Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindegyik kisgyerek ennyit...

Mindegyik kisgyerek ennyit rosszalkodik, mindegyikkel ennyi baj van?

Figyelt kérdés

Ma volt itt egy kérdés, hogy az anyuka 3 éves kisgyereke egyáltalán nem akar szótfogadni, ugrál az ágyon, beüti a fejét, rugdoskodik, állandóan leveszegeti a zoknit, pedig hideg a padló, ha nem enged neki valamit, azonnal visít, és a kistesó még a hasában van.

+egy másik anyuka szintén panaszkodott, de ő már a válaszokban:

"Beleuntam abba, hogy így az êletünk egész nap egy ordítás és vita. Egész nap. Mert dettó ezt csinálja, ugrál a kanapén (és nem tanul belőle, hogy leesik) , nem akar fogat mosni, öltözni, dobálja a dolgokat és így tovább, de folyamatosan. Ha megfogom ês csinálom bele a dolgokat, akkor éktelen ordítós hiszti van és nem, ebből sen tanul, legközelebb ugyanúgy csinálja, nekem meg elegem lett, hogy egész nap erőszakosan csinálhatom a gyerekkel a dolgokat, besokalltam."

Most akkor ennyire rossz a kisgyerekes időszak?

Mindenki csak panaszkodik meg panaszkodik

2023. okt. 20. 23:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nehezebb gyerekek, könnyebb gyerekek, de az említett példában: "anyuka 3 éves kisgyereke egyáltalán nem akar szótfogadni,", anyuka pl. seg...h.e.

Nulla következetesség, semmi alternatíva csak a parancsolgatás. Még jó, hogy nem hallgat rá a gyereke.

Ha egész nap azt hallanád, hogy nem, nem, ne, ne, ne...te jól éreznéd magad? Arra nem képes, hogy alternatívat kínáljon a gyereknek. Csak tiltani tud, de azt nem, hogy megtanítsa a gyereknek, hogy mit csinálhat a tiltott dolog helyett. Pl: ágyon nem ugrálunk, trambulinon igen. Nincs? Akkor vigye olyan játszóra ahol van.

Hogy a gyereknevelés türelmet, kreativitást, alkalmazkodast jelent?

Igen.

Fárasztó?

Igen.

De ha hülye is vagy hozzá, még fárasztóbb.

Aki azt hiszi, hogy annyi a gyereknevelés, hogy én majd jól megmondom a gyereknek, hogy mit csinaljon és a gyerek elsőre szóra úgy is tesz, az csökkent értelmű.

2023. okt. 21. 09:32
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

10.

Nagyon egyetértek egyébként, szerintem sem születik egy gyerek sem rossznak.

Csak azért voltam kíváncsi a ti véleményeitekre, mert mostanában egyre több kiborult, kikészült anyuka kérdését olvasom itt a Kisgyerekek kategóriában.

Habár az is igaz, hogy általában mindig az ír ide, akinek problémája van, és abból semmilyen kérdés nem születhetne, hogy "ma egy csomószor megpuszilt a gyerekem, titeket is?".

Viszont ilyenkor azon is elgondolkodom, hogy ilyen szar lenne a kisgyerekes lét?

2023. okt. 21. 09:54
 13/21 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos a következetesség de az enyémekkel is pokolian nehéz volt még 3-4 éves korukban. Gyerek habitusától függően ebben a korban legalább 1000000000x is meg akar róla győződni, hogy az adott dolog biztosan tilos-e.
2023. okt. 21. 09:57
 14/21 A kérdező kommentje:

11.

Na igen, ezt én sem értem, hogy miért várja el tőle, hogy szótfogadjon.

Amúgy ezt írta a kérdése alá:

Imádom őt, de nap, mint nap felidegesít azzal, hogy nem fogad szót. Egész napunk abból áll, hogy utasítgatom/megkérem szegény gyereket erre-arra, olyanokra, amikre kérnem sem kéne már, de nem fogad szót, mostanában már úgy tesz, mintha meg sem hallana, ezért mindent kb 90x mondok el neki. Pl: "Vedd fel a zoknid, légyszi!", "Ne járkálj miközben eszel!" "Ne piszkáld azt!", "Várj itt, ne menj be!", "Ne ugrálj az ágyon!"."

Szerintem a "ne" tiltószó szart sem ér..

2023. okt. 21. 10:12
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

Van a dackorszakos gyerek , a neveletlen szőrnyike és a viselkedészavaros.

5# ha egy 4 éves gyerek ilyet csinál, hogy "Olyanokat húzott be nekem is az apjànak ,hogy elképesztő." Gyanítom ott a nem nevelés hiánya van..

2023. okt. 21. 10:40
 16/21 anonim ***** válasza:
25%
15ös te onnan a másik oldalról csak gyanítani tudsz.
2023. okt. 21. 10:53
 17/21 anonim ***** válasza:
57%

16#

Nem kedves. Van 3 gyermekem, ebből 2 sni-s, tanulási és viselkedési zavaros, adhd-s.

Az a gyerek aki nem küzd valami problémával , azt szimplán neveletlen, nincsenek szabályok, határok, következetesség..minden rá van hagyva.

2023. okt. 21. 11:36
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

17, teljesen egyetértek.

1 autistám és 1 neurotipikus gyerekem van.

Következetességgel, szerető szigorral még az auti lányomra is hatással tudok lenni. Nem nagyon, de valamennyire. Amikor épp hasonlóan működik a normalhoz.

Akinek csak neurotipikus, egészséges idegrendszerű gyereket dobott a gép és mégse bír vele, az menjen a francba (és nevelje nyafogás helyett).

2023. okt. 21. 11:45
 19/21 anonim ***** válasza:
72%

Nekem kisebb a gyerekem, és lehet hogy agyf.szt fogok kapni ŕn is,de néhány anyukát nem értek. Pl elmegy a jatszotérre vagy strandra és mást se hallunk csak azt hogy ne menj a vízbe, ne lépj a sárba, ne ülj a homokba, ne ülj a fűre mert koszos lesz a ruhád..hát akkor minek hoztad el baszki 🤔

De nem akarok ítelkezni lehet a szoban forgó anyuka nem ilyen. Szerintem vannak olyan gyerkek akik ha észreveszik hogy csesztethetik meg ugráltathatják a szülöt akkor meg is teszik. Unokatesóim mai napig emlegetik hogy amikor 100x elmondtuk hogy ne hintazzon a székkel evés közben , de csakazért is csinálták, felidegeltem magam és mergembe bevagtam tanyerostol a kajat a hűtőbe és rajuk b.sztama a konyhaajtot. Aznap nem volt ebéd. Nem mondom hogy követendő de utána tudtak enni😅 masik unokatesóm meg ugraltatta az anyját egyszer mondta neki hogy ha a másik fiszemf.szomos pohárból akarsz inni nem abből akkpr hozd ki magadnak én nem fogom. Elkezdi a gyerek hogy ja ha nekem kell kihozni nem kell, megiszom ebből..szóval fontos a következetesség, de lazának is kell lenni. De majd kiderül hogy én mennyire birom majd megcsinálni.

2023. okt. 21. 22:27
 20/21 A kérdező kommentje:

Ezt én sem értem, de komolyan.

Miért hiszi azt a legtöbb anyuka, hogy a "ne" és a "nem szabad" szavak után abbahagyja a gyerek amit csinál? 🥴

2023. okt. 21. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!