Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire egoista a saját...

Mennyire egoista a saját nevedet adni a születendő gyereknek?

Figyelt kérdés

Szeretem a saját nevemet, különleges, de nem annyira, mint manapság a nevek, valamint nemzetközi is. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy a gyerekem pont olyan lesz, mint én, nem is várom el, sőt, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, annyi eltérő ember van a családomban, meg ugye csak a genetikája felét fogja tőlem kapni. De mégis elég nárcisztikusan hangzik ez így, pedig régen szokás volt az elsőszülöttnek a saját neved adni.

Vélemény?

2023. dec. 17. 19:27
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semennyire nem az.

Nálunk a nőknél pl. nem is hagyomány, hogy az anyja keresztnevét kapja.

Ha tetszik ez a név, miért ne adnád?

2023. dec. 19. 15:10
 32/39 A kérdező kommentje:
31-es, képzeld, ha lett volna második nevem, pont Kinga lett volna, és nem is tudtam, hogy az lengyel név is! A bátyám pl tipikus magyar fiunevet kapott (mondjuk azért, mert a koleszben volt ilyen nevű fiú, és anyámnak megtetszett)
2023. dec. 19. 15:43
 33/39 anonim ***** válasza:
26%
19es voltam. Miért lettem így lepontozva? Én akkor sem adnám a saját nevem, vagy felmenő nevét a gyerekemnek, pedig nekem is szép nevem van. Főleg hogy sokan nagyon utálják hogy valaki után lettek elnevezve. Hát ha engem is anyám után nevezték volna el, elég gáz lenne...
2023. dec. 19. 19:37
 34/39 anonim ***** válasza:
38%

#33 Itt mindenki le van pontozva, aki személyes, negatív érzéseket oszt meg arról, hogy valaki a saját anyja/apja után lett elnevezve. Én is le lettem pontozva (21-es).

Pedig tény, hogy sokan nem szeretik az ilyesmit, már csak azért sem, mert élete végéig bugyuta beceneve lesz a családon belül.

2023. dec. 19. 20:48
 35/39 anonim ***** válasza:
60%
Igen, én is sok ilyet ismerek, KisPalkó meg KisMari. Mondjuk én nem bírnám elviselni, ha a gyerekem mini Én lenne. :)
2023. dec. 20. 08:28
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Én itt olvastam olyat,már korábbi kérdésnél is,hogy nem volt cél ugyanazt a nevet adni, mint a szülőé, de mivel kizárólag az a név tetszett a szülőknek, így azt adták.
2023. dec. 22. 13:37
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
*szóval nem egoizmus volt,hanem más név nem tetszett a szülőknek.
2023. dec. 22. 13:38
 38/39 anonim ***** válasza:
75%
Hát azért nehezen hiszem el, hogy a több száz anyakönyvezhető névből egy olyat se talál valaki, ami tetszene neki. Mi van, ha ikrei lesznek, esetleg második gyereket vállal, és a két gyerek ugyanolyan nemű? Mind a kettőt ugyanúgy nevezi el, mert nem tetszik neki más név?
2023. dec. 22. 13:49
 39/39 A kérdező kommentje:
Amúgy nem én pontozok le.
2023. dec. 24. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!