A jelenlegi gazdasági helyzet mennyire változtatott a gyermekvállalási kedveteken?
Figyelt kérdés
Volt aki első babát tervezett, és halasztotta emiatt? Vagy aki nem az első babában is gondolkodott, lemondott róla (vagy halasztotta) emiatt?2022. nov. 4. 15:07
1/10 anonim válasza:
Nem változtatott. Januárban születik az első gyerekünk.
2/10 anonim válasza:
Nem változtatott.
A férjemnek van egyelőre biztosnak tűnő munkája, én gyeden vagyok, most várandós a másodikkal, most így még vagy 2,5 évig lesz havi fix bevételem csed/gyed+csp+adókedvezmény formájában. Van megtakarításunk, nem mondom, hogy nem ke visszafogni a kiadásinkat az infláció miatt, ha továbbra is szeretnénk havonta kicsit félrerakni, mert de, vissza kell fogni és lemondani erről-arról, de egyelőre nem fenyeget a tönkremenetel és éhen halás veszélye.
Ha valami nagy gáz beütne, a család sem hagyna éhen halni, bár ilyentől azért nem félünk.
3/10 anonim válasza:
Mi lemondtunk a másodikról végleg, aztán becsúszott a tesó, szóval elméletileg igen, gyakorlatilag nem.
6/10 anonim válasza:
Nem változtatott. Mindenféleképpen 2 gyereket szerettünk volna, februárra várjuk a másodikat. Annyi, hogy most nem vásárolunk össze-vissza mindent, mint 2 éve a lányom születésénél.
8/10 anonim válasza:
Mikor terhes lettem még nem lehetett látni, hogy ekkora válság jön. De amúgy egy gyereket mindenképp akartunk volna. Viszont abban egyre biztosabb vagyok, hogy több nem lesz. Nem kizárólag a pénz miatt, de az is közrejátszik.
9/10 anonim válasza:
Nem változott, 5 van, most "készül" a hatodik
10/10 anonim válasza:
Plusz egy indok, hogy miért ne legyen második.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!