Szerintetek felesleges 2 keresztnév?
Feleslegesnek tartom. A férjemnek kettő neve van, de az első ugyanaz mint az apjáé és mindenki a világon úgy is szólítja, kivéve az anyját aki a másodikat becézi.
De ő maga sem érzi azt a sajátjának, nem használja soha. (Eleve akkor már az új nevet tettem volna előre és a hagyományőrzőt másodiknak így mindenki az egyedi néven hívta volna...). Nekem csak 1 nevem van, meg vagyok vele békélve.
Mikor a gyerekünknek választottunk nevet mindketten egyetértettünk abban, hogy ugyanaz nem lesz mint a mienk semmiképp és nem is lesz kettő.
Azért a válogatás során próbálgattam összepárosítani a kedvenceket, mert az elv tetszik hogy anya és apa is választ neki egyet. Ez sokkal szimpatikusabb hagyomány, mint hogy legyen ő is Béla mert a szépapjáig visszamenőleg mindenki az volt. Ez sokkal személyesebb így hogy kizárólag neki személyesen választja ki mindkét szülő.
Nade végül nem csengtek jól, és amúgy sem szerettünk volna kettőt,így egyet választottunk, amiben közösen egyeztünk meg. Ez is egy közös döntés volt, csak 1 név lettaz eredménye. :) Nem bántam meg, illik hozzá. :)
Nalunk ez csaladi hagyomany, mindenkinek 2 keresztneve van, dedszuloktol kezdve (vagy talan hamarabb is, de en csak roluk tudok). Mindket oldalon igy alakult veletlenul, edesanyamnal es apamnal is.
Ferjemeknel ugyan ez nem szokas, de neki is tetszett, igy a kisfunk is 2 keresztnevet kapott.
Igaz, hogy en a masodikat nem hasznalom a mindennapokban, viszont a teljes nevemnek szep, dallamos a hangzasa, en szeretem.
Semmilyen hatrany nem ert az eletben emiatt, ha hivatalos ugyintezes van, egyaltalan nem halok bele, ha le kell irnom a nevem.
A legtöbb esetben szerintem fölösleges, de kinek mi...
Én nem adnék a gyerekemnek két nevet, csak maximum akkor, ha a férjem ragaszkodna, hogy mondjuk tiszteletből elhunyt családtag neve legyen a második név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!