Az miért van hogy néhány baba belehal a védőoltásba?
Figyelt kérdés
2023. okt. 13. 19:35
1/7 anonim válasza:
Az miért van, hogy 0-99+ éves korig csak úgy meghalnak az emberek minden előzmény nélkül?
2/7 anonim válasza:
Igen ritkán halnak bele a védőoltasba, mondhatni szinte soha. Aki igen, annál súlyos allergia all fent valamelyik odszetevőre
3/7 anonim válasza:
Egyedül bcg oltásnál hallottam egy megtörtént esetet, ahol súlyos immunhiányos betegséggel született a baba és ezt akkor még nem tudták. Ezen kívül egy valódi, dokumentált esetet sem láttam. Az anafilaxiás roham is extrém ritka, és egy orvosi rendelőben tudják kezelni.
4/7 anonim válasza:
Allergiás reakciót vàlt ki valamelyik összetevője. Olyan problèmàt hoz elő nàla, ami oltàs nèlkül rejtve maradt volna. Ràoltanak vìrusfertőzèsre, ès az durvul el ùgy, hogy belehal. Nem gyengìtik le elèggè a kòrokozót vagy nem elèggè erős a szervezete mèg a gyengìtett kòrokozòhoz sem. Szennyezett vagy nem megfelelően tàrolt oltóanyagtòl.
5/7 anonim válasza:
Én meg sajnos nem egy esetet láttam, jártas vagyok a témában.
Sajnos a BCG tipikusan olyan,hogy már első 1-3.napban beadják. Ez a primer immunhiányos gyerekeknek végzetes lehet. Illetve akinek enyhébb immunhiánya van, annak is évekig tartó fertőzést tud okozni,szerencsés esetben gyógyszerrel nem okoz nagy bajt.
Fontos lenne a gyerekek szűrése immunhiányos betegségekre (mondjuk a primer fajta gyakorlatilag egy vérképből látszik), mielőtt oltást kapnak.
Egyébként ritka a dolog, de azért nem annyira ritka, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni.
6/7 anonim válasza:
Nem kellett volna oltás közben ráülni a fejére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!