban/ végződésben hasonlít a férjem nevére. Nem ez a mienk, csak példának írom, hogy ha az apa Zalán akkor a fiú Milán vagy apa Sándor a fia meg Gábor.
De lehet akár csak a kezdőbetűt megtartani és mégis olyat választani ami nektek tetszik. Én ilyesmi kompromisszumot keresnék.
Neked azt javaslom, hogy csak a férjedet próbáld meggyőzni, hogy ha nem illik össze a választott nevetekkel, akkor ne etőltesse. Ettől még ápolhatjátok az apukája emlékét, nem ezen múlik. A mamát meg se kell próbálni meggyőzni, őt nem is lehet.
Biztos kell a gyerek, ha még ilyen alap dolgot sem tudtok megbeszélni?
Just askin...
Sosem nevezném el felmenő után a gyereket és nem is engedném.
A gyerekem nem az elhunyt,sosem lesz az, egy teljesen más ember,más személyiség, nem ezzel fogok emléket állítani neki.
Eszem ágában sincs a másik személyt rányomni a gyerekemre, ő nem egy kicsi klón.
A legkevésbé sem érdekelne az anyósomék vagy az én szüleim részéről ez a kérés.
Férjemet pedig nem engedném, hogy ezzel zsarolják. Ha pedig férjem kérése lenne , akkor sem engednék neki. Ugyan ezek elvek alapján. Helyette lehet olyat választani ami mindkettőnknek tetszik.
Régi nevet sem adnék soha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!