Szerintetek felesleges 2 keresztnév?
Gyakori vezetéknévnél praktikus. Nem kell az orvosnál a születési dátumát meg az anyja nevét is mondani, hogy az adatbázisban megtalálják, hogy az 1000 Nagy Anna közül melyik van ott. A párom ilyen családban van benne, és a 3. gyereknél a szülők megunták, adtak egy második keresztnevet, aztán kalap-kabát. A páromnak pl. volt olyan osztálytársa, akinek ugyanaz volt a neve, és ott kifejezetten jó volt, hogy a másik fiúnak adtak egy másik nevet is, így a névsorolvasásnál tudták, kiről van szó. És nem ő az egyetlen, már többször hallottam ilyet.
De ha hosszú és ritka beceneve van valakinek, akkor kifejezetten szívatós még egy név. Gondoljunk az érettségire, egy év leírni minden oldalra 25 karaktert.
Nekem 2 van.
Örűlök neki,mertbizony nem minden nyelv kompatibilis az ékes magyar nevekkel. De a 2 keresztnevem mndenhol műkődik.
Ha nagyon gyakori a név, akkor esetleg jól jöhet. De eleve akkor minek egy Szabóhoz egy Bencét adni.
Vagy esetleg tisztelgésként egy felmenő előtt.
De én sem értettem soha ezt a majd tud választani dolgot.
Mit választ ha már rég választottak helyette a szülei?
Mire a gyerek tudatában lehetne annak, hogy válasszon, már rég iskolás lesz, akkor meg már mi értelme.
Nem beszélve a hivatalos iratokról. Emlékszem mennyit szívtak vele, lemaradt a másik név, érettségin húsz papírra kellett három nevet lekörmölnie mikor az idő meg ment.
Egyszerűen nem praktikus.
Majd választani lehet.
2 családtagom is választotta a 2verziót.
Meg 1 osztálytarsam is.
Szóval az én környzetemben logikus és hasznos/használatos a 2. keresztnév. És nem kell mindhová leírni (ami amugy kb 3mp szóval olyan nagyonem idő igényes) ha nem használod hivatalosan.
Valakit mondjuk 15 évesen kitalálja, hogy holnaptól ne Évinek hívjatok hanem Julcsinak számoma kicsit furcsa.
Ebből a következő lesz majd:
Holnap jön majd a Julcsi suliba?
Ki?
Hát az Évi tudod.
Ja!!!
"Szóval az én környzetemben logikus és hasznos/használatos a 2. keresztnév. És nem kell mindhová leírni (ami amugy kb 3mp szóval olyan nagyonem idő igényes) ha nem használod hivatalosan."
Hát de, nagyon időigényes. Lehet neked nem, mert rövid neved van, de van akinek mind a 3 hosszabb, és szeret szépen írni.
Az meg, hogy piti ügyekhez nem kell a 3. név az egy dolog, de a fontosabb hivatalosakhoz mindig kell, különben visszadobják.
Tudom, mert tapasztalatból írom. Ahhoz, hogy ne kelljen töröltetni kéne.
De ha ti el tudjátok intézni csak az egyik névvel akkor szóljatok már nekem is, hogy kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!