Szerintetek rossz vagy jó a gondolat menetünk?
Sziasztok!
Nagyon sokat gondolkodtunk hogy hogyan is támogathatnank a leendő gyermekünket az életben. Ugye rengeteg felé út van. Pl babakotveny, ilyesmi. Viszont tegyük fel hogy félre teszek neki(k) 10 milliót az 18 èv múlva semmit nem ér. Így arra gondoltam hogy lakasonerot összegyűjtük, veszünk egy lakást, kiadjuk így úgymond lesz egy ingyen lakás a gyereknek. De az ismerősök hülyének néznek az ötlet miatt.
Idézem :
Majd a gyerek nem akar ott lakni,nem tetszik neki akkor adtál a sz#rnak egy pofont. Jobb a pénz hogy ne üres fenekkel induljon az életben.
Nem értem miért?
18 éves korára lesz egy lakása, az már az övé lesz, addig az alberlok a tervek szerint kifizetik. Tényleg rossz ötlet a lakás és inkább pénz legyen? Szerintem a lakás az értèkàllobb mint a pénz, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Elore is köszönöm a válaszokat! ☺️
20# Ezt azért szerintem árnyalja az a tény, hogy jó hozamú pénzügyi befektetés általában nincs kockázatvállalás nélkül. Most ez alól kivételt képez az állampapír, de ez nem mindig lesz így.
Az ingatlan egy biztonságos befektetésnek tekinthető, aminek jelen esetben nem a hozam lenne a lényege szerintem alapvetően, hanem az értéktartás.
Tudom, én is egyszerűen gondolkozom, de szerintem nem csinálná mindenki ezt, mert nem mindenki teheti meg. Ellenben elegen csinálták ezt már a mi szüleink közül is ahhoz (az enyémek pont pénzgyűjtögetős kategória voltak), hogy lássuk, hogy ez alapvetően egy működő modell, még ha nagyot szakítani nem is lehet rajta.
Végig se olvastam...
Te miért beszélgetsz fogyatékosokkal? Mármint ne érts félre, én is rahedli poshadtagyúval beszélek, de nem olyan témákról, amihez 90+ iq kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!