Irigységből szokták leszólni a különleges neveket?
Nekem nagyon tetszik a Vilma név pl. Abból tuti nem lesz sehol másik. Simán adnám a gyerekemnek.
Erre benyögi egy ismerősöm, hogy honnan tudom?
Miért ugyan mennyi már az esélye?
Keresztanyám Hilda volt, 47ben született, egész életében egyedül volt az osztályban, munkahelyen, mindenhol.
Egyszerűen, mivel nem tucatnév, kevés rá az esély, hogy legyen másik.
Ahogy a 10-es mondja, jól mondja... A Vilma egy szép név. Régi is, ismert is, nem bonyolult, szép, komoly, mégis ritka, igen ezáltal különleges is. MIt mondjak, lehetnek irigyek egy ilyen szép névre a 7-es válaszoló által említett Norinák, Nolenek, Zoék, Csengék, Fannik, de ha korábbra megyünk, a Dorinák meg a Vivienek is...
Sokkal szebb és jobb egy ritka régi név, mint a felkapott divatnevek, amik igazából tucatnevek. Őszintén szólva én ezeket a tucatneveseket szoktam magamban kinevetni (nyilván nem nyíltan, csak magamban gondolok ezt-azt a szüleikről...), na aztán a kacifántosak, mint a Napsugár, Bodza, Mercédesz, Kamília, jajj.....
"lehet egykor szépek voltak,de most már nem"
Ha a "szép" helyett "népszerűt" írtál volna, még igazad is lenne. De hogy kinek mi a szép, az ízlés kérdése. Vannak, akiknek a modern nevek tetszenek, másnak a régiek. És lehet, hogy a gyereked pont azért tesz majd szemrehányást, mert minden osztályában, munkahelyén volt még két ugyanolyan nevű.
Ha magadban mosolyogsz néhány néven, akkor - a te szavaiddal élve - neked is fel kell még nőni az élethez.
14:
"Minden kornak megvannak az adott nevei,az én gyerekkoromban az Irén,Rózsa volt a menő. Adnád a gyerekednek? Lehet,hogy számodra különleges,de a gyereked úgy fog szembeköpni 20 év múlva,hogy húha."
Ilyen maximum veled fordulhat elő, mert más azért több kulturáltságot nevel a gyerekébe.
Ha annyira nem tetszik neki, legföljebb megváltoztatja.
#14 Te aztán szépen ellentmondásba keveredtél önmagaddal. :)
Nézd, itt pont arról van szó, hogy népszerűség vagy kevésbé népszerűség alapján akarnak nevet választani egyesek. Szerintem ez butaság. Attól, hogy valami szokatlan, nem biztos, hogy rossz. Minden kornak megvannak a maga divatjai, de azért elég erős túlzás, hogy a gyerek majd szemközt köpi a szülőt a saját neve miatt. Ez nonszensz, ha csak nem Leokádiáról meg Vinetturól beszélünk.
Aki mást a neve miatt bánt vagy nevet ki, az nagyon prosztó ember szerintem. Véleményed, preferenciád persze lehet, de nincs jogod ezzel megbántani mást. Ez a család dolga, nem másé.
Látom én is le lettem pontozva erősen, biztos azért mert ilyen "ódivatú" nevet választottunk. Nekünk ez tetszik. Így is elég nehéz volt, mert tanító vagyok és minden névhez szinte kötődik egy arc. Hiába tetszik pl. a Marcell, egy olyan gyerek jut róla eszembe, aki rosszindulatú a társaival. A névvel nincs bajom, csak a hozzá társuló képpel. De pl. A Nolen nem tetszett, mert olyan, mintha összegyűlt volna a nyál a számban, mikor kimondom. Mégsem mondom ezt senkinek, aki ezt választja, nem fintorgok. Magamban gondolok, amit, én nem adnám. A kis keresztlányom neve sem tetszik igazán, de ettől függetlenül imádom a gyereket és közben a név is megszépült számomra emiatt.
Szóval egy szó, mint száz, mindenki válassza azt, ami neki tetszik és mindenki más véleményét meg el kell engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!