Feleségemnek be kell feküdnie a 2. gyerek születése előtt a kórházba, az apa hogyan tudja megoldani a gyerek elhelyezését?
18# Ezen én is. :D Nálunk is van, 80+,még ő kért engem, hogy ha rosszul van újra átjöhet-e. Nos, nyilván nem bíznám rá az örökmozgó 16 hónapost. A másik oldalon férfi van, 70+. Van még távolabb 2 fiatalabb, de mindkettő műszakol, ritkán vannak itthon. Alig találkozunk.
Én beszélnék erről a főnökömmel, ha korrekt személy, akkor segít kitalálni. Nálunk szerencsére ilyen bármikor bármi probléma van bárkivel.
"3 hétre cirka 240 ezer forint. Ezt szerintem kevesen engedhetik meg sajnos"
Na jó, azért akinek nincs félretéve 240 ezer forintja ilyen vészhelyzetekre, az inkább ne is vállaljon gyereket, mert felelőtlenség.
Miert ne valalhatna gyereket ha nincs megtakaritasa ???
Komolyan nem ertem mar ezt a cirkuszt a gyerekvalalas korul... Nem tokmindegy neked h ki mennyire hova milyen helyre valal gyereket?
Te ugy csinalod mas mashogy. Es??? Kozod nincs hozza.
Nem mindenki teheti meg h olyan helyre szulessen ahol majd lesz lehetosege milliokat keresni. Es lesz egy hattere a gyerekvalalsra. Most azert mert valaki egy tanyan szuletett es nott fel mar nem lehet anya/apa mert nincsenek millioi? Siman sokkar jobb gyerekora lehet mint annak a varosinak akinek a szulei kinyaljak.
Jaj, hagyjuk már ezt a szegény de boldog gyerekkort. Ilyen nincs. Barmikor jöhet egy betegség, baleset, és akkor bizony a tartalékhoz kell nyúlni.
A kérdezőnek előre láthatóan 3 hetet kell megoldania. De lehet az több is, bármi történhet. Se pénzük, se kapcsolati hálójuk, de kellett a 2. gyerek ilyen pici korkülönbséggel.
"Miert ne valalhatna gyereket ha nincs megtakaritasa"
Hát nem tudom, mondjuk azért, mert ha beüt egy ilyen váratlan dolog, mint a kérdésben, akkor lehet, hogy apuka 3 hétig nem kap fizut, vagy kirúgták, mert szabija nincs és nem tud bemenni dolgozni, és akkor majd nem kapnak enni a gyerekek, mert nincs miből ételt venni?
Mert úgy kár majd a gyerek, mint a hírekben most szereplő meghalt 5 hónapos csecsemő, aki éhen halt, mert nem volt pént kiváltani a tápszert?
A tanya-város tudom, hogy jön ide, a pénz nem attól függ, ki hol él, bár nyilván ezt te nem tudod felfogni, az írásképedből is látszik, hogy buta vagy. Gondolom, a semmire szülzél te is, és megbántódtál.
Egyébként, ahogy a 25-ös írja, hagyjuk már a boldog szegény gyerekkort. Én így nőttem fel, kva nagy szegénységben, mert a szüleim hasonlóan a semmire vállaltak, és nem volt ott boldogság, csak állandó stressz, vita, feszültség a pénz miatt, meg hogy mi miből lesz kifizetve. Az iskolában meg cseszegetée, mert normális ruhára sem telt. K*rva boldog gyerekkor az, ahol nincs pénz.
Bár nem vagyok ilyen helyzetben, de 26#,én azokat nem nézem le, akinek van 300 ezer félretéve mondjuk betegségre, kajára,el tudja látni, de nem pedig arra, hogy apa 3 hétig otthon üljön... Honnan tudod, hogy nem egy sorozatos betegség, fejlesztésre ment el mostanában a félretett mondjuk egy milliójuk? Én nem ítélkeznék, mivel nem tudhatom. Az meg, hogy valakinek 10 millió félretett pénze van gyerek mellett, úgy hogy házat vett, felújított mellette, stb..nos én ilyet nem ismerek. :D Ja de, a vezérigazgatók. Pont nem ez az átlag jelenleg Magyarországon,ahol még a vállalkozó ismerőseim is siránkoznak.
Aztán le lehet pontozni, de ha a kérdező dolgozott eleget és soha nem vette igénybe ezt a gyönyörű ellátást, igen is vegyen ki táppénzt, ha jár ha nem. Persze fizeted a nagy lo...fa...t,de menjél még fizetetlenre is,aki meg bele se tesz semmit, de azért elintézi ingyenesre jó ideig, az meg igénybe vesz mindent is. Mert életébe 1x ennyi időre kivesz nem fog beszakadni az államkassza, amiből az államfőnk csak kivesz.
"Honnan tudod, hogy nem egy sorozatos betegség, fejlesztésre ment el mostanában a félretett mondjuk egy milliójuk?"
Ne haragudj, mi is újítjuk a házunkat, de alap, hogy nem nyúlunk közben ahhoz a tartalékhoz, ami komoly gond esetére van félrerakva, nem nullázzuk le magunkat teljesen, akkor inkább nem fejlesztünk annyi mindent. De alap(!) hogy mindig van félrerakva gond esetére, addig nem is vállaltunk gyereket, míg nem volt némi tartalék éw igen, mi pl. a külföldi munkát is bevállaltuk ezért.
De akkor sem vállaltunk tartalék nélkül, a semmire, mert meg KELL tudni oldani, ha beüt a gond, nem mondhatom a gyereknek, hogy nincs mit enni. Nem éhezhet, járhat lyukas cipőben az esőben, mint én gyerekkoromban.
Ha nincs tartalékom, valami hátterem, akkor addig nem vállalok gyereket, ez ilyen egyszerű, hanem azon dolgozom, hogy legyen.
Nyilván már, ha elment egy rákos kezelésre a család megtakarított pénze, nyilván, de legyünk már öszinték, nem ez a jellemző, mikor valaki azt írja, nincs megtakarítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!