Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Feleségemnek be kell feküdnie...

Zimike kérdése:

Feleségemnek be kell feküdnie a 2. gyerek születése előtt a kórházba, az apa hogyan tudja megoldani a gyerek elhelyezését?

Figyelt kérdés
Feleségemnek be kell feküdnie a 2. gyerek születése előtt a kórházba 3 héttel. Ilyenkor az apa hogyan tudja megoldani a 1.5 éves gyerek felügyeletét? Mire jogosult, esetleg táppénzre hogy tud elmenni? A gyerekre a nagyszülők nem tudnak vigyázni. Nem jár bölcsibe. Ilyen esetben mit lehet tenni?
2023. nov. 15. 06:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%

Bemesz a fonihez es megbeszeled vele ezt a helyzetet. Hatha tud megoldast.

Vagy siman bemesz a haziorvoshoz h irjon ki jarom het betegszabira

2023. nov. 15. 08:10
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Szülői szabadság.

Kötelező megadni, de alig fizet (10%).

2023. nov. 15. 08:51
 13/31 anonim ***** válasza:
72%

Nu, pedig terhes vagyok és elég tájékozott, de a szülői szabadságról nem tudtam, mondjuk elég új találmány, köszi 12-es.

Itt egy jó összefoglaló, mikor jár, hogy vehető igénybe:

[link]

2023. nov. 15. 08:56
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Bemennék a főnökömhöz, elmodnanám mi a szitu és kérném, hogy találjunk megoldást.

Könnyű dobálózni azzal, hogy vegyen ki az ember szabit, de ahogy más is írta, november közepe van, ilyenkor kinek van már 15+ nap szabija? Normál helyen nem engednek eddig tartogatni mindenkinek ennyi napot, hacsak nincs kötelező évvégi leállás. Másrészt ha annyira hivatalosak akarunk lenni, akkor két héttel korábban ki kell kérni a szabit, ráadásul a szabadságok nagyrészével a munkáltató rendelkezik, így simán mondhat nemet. Az asszony vélhetően nem fogja tudni 2 héttel előre, hogy 3 hétre be kell feküdnie a kórházba.

A fizetett segítséget is könnyű írni, de nem mindenki teheti meg, pláne úgy, hogy anyuka még gyed-en van. Vagyis legyünk reálisak, Magyarországon nagyon sokan nem tehetik meg...

Viszont én amondó vagyok ezt át kellett volna gondolnotok már a várandósság elején, vagy akár még akkor, amikor csak tervben volt. Két gyerekkel bármikor megtörténhet olyat, hogy az egyikkel mondjuk kórházba kell menni, a másik meg lebetegszik két hétre és otthon kell lenni vele. Meg kell tudni oldani.

Az nem segítség, ha én elmondom, hogy elmennék 1 hét szabira, igénybe vennénk 1 hét fizetett segítséget és a nagyi is kivenne egy hét szabit, mert ha nálad nem adottak a feltételek, akkor másban kell gondolkoznod.

2023. nov. 15. 09:00
 15/31 anonim ***** válasza:
84%
Szülői szabadság ami nagyon keveset fizet de ki lehet venni.
2023. nov. 15. 09:50
 16/31 anonim ***** válasza:
42%
Ha a gyerek barátkozós és nyitott akkor jobban jártok a fizetett segítséggel mint a szülői szabadsággal. Lehet hogy elmegy rá egy csomó pénz de nem valószínű hogy tobb, mint ami a szülői szabadság miatt kiesett jövedelem. Plusz a munkáltató sem húzza a száját
2023. nov. 15. 12:11
 17/31 anonim ***** válasza:
22%

16# Azért ez erős feltételezés. Ha apuka minimálbéres, abból nem jön ki 3 hét fizetett segítség.

Ha csak 2 ezer forintot kér óránként az a fizetett segítség, az napi 8 óra, heti 5 munkanappal számolva 3 hétre cirka 240 ezer forint. Ezt szerintem kevesen engedhetik meg sajnos. És akkor még korrekt a díjszabás és 8 órás munkaidőt feltételeztem, nem 10-12-t. Olyan fizetett segítséget pedig nehéz hirtelen leakasztani a szögről ismeretlenül, akiben megbízik az ember és aki 3 hétig minden áldott nap ráér a szükséges időtartamban.

Esetleg ismerős szomszéd néni?

Mi pont ugyanebben vagyunk. Csak azért kerestünk már most fizetett segítséget heti néhány órára egy nyugdíjas néni személyében, mert tervben van a második gyerek és tudjuk, hogy nagyon sok olyan helyzet lesz (terhes gondozás, uh, vérvétel, szülés, ne adj isten előtte kórház, ovis beszoktatás, betegség, akármi), amit csak úgy tudnánk menedzselni, ha a férjem állandóan lelépne a munkahelyéről. Jó beosztás, megbecsült munkaerő, megteheti egy bizonyos szintig, de akkor sem egy lábon akarunk állni. Emiatt viszont pontosan látom mennyire nehezén alkalmas személyt találni, aki mellesleg megfizethető.

2023. nov. 15. 14:08
 18/31 anonim ***** válasza:
83%
Ettől a szomszéd nénitől mindig agybajt kapok. Sokszor ajánlják, ha segítség kell. Komolyan, a szomszéd, és mindig nő! ingyen munkaerő? 3 hétig napi minimum 8 órában? Nem arról van szó, hogy fel óráig figyeljen, amíg elugrik a szülő a gyógyszertárba.
2023. nov. 15. 14:33
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Írasd ki magad a háziorvossal.Vagy keress valakit,aki vigyáz rá.Ennyi
2023. nov. 15. 15:35
 20/31 anonim ***** válasza:
11%

18# A legtöbb helyen akad szomszéd néni (ha nem is közvetlen), ha hiszed, ha nem. :) Nálunk pl. kettő is, mindkettőnek messze vannak az unokái/dédunokái és imádják a kislányunkat, örülnek, ha visz egy kis színt a napjukba. Nem olyan a kapcsolat, hogy rájuk hagyjam, de ha nagy a szükség, ki lehet alakítani.

Nyilván ennyi időre nem ingyen gondoltam, de ha már átlag bébiszitter óradíj alatt vállalja is jól jár.

2023. nov. 15. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!