Irigységből szokták leszólni a különleges neveket?
Nekem nagyon tetszik a Vilma név pl. Abból tuti nem lesz sehol másik. Simán adnám a gyerekemnek.
Erre benyögi egy ismerősöm, hogy honnan tudom?
Miért ugyan mennyi már az esélye?
Keresztanyám Hilda volt, 47ben született, egész életében egyedül volt az osztályban, munkahelyen, mindenhol.
Egyszerűen, mivel nem tucatnév, kevés rá az esély, hogy legyen másik.
6-nak,nem tudom,hogy írták-e már,ott még nem tartok a kommentek olvasásában,de
a Frakk-nban az Irma néni :)
Kérdező átvette az én egyik hozzászólásomat, s belevette a kérdésébe, mintha az ő állítása lenne. Aztán írt nekem, hogy ez az én kérdésem - e… szánalmas.
Az én keresztanyám volt Hilda, s nem vagyok a kérdező ismerőse. Valamint nem azt mondtam sose, hogy tuti nem lesz másik az osztályban, stb, hanem hogy jóval kevesebb az esélye, mint hogy lesz még egy (több) Anna, Hanna, Lili, stb.
Amúgy, mi az irigység abban, hogy valakinek tetszik- e egy név, vagy sem?
Ja, és meg csak nem is szóltam le a Vilmát, pont azt mondtam, hogy a név nem tetszik, de a koncepció igen, hogy nem ilyen nyakatekert extra, hogy visszakérdeznek, hogy hogy hívnak, de elég különleges ahhoz, hogy valószínűleg ne akadjon lépten-nyomon egy másikba.
Amúgy annak, aki kérdezte, hogy ez miért baj.
Én utáltam, hogy az osztályban ketten vagyunk, s ha csak keresztnevet mondtak, a másikra gondoltak, én meg vezetéknév keresztnéven futottam.
Vilma nekem is nagyon tetszik, adnám is. :)
Már lecsengett a frédi és béni amit mindig felhoztak.
Egyébként azért szólják meg a különleges neveket, mert feltételeznek mögé egy attitűdöt általában, a gyerekkel kiszúrásnak érzik, felháborodnak hogy a szülő miért nem a gyerekéét tartja szem előtt, feltűnési viszketegség stb.
Én is gondolok ezekre pl.: egy Ugocsánál vagy Taksonynál stb., de én mégis örülök hogy színesedik a paletta és a nevek meg tudják őrizni megkülönböztetési szerepüket legalább szűkebb közösségen belül.
Magyarán sokkal jobban zavar ha egy merítésen belül van 10 Bence és 10 Anna, mint az hogy milyen furcsa név már az hogy Eudoxia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!