Szerintetek felesleges 2 keresztnév?
Szerintem nem.
A fiamnak kettő van. Az apja keresztneve a második és egy különleges az első. Igzából ez azért jó mert a nagyapja meghalt (nem akartam egy halott nevét adni neki teljesen ugyan úgy, az apjának és a nagyapjának egy neve volt). A párom mesékte hogy amikor levél érkezett soha nem tudták eldönteni kié. Így nem ugyan az a neve de legalább mégis egy szinten viszi tovább.
#9 én utálom a nevemet. Csak egy van. Örülnék, ha lenne választásom. De ha ezt itt leírom, mindig azt kapom, hogy "egy elég, ha nem tetszik neki, majd megváltoztatja”.
De a logikád alapján, akkor azt a légbôlkapott új nevet még inkább nem fogja elfogadni senki, merthogy nem azt szokták meg. Úgyhogy akkor a megváltoztatás se opció, mindenki csak viselje el, amit hozzácsaptak születésekor.
Pedig sokkal könnyebb elfogadtatni az új nevet, ha eddig is ott libegett a teljes neve végén. Ráadásul mire az ember 18 lesz, hogy végre nevet változtasson, már túl van több iskolán, érettségin. Csomó magyarázkodás, hercehurca átiratni mindent új névre, mint X Y-ból, aki eddig X-et használta, átállni az Y-ra.
Nekem pl. anyám azt vágta a fejemhez, hogy változtassam meg ha nem tetszik, de aztán haza se jöjjek többet. Mit kezdjek ezzel 18 évesen, mikor még akkor mennék egyetemre, tanulnék tovább? Én végül nem változtattam nevet, erre szól a diplomám, minden adatom. De most is rühellem nagyon, senki se szólít már azon a néven a szüleimen kívül. És persze haza nem járok, csak szökôévente egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!