Ha egy gyerek egyáltalán nem akar tanulni, azzal mit tud csinálni a szülő?
Próbáld megmagyarázni hogy miért fontos mert elsőlegesen az edukáció működik.
Ha semmiképp nem bírod neki elmagyarázni akkor kezdjed kis büntettésel és ha minél nagyobb büntetésel folytatni ha nem változik.
Eljön az a pont mikor inkább tanul csak hagyd békén és legyen szabad.
Minél hamarabb érdemes ezt elkezdeni mert később annál nehezebb lesz,szülőként nehéz de muszáj a sarkadra állni mert mostmár egyre nehezebben lehet érvényesülni az életben és ha nem tanul akkor kín lesz az élete.
Senki nem mondta hogy tökéletes tanuló legyen de egy közepes kicsit több a minimunál az màr jó.
Hány éves? Egy egészséges gyerek a természeténél fogva kíváncsi, a kicsik még a tanító személye miatt akarnak tanulni,a nagyobbak felfogják a célját.
Nem abból indulnék ki, hogy a gyerek rossz meg lusta, hanem hogy valami hiba van a képletben. A lustaság mögött sokszor depresszió bújik meg. Saját magamból kiindulva, mikor kívülről lustának tűnhetett a viselkedésem, valójában a legegyszerűbb dolog (olvashatóan írni a füzetbe) is hatalmas erőfeszítést igényelt, és én is szenvedtem ettől. Nem egy vidám, élvezetes lustálkodásról volt szó.
Köszönöm a válaszokat, bocsi, hogy eddig nem írtam, csak nem volt időm. 😅
Hát igazából felsős általános iskolás - gimnazista gyerekekre gondolok.
Most akkor felsős vagy gimnazista vagy általános,döntsd màr el ?
😆
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!