Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha gyermekvállalás előtt...

Ha gyermekvállalás előtt belelátnál a jövőbe és tudnád, hogy a születendő gyereked 26 évesen egy sportbalesetben meghal, úgyis belevágnál a gyermekvállalásba?

Figyelt kérdés

Azt eldöntheted, hogy csinálsz-e gyereket, vagy sem, de ha csinálsz, akkor megmásíthatatlan és ezer százalék, hogy ilyen véget ér az élete.

Hogy döntenél? És miért?

2023. nov. 12. 23:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Oké, de amennyit ad addig vagy neki is az élet esélye? Egyébként sajnos pont van egy ismerősöm, akinek fiatalon balesetben hunyt el a fia egy extrémsport miatt, már volt jegyese is, velem egyidős volt. Borzasztó, nagyon megrázott, de a halálával is sok ember nézőpontját, élethez való hozzáállását változtatta meg. Vagy vannak, akiknek a gyerekek mondjuk túladagolta magát és a szülők prevenciós munkát végeznek. Valakinek az élete, akármeddig tart is vagy akárhogy is ér véget, célja van és ebben nem tudom, ki dönthet, hogy magadra erre az esélyt vagy sem. (Kicsit az abortusz is súrolja ezt a kérdést számomra...)
2023. nov. 13. 08:33
 12/22 anonim ***** válasza:

*gyerekek=gyereke

magadra=megadja

2023. nov. 13. 08:34
 13/22 anonim ***** válasza:
76%
Ha teljesen biztos, akkor én is azt gondolom, hogy annyira beárnyékolná az együtt töltött időt, hogy nem lennék képes ezt felvállalni. Így is olyan mértékben rettegek a szeretteim elvesztésétől, hogy éppen a napokban gondoltam arra, hogy ez nálam már szerintem pszichológiai eset és lehet szakember segítségét kellene kérnem.
2023. nov. 13. 08:55
 14/22 anonim ***** válasza:
31%
Nem, mondjuk amúgy sem vállalnék gyereket. De ilyen kilátások mellett még annyira sem. Felesleges beleölni annyi időt, pénzt, energiát.
2023. nov. 13. 10:08
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudnék ezzel a tudattal egy percet se boldogan élni, így semmiképpen nem vállalnám.
2023. nov. 13. 11:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem tudnék együttélni a tudattal, szóval nem.
2023. nov. 13. 14:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Sosem tudhatod mennyit tartogat az élet.

De ha ennyire biztosra tudnam akkor inkább egyedül / a férjemmel halnek meg "magányosan."

2023. nov. 13. 22:54
 18/22 A kérdező kommentje:

"-És akkor a kislány belekóstolt a papamaci tányérjába, de kelbimbó volt benne, amit a kislány nem szeretett.

-Nem, ez nem is így van!

-Aztán a kislány belekanalazott a mamamaci tányérjába, de abban spenót volt, amit a kislány szintén nagyon nem szeretett.

-Rendesen olvasd!

-Dehát én azt olvasom ami ide van írva!

-Nem is! A mesében nem így van!

-Ha úgyis tudod mi van a mesében, akkor miért kell felolvasnom neked?

-Mert hallani akarom."

2023. nov. 13. 23:03
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem. Akkor inkább nem vállalnék gyereket. A legnagyobb félelmem, hogy túlélem őt.
2023. nov. 14. 22:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Persze, előre nem lehet tudni, de ott van a remény meg a lehetőség, hogy sokáig él.

Ha fixen tudod, hogy nem, akkor a remény csírájában meghal. És ugye az embert mindig a remény élteti, hogy minden jobb lesz.

Én nem, nem vállalnám, így is brutálisan lelkis vagyok, szerintem én sem élném túl.

2023. nov. 15. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!