Irigységből szokták leszólni a különleges neveket?
Nekem nagyon tetszik a Vilma név pl. Abból tuti nem lesz sehol másik. Simán adnám a gyerekemnek.
Erre benyögi egy ismerősöm, hogy honnan tudom?
Miért ugyan mennyi már az esélye?
Keresztanyám Hilda volt, 47ben született, egész életében egyedül volt az osztályban, munkahelyen, mindenhol.
Egyszerűen, mivel nem tucatnév, kevés rá az esély, hogy legyen másik.
20# Tanító létedre,hm. :) Reméljük nem itt ebben az iskolában,nem örülnék neki! Ha már ellentmondások:
"Véleményed, preferenciád persze lehet, de nincs jogod ezzel megbántani mást."
"De pl. A Nolen nem tetszett, mert olyan, mintha összegyűlt volna a nyál a számban, mikor kimondom." Ja,értem. :D Pont te sérted meg a másikat,már elnézést. Nincs is hozzád több kérdésem. Hol olvastad drágám,hogy megbántok bárkit is vagy olyat mondok,hogy összefut a nyál a számba egy név kapcsán? Ha visszaolvasgatnád,nem én írtam,hogy röhögök a szülőkön,hanem hogy mosolygok,hogy ritka és én nem adnám,majd továbblépek. Az meg,hogy a gyerek szembe köp túlzásként írtam. Nekem nem ritka,de az adott városban ritka nevem volt,gyorsan ki is pécéztek az összes lehetséges sértést erre a névre,pedig egyáltalán nem kacifántos vagy bármi gond lenne a névvel,csak épp nem volt más,akinek ez lett volna. De alapjáraton sem szerettem és hiába neveltek jól,minden nap bizony felhoztam,hogy miért ezt kaptam? Utána kénytelen voltam elfogadni,most már nem izgat. Egyébként a dédim Leokadia volt. Nekem mondjuk az már jobban tetszik. :D
12: Hát lehet velem van a baj, de én biztos nem irigykedem egy Vilmára sem :D Engem Bettinek hívnak ami szintén nem egy túl ritka név.
Sőt,tovább megyek, tesóm pont az említettek között van, Vivien. Megkérdeztem, és ő sem lenne Vilma.
Meg amúgy azt is megnézném, hogy a Kamillák (mert gondolom a "Kamíliák" azok lettek volna) mennyien lennének inkább Vilmák.
Én speciel inkább lennék Kamilla, és teszek rá mennyi lenne még belőle. És azt sem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel.
Nincs bajom a Vilmával sem, de különösebben nem jön be. Számomra semmi különleges nincs benne.
Biztos van aki irigy lenne rá, de ne általánosíts.
Nincs azzal baj ha valaki ritkább nevet keres,(régen amúgy a Vilma sem lehetett ritka), de ne állítsa már be tényként, hogy amit ő gondol csak az a jó. Gondolom a hangzás tök mindegy csak ritka legyen. Ha meg ez lenne gyakori akkor meg ezt fikáznád, a Norinától meg el lennél ájulva.
Ezzel az erővel Fosnak is nevezhetnéd a gyerekedet, az is egy szép név. Ritka és különleges :D
Az általad írt Vilma névvel semmi baj, tényleg nem gyakori, de nem leszólni való, teljesen rendben van.
De egy Eperkére meg Felhőcskére, Brájenre, Frodora aztán senki nem irigy. Inkább sajnálatra méltó és szánalmas, hogy egyes szülők ennyire nem gondolnak a gyerekukre, inkább a saját kisebbségi komplexusuk és feltunesi viszketegségük a fontosabb .
Amiket példaként írtál neveket szimplán csak ritkák, nem idétlenek, mint mondjuk egy Szixtin vagy Grész. (Ezeket pl simán leszólom) De lehet, hogy valakinek pont a Szixtin tetszik, a Vilma nem, nem vagyunk egyformák. 🤷🏻♀️
De inkább azt mondanám, hogy azért szólják le, mivel szokatlan.
Én pont 3 4 év alatti Vilmát is ismerek, de szerintem nagyon szép név.
Nem, nem hiszem hogy irigységből szólják le, mindannyiunknak más név tetszik. Az én lányom nevét is leszólták.
Miért lenne irigység? Ez nem olyan mint egy drága kocsi amit valaki megengedhet magának, valaki meg nem, és emiatt irigykednie kell. Különleges, ritka nevet bárki adhat. Nincs mire irigynek lenni.
Nekem nem tetszik a Vilma, de nem is csúnya, teljesen semleges. Különlegesnek nem mondanám, régebben kifejezetten gyakori volt, pl Frédi és Béniben, Frakkban is van Vilma. Azt nem értem mit vagy ráfeszülve hogy milyen valószínűséggel hívnak majd így valakit az oviban. Simán lehet hogy lesz másik. Mivel sokan akarnak ritka nevet adni, egy idő után pont a ritka nevek lesznek a legnépszerűbbek, amíg rá nem jönnek a szülők hogy minden második pár is ugyanúgy különleges akart lenni, pont ugyanazzal a névvel. Mint pl a Zoék, Noelek, Nolenek, Benettek szülei, de ezer példa van még. A Vilma egy lágy, nemzetközi hangzású, két szótagos, A-ra végződő női név, remekül illeszkedik a mai trendekbe. Simán felkaphatják. Akkor így már nem tetszik?
Semmi gond Vilmával egy normális név egyszerű ritka még manapság.
Ritka nevek egy része hamar gyakori lehet,mivel sokan szeretnének ritka nevet adni és ezáltal lesz gyakori név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!