Van még manapság olyan aki hisz a fenekelésben,mint nevelési módszerben?
A verés nem megoldás. A veréstől lesznek agresszívak a gyerekek, aztán ők fogják majd a társaikat megverni az iskolában.
És olyan nincs, hogy nem lehet a gyerekkel bírni. Olyan sincs, hogy nem lehet a hisztit leállítani.
Annak, hogy a gyerek abbahagyhatatlanul őrjöng, annak oka van.
Egy példa: Ha bemész a gyerekkel egy boltba, akkor nyilván ott akar majd valamit. Miért? Azért mert gyerek. Ha nem veszed meg, nyilván hisztizni fog érte. De! Mielőtt egyáltalán elmentek otthonról, mondd el neki, hogy hova mentek, stb, de most nem fogtok venni semmit sem. Ha sokszor beszélgetsz vele, akkor meg fogja érteni. Persze ezt kicsi korban el kell kezdeni, 6 évesen már késő.
Gobdolkodj egy gyerek agyával! Bemész vele egy boltba, ahol ő nem kap semmit sem. Mivel gyerek, azt hiszi te vagy a rossz. Ezt kell neki rengetegszer elmagyarázni...
Gondolkodj te egy felnőtt agyával, mert látom nem megy!
Azt hiszed az ép gyerekek kapnak ki? A legtöbbet az AGYBAN ELTÉRŐ ezért a semmin is kiakadó, hisztiző, harapó, rugdosó gyerekek akasztják ki a szüleiket, és NEM ATTÓL ILYENEK mert valaha is megütötték volna őket, hanem mert nem tudnak mások lenni, mert fejben eltérnek, nem jó az önszabályozó rendszerük annyira sem, mint egy korukbeli kisgyereké. Rohadtul le se szrja, mennyit beszélgetsz vele, mert a gyerek érzelmi alapú 6-8 éves korig, amikor már a logika van előtérben, mert az önszabályozó rendszerük, önkontroll jobban működik, és ehhez pont idő kellett, hogy beérjen az agyukban. Szerencséseknél lehet hogy korábban következik be, aki agyban más, az inkább eltérő. A "rossz" gyerekek nem rossz szülőknél vannak, hanem fejben eltérnek, és attól függetlenül verekszik, hogy érte-e ilyesmi. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni az agyukban lévő káosszal. Az én gyerekem pl harapott elsőnek, gondolod megharaptam, ütöttem és lemásolta a bántást? Egyszerűen ideges volt, dühös volt rám és nem bírta kontrollálni.Ugyanez rugdosásánál is, már babakorában a lába járt aktívabban mint a keze, az jön neki magától, és nem azért mert felrugtam. Miután a fenekére csaptam, sosem csapott a fenekemre, és két évig nem is verekedett, csak ez a hülye harapás volt, meg a rugdosás. Aztán jött az ovi, ott már verekedett, és sosem vertem meg, pofont sem kapott most 10 éves koráig, illetve kezére, fenekére sem csaptam többet, egyszerűen erősebben szorítottam, mikor le kellett állítani. Emlékszem milyen mérges voltam arra az anyukára, aki arról beszélt velem(nem tudva, hogy enyém a problémás gyerek, mert olyan cuki volt), hogy biztos verik a szülei. Nagyon letoltam. Egyébként az öltözőben láttam, kiknek csapnak a kezére, kiknek mondják, hogy kapsz egyet, és azok a gyerekek problémamentesek voltak bent. Pont, ahogy én is annakidején, mert normális fejlődésem volt.
Barátnőméknél meg másoknál meg a sajátomnál is látom, akiknél nehezebb a gyerek, hogy milliószor nehezebb megállni,hogy megüssék, nagyobb a hisztije, hangosabb, problémásabb a viselkedése, és nekem is tanácsolták már vagy 10x idegenek hogy "két pofon megoldja". Nem oldotta. Jó lenne ezt a hülyeséget elfelejteni, normális gyerek vissza tudja fogni magát a saját szintjén, ha meg még meg is ütik, milliószor jobban igyekszik visszafogni magát. Akármilyen jófej, logikus és együttérző vagy, a problémás nem tud változtatni, mert nem képes rá. És lehet, hogy még nem tudod, mert 2-10 éves korig bármikor eljuthattok diagnózisig. Az ilyen gyerekeket agyon is lehetne lőni, akkor sem változtatnak, mert rossz az agyukban a "szabályozóközpont".. Lassabban fejlődik, idővel jobb lesz!
Én úgy gondolom, hogy az ilyen nagyszájú jobbantudom embereket kellene berakni egy oviba, mert nálam is csak addig volt nagy szájuk, amíg nem mondtam, hogy csináld te. Aztán mind visszatáncolt olyannal, hogy "már el van rontva".. ja persze, először fél évesen, mert ringatásra nem aludt el, aztán 8 hónaposan, mert kilökte ami nem tetszett neki a szájából, aztán 1 évesen el volt kapatva, másfél évesen sokat szaladt és így tovább. Mindig volt, aki jobban tudta.
NINCSENEK rosszul nevelt gyerekek, legkésőbb ovi kiscsoportban jól neveltté válnak külső hatásra. Csak idegrendszerproblémás "rossz" gyerekek vannak, azoknak meg csak idő kell, amíg beérik az agyuk, addig meg ki kell bírni, nincs az a fejlesztés meg hozzáállás, ami hatna. 6-8 éves korban drámaian meg fognak változni és azt se tudod mi történt, már csak kicsit lesznek bosszantóak, 10 éves korra meg talán annyit sem.
Javaslom 10es a megváltó istenkomplexusod kamatoztasd egy oviban részmunkaidőben, mert sok lelkes emberre van ott szükség, ped.asszisztens(akire rábízzák a délutáni udvaroztatást) meg lehetsz érettségivel is. Csak mondod, hogy te jobban csinálnád, van energiád, lelkesedésed, a megbeszélős-megértős következetességben hiszel büntetésmentesen, és már fel is vesznek. És egy hónap után kettéáll majd a hajad is, mert nem tudod majd Piroska miért ütötte meg Pistikét, mikor visszaengedted és megbeszélted vele, hogy nem szabad. És majd ha egy hónapon keresztül eljátssza milliószor, hogy nem úgy reagál, ahogy szeretnéd és a fejedben kellene, megtörsz és felmondasz:D
Vannak ilyen viccek, óvónénik tudják, a gyerekek egy része nem tud más lenni, mert nem képes, a maradék meg példakövető kis cuki, akinek a szüleik fújják fel a dolgaikat(mert problémás szülőnek nem biztos, hogy problémás gyereke lesz, és problémamentes szülőnek is lehet problémás gyereke).
Megtaláltam, a régi kedvencem:
Reklám, de a hétköznapokon számtalan ilyennel találkozom. Ilyenkor mi mást lehet csinálni? Régen otthon a fakanál, a fej hideg zuhanyozása pillanat alatt kizökkentette, de manapság büntetendő, elveszik a gyereket, börtön stb. Régen neveletlen idióta volt, most ADHD, SNI stb. Most egyetlen ilyen gyerek tönkre tud tenni egy komplett tanítási órát, a tanár még csak fel se emelheti a hangját.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!