Mennyire egoista a saját nevedet adni a születendő gyereknek?
Szeretem a saját nevemet, különleges, de nem annyira, mint manapság a nevek, valamint nemzetközi is. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy a gyerekem pont olyan lesz, mint én, nem is várom el, sőt, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, annyi eltérő ember van a családomban, meg ugye csak a genetikája felét fogja tőlem kapni. De mégis elég nárcisztikusan hangzik ez így, pedig régen szokás volt az elsőszülöttnek a saját neved adni.
Vélemény?
Nincs olyan, hogy "saját" név. Minden nevet többen is kapnak. Ha valakinek ez tetszik, netán érzelmileg kötődik a névhez (mint pl. amit #7 is írt), miért ne adhatná ugyanazt a nevet, amit a szülő is visel? Ennek alapesetben semmi köze nincs az egoizmushoz. Nyilván előfordulnak olyan emberek, akiknél ez az ok, de szerintem az a ritkább.
Nálunk édesapám kérte, hogy anyám nevét kapjam (hálistennek!, anyám által választott név nem illene sem a családnévhez, sem hozzám). Szintén apuka kérésére a kisebbik lányunk is ezt a nevet kapta. Kifejezetten szereti a nevét.
Nem kéne a nárcisztikus jelzővel dobálózni. Mert így az egész súlyát veszti.
Valahol szokás ez ma is, valahol nem, ennyi az egész.
Mázlista vagy, hogy így szereted a saját neved! :)
Én nem rajongok a sajátomért (csak már megszoktam kötel nehyven év alatt), anyum sem szerette az övét, mégis azt kaptam családi nyomásra...
Én csak ezért nem adnám a saját nevem, ha lányom születne, sem pozitív, sem negatív irányba nem befolyásolnak sem az új, sem a régi szokások, tehát ha neked tetszik a tiéd, akkor szerintem semmi akadálya!
Semennyire
Nekem mindig az jut eszembe, hogy ennyire nem volt kedvük gondolkodni..
nagyon “kreatívak” ( irónia)
A párom az apja nevét viseli második névként, nem is illik a nevéhez. Plusz egy alkoholista lett az ember 15 év múlva , úgyhogy duplán gáz. Az öccse meg az öregapja nevét viseli, aki annó szó szerint egy köcsög rendőr volt akit
utaltak sokan, sőt ivott is suttyomban. Én nem adnám felmenő nevét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!