Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lefagyasztatom a spermámat,...

Ha lefagyasztatom a spermámat, mennyit kell havonta/évente fizetnem azoknak, akik tárolják?

Figyelt kérdés
febr. 6. 00:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Ilyet találtam:

[link]

Nem tudom, hogy mekkora különbségek lehetnek...

(Lehet hülyeséget kérdezek, de ha eü okból szeretnéd, mert mondjuk spermakárosító kezelést fogsz kapni, akkor nem tud segíteni ilyesmiben valami államilag támogatott meddőségi centrum?)

febr. 6. 00:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget.

Azért szeretném, mert csak később szeretnék családot alapítani, és szeretném, ha minél jobb minőségű sperma állna rendelkezésemre.

Tudom, hogy egy 40-es pasinak is születhet egészéges utóda, de én biztosra megyek.

febr. 6. 00:49
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

Dicséretes, hogy nem bíznád a véletlenre, de mi van, ha a jövendő párod inkább a "természetesség" híve?

Ha pedig már megvan a kiválasztott, akkor lehet, hogy jobb esélyetek lenne embrió fagyasztásával, ha ez esetleg szóba jöhet...

Csak megfontolásra dobtam be ezeket, nem kötekedésből, kívánom, hogy egészseges gyerekeid szülessenek majd, bármilyen módon! 🙂

(2 éves, egészséges kisfiú 38 éves anyukája vagyok, az apuka pedig 51 lesz hamarosan 😊)

febr. 6. 01:24
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Az azért megvan, ugye, hogy a lombik program és az inszeminacio az nem keresre mukodik? Tehát ha nincs orvosi indok, nem jutsz hozzá a lefagyasztott cucchoz?
febr. 6. 07:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg tök jó hogy ilyen előrelátó vagy.

Gondolom nem egyből lombikkal kezdené álmai nőjével, de ha valami gáz van és kéne, akkor ott van.

Van egy ismerős pár, ahol a srác mire megismerkedett a lánnyal, túl volt egy heredaganaton, aminek következtében nulla spermája maradt. Herebiopsziával tudtak kinyerni 2 lombikra való örökítőanyagot. Nem sikerült egyik sem sajnos. Biztos sokkal jobb esélyekkel mentek volna neki, ha lett volna a srác fiatalabb korából, a betegség előtt lefagyasztott cucc.

febr. 6. 07:06
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

4., Vannak sokan ahol nem látnak orvosi indokot, egyszerűen nem jön a baba. Ezért van a meddőségi, hogy kivizsgálják mi áll a háttérben. Ha nem találnak semmit, de nem sikerül az inszem/lombik, mennek tovább a vizsgálatokkal. Egy tökéletes alapvizsgálatos spermakép pl. semmit nem jelent, mert még mellédobnak pár vizsgálatot és kiderülhet, hogy mégis csak ott a baj.

Ismerek olyat a lombik társaim közül, ahol a férjnek volt fagyasztva, mert sugárkezelést kapott, vagy valami káros hatás volt nem emlékszem pontosan, de még előtte javasolták neki, hogy gondoskodjon fagyasztásról.

febr. 6. 07:07
 7/11 anonim ***** válasza:
86%

6

Akkor megegyszer; ha nincs orvosi indoka, akkor nem kezdenek bele sem inszeminacioba, se lombik programba. Ezek nem filléres dolgok, a "Jani vagyok, 20 évesen lefagyasztattam spermat, ma 40 éves, a 20eve faygon lévő cuccal termekenyitse meg az asszonyt" történet nem játszik.

febr. 6. 07:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Köztudott, hogy egy idő után mindkét nem számára kocázatos a gyermekvállalás. A nőknek talán még jobban a szülés miatt, de a férfiaknak is az, hogy (esetleg) nem lesz egészséges az utód.

Ott vannak felsorolva a tanulmányokban, mi történhet az utóddal.

Az utód egészége érdekében miért ne használhatná valaki a fiatalabb spermáját? Ez már kimeríti az orvosi indokot.

febr. 6. 08:04
 9/11 anonim ***** válasza:
28%

Minek ragaszkodsz annyira hozzá, hogy mèg fizess is ilyenért? Te is csak egy ember vagy a sok közül, túl értékeled a genetikád.

Én biztos nem fizetnék ilyenért. Ha gyereket akarsz csinálj valakinek most vagy később, illetve ha nem lesz, fogadj örökbe. Nem tudom mi ez a saját gyerek mánia. Mintha te lennél minimum Einstein. 🤣

febr. 6. 08:46
 10/11 anonim ***** válasza:
89%

"Az utód egészége érdekében miért ne használhatná valaki a fiatalabb spermáját? Ez már kimeríti az orvosi indokot."

Nem, nem meríti ki.Max Külföldön, maganúton lehetne, de nem fogják se kiadni, se elszallitani.

febr. 6. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!