Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért büntetés az egy gyerekne...

Miért büntetés az egy gyereknek, hogyha a saját testvérével kell egy szobában lennie?

Figyelt kérdés
2023. dec. 4. 18:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
7-es, még jó, hogy téged nem zavarnak a gyerekeid, de lehet, attól még őket zavarná 15 évesen, hogy nincs semmi privát terük.
2023. dec. 4. 19:27
 12/28 anonim ***** válasza:
70%
7es, miért nem te laksz velük egy szobában? míg nem lesz nagyobb lakás, kibírod nem?
2023. dec. 4. 19:29
 13/28 anonim ***** válasza:
65%
Lassan egy éve költöztünk saját házba a 2 szobás albérletből, készültünk mindenkinek külön szobával, de hallani sem akarnak róla....6 éves lány és 4 éves fiú 😃 A nagynak beraktuk az íróasztalt, annyit van a szobájában, míg házit ír. Szóval nem feltétlen büntetés, de nyilván eljön az az idöszak, hogy igényelni fogják a saját teret.
2023. dec. 4. 19:39
 14/28 anonim ***** válasza:
66%

12, nem a 7-es vagyok, de képzeld, nálunk én vagyok az egyetlen, aki alig várja, hogy nagyobba költözzünk.

A gyerekeim (8 és 4, vegyes páros) jelenleg a legapróbb jelét nem mutatják annak, hogy külön szeretnének lenni.

Állandóan, de állandóan egymás hátsójában és a mi fenekünkben vannak. Éjjel se hagynak nyugtot, átjárkálnak, igénylik a közelségünk. Annyi magánszférám sincs sokszor, hogy ne törjék rám a fürdőszoba ajtaját. Ha a nagy tanul, se húzódik el, jön utánam a konyhába is.

Ha rajtuk múlna...

2023. dec. 4. 20:27
 15/28 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván nem 5-6-7 éves gyerekek esetén szokott ebből gond lenni, hanem 11-12 éves kor után.
2023. dec. 4. 20:36
 16/28 anonim ***** válasza:
32%

15, nem olyan nyilván. Fentebb van aki már a 3 évessel példálózik, hogy mekkora nagy szüksége van az egyedüllétre. Sokan azt is halálos bűnnek tartják, hogy két kisgyerek osztozik a szobán.

Részemről remélem, hogy eljutunk oda, hogy nekem saját szobám legyen, ha nekik nem is kell, de azért a mai lakáspiaci helyzetben kissé azért úri murinak érzem. Felénk egy megfelelő méretű (3+1) lakás 70 milliótól indul. Még az 1 milliós nettónkkal is kihívás. Inkább élek jól, minthogy teli sírjam a parnám egy nagyobb lakásért, de azért lesz. Előbb utóbb.

2023. dec. 4. 21:29
 17/28 anonim ***** válasza:
96%
Azért a közös szoba se törvényszerű, hogy úgy működjön, ahogy a #9 írja. Lehet normálisan is. Nekem 14 éves koromig volt közös szobám a 2 évvel fiatalabb húgommal, és voltak is belőle konfliktusok, mert túl kicsi volt (kb. 2x3 m). Ha mondjuk 3x4 m a szoba nagysága, úgy már mindkettőnknek jutott volna egy leválasztott kis sarok benne. Amikor már a barátját/barátnőjét (tehát a szerelmesét) akarja valaki hazavinni, ott már nehezebben kezelhető a saját szoba hiánya.
2023. dec. 4. 22:42
 18/28 anonim ***** válasza:
42%

Én nem értem ezt a privát teret. A gyereknek kell, de olyan szülőkről még nem hallottam, akiknek külön szobájuk van. Mihez szükséges az a privát tér a gyereknek, amire a felnőttnek nem?

És nem kifogás, hogy a szülők szeretik egymást, mert jó esetben a testvérek is. Ráadásul nem is igaz, mert hányan sínylődnek ócska házasságban, mert összeköti őket a CSOK, vagy ki tudja mi. Biztos nekik is szükségük lenne privát térre és nincs.

Most nem majdnem felnőtt gyerekekről beszélek, akik már nemi életet élnek, hanem olyan 6-8-10 évesekről, akik a gyik népe szerint örökre lelki sérültek lesznek, ha nincs privát terük.

2023. dec. 4. 23:17
 19/28 anonim ***** válasza:
60%

#18, nekem az volt a gondom 6-8-10 évesen, hogy a húgom neveletlen barátnői piszkálták a cuccaimat. Eltűnt a ceruza meg a radír az asztalomról, mert megnézték, aztán valami random helyre letették. Mert túl kicsi volt a közös szobánk, így nem lehetett elszeparálni.

Szerintem a felnőtteknek is van igénye erre, de ha nincs, önként mondanak le róla. Vagy ha nem jut, akkor is a saját döntéseik következményeit viselik.

2023. dec. 4. 23:48
 20/28 anonim ***** válasza:
86%
Nem mindegy, milyen a két gyerek és a szoba. Én 11 éves koromig voltam először a nővéremmel, aztán az öcsémmel egy szobában. Nem éreztem büntetésnek, bár természetesen voltak - feloldható - konfliktusok. Kamaszként örültem, hogy már van külön helyem, amit magamnak díszítek, ahova elvonulhatok. Az is szívás, ha valamiben nagyon eltér a két testvér. A férjem és az öccse végig egy szobában lakott: az egyik korán kelt és feküdt, a másik későn. Nehéz úgy tanulni, dolgozni, egyáltalán élni, de megoldották.
2023. dec. 5. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!